kubsztyk napisał(a): jaką różnicę zauważę stosując Natty's Wax / Natty's Wax Blue za 70zł a Natty's Wax Red za 85zł?
Blue jest do ciemnych lakierów, red do czerwonych, pomarańczowych itp, a biała do jasnych
www.mazdaspeed.pl
kubsztyk napisał(a): jaką różnicę zauważę stosując Natty's Wax / Natty's Wax Blue za 70zł a Natty's Wax Red za 85zł?
Don Corleone napisał(a):Blue jest do ciemnych lakierów, red do czerwonych, pomarańczowych itp, a biała do jasnych
Może mi ktoś powiedzieć, co znajduje się w zestawie, oprócz samej maszyny? Jest dysk oporowy 180mm? Jakieś pady? Jeśli tak, to o jakiej twardości?
Druga sprawa – jaki jest dobry cleaner pod Poorboy's Natty's Wax? Musi być cleaner? A może politura? Może pasta wykończeniowa i IPA przed woskiem? Wcześniej będzie UC na maszynie i chcę coś na wykończenie, lecz nie inwestować osobno w drobną pastę i cleaner.
Marceli Szpak napisał(a):Czy możecie mi, jako fachowcy w dziedzinie pielęgnacji lakieru, doradzić co i kiedy zastosować, żeby samochodzik wyglądał jak "prosto z taśmy"
Marceli Szpak napisał(a):Majówkowe "tarło" przy pomocy SONAX Xtreme Polishing&Wax 2 NanoPro
@tomek@ napisał(a):Jak na tarcie ręką to nawet nawetTylko w tym miejscu się tak postarałeś czy całość tak przeleciałeś?
Marceli Szpak napisał(a):Czy możecie mi, jako fachowcy w dziedzinie pielęgnacji lakieru, doradzić co i kiedy zastosować, żeby samochodzik wyglądał jak "prosto z taśmy"
Nie jestem fachowcem,ale jak chcesz żeby wyglądał jak prosto z taśmy to tylko korekcja lakieru
Chyba że jesteś zadowolony z efektu hologramu jak na zdjęciu po prawej
kubsztyk napisał(a):Mam to u siebie w domu. Zastanawiałem się nad użyciem tego jako cleaner/politura przed Natty's-emA przecież to jest lekkościerne mleczko z "woskiem", czyli wypełniające. Przejedź sobie alkoholem izopropylowym w tym miejscu gdzie pucowałeś, jeszcze raz spójrz pod słońce i się zdziwisz.
kubsztyk napisał(a):Serio jechałeś tą polerką z Lidla na 3100 obr./min? I lakier się nie przypalił..?
kubsztyk napisał(a):A przecież to jest lekkościerne mleczko z "woskiem", czyli wypełniające. Przejedź sobie alkoholem izopropylowym w tym miejscu gdzie pucowałeś, jeszcze raz spójrz pod słońce i się zdziwisz.
Marceli Szpak napisał(a):nabyłem w Lidl'u za 99pln polerkę
Marceli Szpak napisał(a):co mogę zastosować po takim sonax'ie, żeby efekt był hiper super
Marceli Szpak napisał(a):Oj braki w wykształceniu, braki panowieCzytanie ze zrozumieniem się kłania
Grzyby napisał(a):Nie. Spokojnie możesz przelecieć QShinem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki