Jak uciszyć półkę? Pukanie dochodzące z bagażnika
Strona 1 z 1
W MX3 często oprócz pukania słychać skrzypienie, przyczyną zazwyczaj jest klapa bagażnika a konkretnie jej zamek – trzeba go przesmarować
Pozwoliłem sobie przy okazji zmodyfikować nieco główny temat
Pozwoliłem sobie przy okazji zmodyfikować nieco główny temat
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
w 323C mojego brata skrzypi plastik który jest na końcu bagażnika (przy klapie) ale jeszcze sposobu na to nie znaleźliśmy.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
u mnie też półka latała waliła i wzie lem na koncu kawałki gumy na zszywki zamontowałem i teraz cicho ..... 
u mnei tez tak wali (323c), ostatnio wrzucilem dziewczyne do bagaznika i jezdzilem po parkingu ch zakopianka a ona łapała pokolei wszystko by sprawdzic co sie tłucze. twierdzi ze to cała klapa bagaznika ale cos mi sie nei chce wiezyc musze sam sie tam wepchac i posluchac jak wyczaje to dam znac
- Od: 12 kwi 2007, 22:01
- Auto: 323C
brii napisał(a):Wyciągnij półke i sprawdź czy będzie pukać
ja już wszystko wyciągałem właśnie oprócz półki i muszę to jutro chyba zrobić
tylko zastanawiam sie czy to nie może być ten plastik pod tylnią szyba na klapie?
A co z tym zrobić jeżeli to będzie półka?
- Od: 27 mar 2007, 09:44
- Auto: 323c z5 BA
Jeździć bez półki
A tak serio to gumki powstawiać w miejsca w które może półka uderzać
A tak serio to gumki powstawiać w miejsca w które może półka uderzać
Chyba wiem na czym polega wasz problem i mam na niego rozwiązanie
Miałem u siebie podobne objawy jak opisujecie i okazało się że tłukł się zamek tylnej klapy. A rozwiązanie bardzo proste, przed zamknięciem położyć na zamku kawałek szmatki i zatrzasnąć
Pozdrawiam
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Miałem u siebie podobne objawy jak opisujecie i okazało się że tłukł się zamek tylnej klapy. A rozwiązanie bardzo proste, przed zamknięciem położyć na zamku kawałek szmatki i zatrzasnąć
Pozdrawiam
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
michi napisał(a):Chyba wiem na czym polega wasz problem i mam na niego rozwiązanie![]()
Pozdrawiam
masz racje!!!
Właśnie to sprawdzilem i to jest zamek.
Tylko teraz pytanie jak go uciszyc?
Nie wiem jak z tyłu ale ja z przodu opuściłem zamek w dół, poluźniłem śruby i zszedł.
Musiałem wyskrobywać kawałek po kawałku az puściła.
Ja obkleiłem izolacją bolec w masce, jak trzasnąłem maską fakt nie dzwoniła, ale już jej nie otworzyłemmichi napisał(a): rozwiązanie bardzo proste, przed zamknięciem położyć na zamku kawałek szmatki i zatrzasnąć

ArtX napisał(a):Nie wiem jak z tyłu ale ja z przodu opuściłem zamek w dół, poluźniłem śruby i zszedł.
ja dzisiaj zrobiłem to samo tylko ze z tyłu i pomogło jak na razie
nie opuszczałem całego zamka tylko ten bolec co sie na nim zamek zatrzaskuje.
Nareszcie cisza
brii napisał(a):W MX3 często oprócz pukania słychać skrzypienie, przyczyną zazwyczaj jest klapa bagażnika a konkretnie jej zamek – trzeba go przesmarować usmiech
Pozwoliłem sobie przy okazji zmodyfikować nieco główny temat oczko
Kolego gdybys tak z miesiac temu napisal te zdanie to wreczylbym ci nagrode nobla za odkrycie roku
loockas napisał(a):Kolego gdybys tak z miesiac temu napisal te zdanie to wreczylbym ci nagrode nobla za odkrycie roku
Też dłuuuugo tego szukałem
Witam!!
Ja tez znalazlem to wczoraj:P Po 6 miesiacach piskow:/
najlepszy sposob na sprawdzenie czy to zamek skrzypi to otwarcie klapy podczas jazdy i uniesienie jej do gory..jak nic nie skrzypi – wtedy to zamek..a ja sie 6h meczylem ze sciagnieciem i zalozeniem wszystkich plastikow:/ lacznie z tymi na klapie!!Nawet oslone z tylnej wycieraczki zdjalem!!:P:/
Ja tez znalazlem to wczoraj:P Po 6 miesiacach piskow:/
najlepszy sposob na sprawdzenie czy to zamek skrzypi to otwarcie klapy podczas jazdy i uniesienie jej do gory..jak nic nie skrzypi – wtedy to zamek..a ja sie 6h meczylem ze sciagnieciem i zalozeniem wszystkich plastikow:/ lacznie z tymi na klapie!!Nawet oslone z tylnej wycieraczki zdjalem!!:P:/
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
Okręcenie izolacją to dobry pomysł. Czasem też warto zwrócić uwagę na to czy opierająca się półka ma gumki amortyzujące (maja kształt kątownika). U mnie powinno być 4 a były tylko 2, kiedy podłożylem gumę wszystko było w porządku.
Strona 1 z 1