Dlatego cena zakupu samochodu używanego w wersji kombi jest mniejsza niż samochodu w wersji sedan czy hatchbeg, czy to prawda
Pozdrawiam
www.mazdaspeed.pl
Globy napisał(a):Jedynie stopien zuzycia wspomnianych przez Ciebie elementow moze byc wyzszy w wersji kombi, jesli ktos upatruje jej przeznaczenie jako wozka do wozenia cementu. Czesci owe sa takie same we wszystkich wersjach nadwoziowych.
Blade napisał(a):Ale zazwyczaj jak ktoś kupuje kombi to ma ku temu powód, np. potrzebuje duży bagażnik bo:
Wozi masę gratów z miejsca na miejsce bo ma działalność gospodarczą a nie chce 2 aut pod blokiem trzymać, ciąga przyczepę campingową kilka razy w roku, auto było z kratą i ćwiczyło go 5 różnych kolesi i każdy miał je w dupa bo służbowe itp. itd.
Blade napisał(a):Oczywiście mógł sobie ktoś też kupić kombi bo mu się podoba i lubi
kupis99 napisał(a):Mam nadzieję ze ASO wychwyci wszelkie zużycia i ewentualnie odradzi mi zużyty samochód.
Maciej Loret napisał(a):Czyli kombi "w dizlu" jest z definicji trupem...
Blade napisał(a):Ale zazwyczaj jak ktoś kupuje kombi to ma ku temu powód, np. potrzebuje duży bagażnik bo:
Wozi masę gratów z miejsca na miejsce bo ma działalność gospodarczą a nie chce 2 aut pod blokiem trzymać, ciąga przyczepę campingową kilka razy w roku, auto było z kratą i ćwiczyło go 5 różnych kolesi i każdy miał je w dupa bo służbowe itp. itd.
magicadm napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Czyli kombi "w dizlu" jest z definicji trupem...
Czyżbyś w tym dopatrywał się jakiejś prawidłowości?
![]()
Czy praktyka to potwierdza?
Grzyby napisał(a):Zdecydowanie ostatnimi czasy ludzie kupują więcej tej odmiany nadwoziowej – jest o wiele bardziej praktyczna.
Maciej Loret napisał(a):Nie chce mi się grzebać, ale kombi będące jedyną wersją nadwoziową w wersji AWD, może być "nieco" droższe w użytkowaniu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki