Mazda 3 1.6 hdi nie zapala

Postprzez Mnichu33 » 29 lip 2025, 10:18

Dzień dobry. Wymieniłem rozrzad w silniku . Po wymianie jeździł 2 dni . Po jeździe i zgaszeniu już nie zapaliła. Spr rozrzad jest ok ,wymienione czujnik wału I walka . Cisnienie ma rurkach wtryskiwaczy jest . Na plaku chodzi . Mam pytanie jakie mają być napięcia na wtyczce od czujników wałka i wału ? . Czy ktoś miał podobnie ? Może kolo foniczne padło ? Pozdrawiam
Początkujący

Od: 18 lip 2025, 07:05

Postprzez zadra » 29 lip 2025, 18:22

Mnichu33 napisał(a):Dzień dobry. Wymieniłem rozrzad w silniku . Po wymianie jeździł 2 dni . Po jeździe i zgaszeniu już nie zapaliła. Spr rozrzad jest ok ,wymienione czujnik wału I walka . Cisnienie ma rurkach wtryskiwaczy jest . Na plaku chodzi . Mam pytanie jakie mają być napięcia na wtyczce od czujników wałka i wału ? . Czy ktoś miał podobnie ? Może kolo foniczne padło ? Pozdrawiam

niepotrzebnie te czujniki wymieniałeś – kto wie czy "nowe" są lepsze.

Jeśli na plaku odpala, to problem w układzie zasilania raczej. może jednak kąt wtrysku jest przestawiony albo mimo iż jest " ciśnienie" to może nie jest ono prawidłowe?
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]

staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Forumowicz

Od: 27 cze 2007, 18:07
Auto: HONDA civic VIII
1,8 Stoczterdzieścikuniów z maską gazową na pyskach ciągnących sedana :-P