Poradnik obsługi "FORscan"

Postprzez B6E » 29 sty 2017, 20:19

Czy wie ktoś czy dało by się podłączyć mazdę 323 f bg 1.6 jakimś interfejsem ????? Prosił bym kogoś mądrego o odp.
Początkujący
 
Od: 29 sty 2017, 17:25
Posty: 4
Skąd: Skwierzyna
Auto: Mazda 323 f bg 1.6 mazda 323 bg 1.3

Postprzez robi » 24 lut 2017, 08:34

Witam, mam ten sam problem. Kupiłem jakąś chińską tandetę i pokazuje mi że to jakiś kiepskiej jakości klon, pomimo że było zaznaczone ver 1.5. Kupiłem drugi na kabelek z przełącznikiem HS/MS, działa świetnie tylko ten kabelek mi przeszkadza no i trzeba mieć przy sobie laptop. przez bluetooth na komórce byłoby bardziej poręczniej. Problemem jest który dzieła poprawnie z Forscanem?
Początkujący
 
Od: 12 gru 2011, 17:17
Posty: 11
Auto: Mazda 5 Disel 2.0 110KM 2007r.
190.000km

Postprzez kacpi » 8 mar 2017, 13:45

Mnie zastanawia fakt z tym chińskim klonem. Posiadam takiego ELM327 Bluetooth za 2 $. Forscan nie potrafi się połączyć, ale już aplikacja Piston na Androida robi to bez problemu i potrafi odczytywać VIN, obroty, prędkość, temperaturę. Błędy chyba też, ale auto sprawne, więc żadnych nie pokazało. Ciekawe czy rzeczywiście z tymi chińskimi klonami są jakieś problemy czy po prostu Forscan z nimi nie działa i już.
Forumowicz
 
Od: 12 sie 2015, 00:22
Posty: 60
Auto: Mazda 2 DY '03 1.25

Postprzez maly_slawek » 11 paź 2017, 09:33

Ja kupiłem elm 327 z kablem przejścówką z obd2 za 100zl z dostawą, sprzedawca na alegro informował, że to orginał i faktycznie działa i niemam żadnych problemów. Z taniznami tak jest, kasa w błoto...
Forumowicz
 
Od: 16 lut 2012, 21:04
Posty: 35 (4/0)
Skąd: Zakrzewo, Złotów, Wielkopolska
Auto: Premacy z 2003 r. Diesel 2.0 CP

Postprzez dareq » 12 paź 2017, 21:19

Cześć ja jeszcze walczę z tym moim autem, kupiłem dzisiaj kabel elm 327 połączyłem sie z forscanem, odczytałem kody błędów i chciałem później skasować tą moją choinkę żeby później wypalić filtr DPF według metody @tadziola ale nie dałem rady <nie> . Żeby zastosować metodę kolegi to muszę najpierw pozbyć sie migającego DPFa, kontroli trakcji i silniczka bo auto jest w trybie awaryjnym a filtr mam już na poziomie 13,26 g/l zapchany!!! Podpowiedzcie jak pozbyć sie tej choinki z pomocą forscana? Wchodziłem już na ten żółty trójkącik z "!" , ale nie gasną!!! Nie wiem co robić?. Dzięki z góry za jakąś odpowiedź.
Pozdrawiam Darek

Odpowiem sam
Trzeba podłączyć spowrotem wtyczkę po czyszczeniu EGRa <glupek2>
Początkujący
 
Od: 26 cze 2017, 21:52
Posty: 28
Skąd: Gladbeck Ostrow Wlkp
Auto: mazda 5 2.0 diesel 143km 2006

Postprzez mick » 10 lut 2020, 14:22

Witam czy forscan ustawi set zero do poziomowania xenonów ?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 12 lis 2011, 14:43
Posty: 294 (2/0)
Skąd: Wyszków
Auto: Mazda 6 2,2 185Hp, 2009r.
Mazda 6 2,3 166Hp, 2003r.

Postprzez aRb » 8 cze 2020, 21:00

Witajcie , rozpocząłem ten temat na forum CX 5 ale nie mam odpowiedzi więc do rzeczy. Ściągnąłem FORSCANA 2.3.33 i licencję (dwa miesiące) na laptopa z Windows 10 i niestety zonk. Pokazuje się komunikat jak na zdjęciu.Próbowałem zmienić ustawienia zgodności jak na drugim zdjęciu ale brak Windows10 . Czy Forscan działa z windows 10 (chyba tak)--- więc co jest nie tak ? Pomocy
Załączniki
20200606_091313.jpg
20200608_183854.jpg
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 21 wrz 2017, 19:25
Posty: 96 (6/3)
Skąd: Szczecin
Auto: CX-5 ,benzyna 2.5L , AWD automat. 2015

Postprzez majonez1970 » 9 cze 2020, 10:54

No dziwne. Mam taką samą wersję Forscana i Windy i działa bez zmiany zgodności. Jak uruchamiasz program to masz połączenie z internetem? Może o to chodzi. Jak odpalasz program to automatycznie sprawdza czy jest połączenie żeby sprawdzić czy masz licencje czy tylko demo.
Forumowicz
 
Od: 25 cze 2019, 07:00
Posty: 39 (0/1)
Skąd: podlaskie, Białystok
Auto: Mazda CX-7 2,3 244KM ER 2007

Postprzez aRb » 9 cze 2020, 11:10

Tak , jest połączenie .Spróbuje odinstalować i ponownie zainstalować Forscana.


No i sukces – pomogło ponowne zainstalowanie <jupi> .Bałem się że stracę licencję ale po ponownym uruchomieniu jest. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 21 wrz 2017, 19:25
Posty: 96 (6/3)
Skąd: Szczecin
Auto: CX-5 ,benzyna 2.5L , AWD automat. 2015

Postprzez Robertx34 » 2 lip 2020, 13:28

Witam
Nie chcę zakładać nowego tematu więc pytam tu.
Czy FORScan umożliwia
– zmianę korekt STFT LTFT ( nastawy )
– podgląd ciśnienia sprężania.
– czasu wtrysków
Forumowicz
 
Od: 20 paź 2017, 22:06
Posty: 51 (2/4)
Auto: Cx7 2.3 Turbo 2008r

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

Moderator

Moderatorzy Opinie i Poradniki