przez staszek » 1 mar 2008, 21:00
Ja w styczniu zakupiłem poprzez Internet "ODB2 DOMINATOR SKANER W JĘZYKU POLSKIM ". kosztował mnie wraz z przesyłką 299 zł. Jest to uniwersalny skaner ODB II a po podłączeniu do gniazda diagnostycznego (zasilany jest z gniazda samochodowego) i po przekręceniu kluczyka w pozycje ON wybiera sie tryb pracy-ogólny, lub szczegółowy z wyborem marki, którą chce sie przetestować. Co prawda nie miałem wiele okazji by jego przetestować na mojej M6,ale ja miałem problem z kodem błędu 420 i odczyty z testera tutaj się przydały. Zaletą jest też to iż prawie wszystkie opisy są tłumaczone na język polski oraz można odczytać "ramki zamrożone". Osobiście jestem z niego zadowolony dodatkowo był używany do testowania Peugota 206 ( w trybie ogólnym) i tez sie sprawdził.
Jeżeli samochodem jadą dwie osoby to można odczytywać parametry bieżące takie jak spalanie , kąty wyprzedzenia zapłonu na poszczególnych cylindrach, obciążenie silnika i wiele innych ( jedynie co można mu zarzucić to to iż ma mały wyświetlacz i jak się jedzie samemu ta raczej nie ma możliwości korzystać z niego)