Pielęgnacja lakieru
Ja wczoraj wykonałem pełne mycie na dwa wiadra z dekontaminacją, glinką, później poszedł na to politura Porboys Black Hole i wisienka na torcie Porboys Nattys Red. Fotek nie mam ale zrobię w wolnej chwili
W końcu zabrałem się za polerowanie nadwozia. Na początek poszedł zielony korek 3M,następnie żółty 3M i Menzerna 2500 i 4000. Wykończenie- Soft99 King of gloss. W planach wzmocnienie powłoki Gyeon Q2 cancoat, ewentualnie Q2M Cure (jeszcze nie zdecydowałem).
-
rav 75
W cieniu się nie liczy, pokaż wymyte po paście pod halogenem jeszcze bez wosku 
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
figo1919 napisał(a):witam wszystkich wczoraj polerowalem moja mazdę ulra waxem ale jest jakiś słaby efekt a wy czym polerujecie swoje mazdy i czy jest efekt ?
Ultra Wax jest słaby, lepoej coś z wyższej półki wziać
Barthek napisał(a):W cieniu się nie liczy, pokaż wymyte po paście pod halogenem jeszcze bez wosku
OK. Przy najbliższej okazji,dla ciebie zmyję ten wosk,bo pewnie wiesz że wypolerowany panel jest najpierw dokładnie odtłuszczony a później woskowany.
-
rav 75
niebieska perłaManiekvip napisał(a):Ja nie poleruję tylko woskuję Jaki masz kolor auta
Dopisano 25 kwi 2016, 21:49:
romexik napisał(a):pastwax
co to kupić ?romexik napisał(a):figo1919 napisał(a):witam wszystkich wczoraj polerowalem moja mazdę ulra waxem ale jest jakiś słaby efekt a wy czym polerujecie swoje mazdy i czy jest efekt ?
Ultra Wax jest słaby, lepoej coś z wyższej półki wziać
- Od: 23 kwi 2016, 12:41
- Auto: mazda 3 2006 1,6 benz
Przede wszystkim należy dobrze przygotować powierzchnię pod wosk. Czyli mycie, glinka, odszczurzenie całego lakieru. Ostatnio nakładaliśmy z kumplem na Clio II Extreme Wear Wax z Shiny garage. Powiem Ci że błysk jest rewelacyjny, także polecam go
-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
Ostatnio edytowano 3 sie 2016, 19:09 przez juliusz34, łącznie edytowano 1 raz
-
juliusz34
Jeśli chcesz dobry produkt przeznaczony do czyszczenia opon to polecam z firmy Shiny Garage – Pure Black Tire Cleaner 35zł lub ADBL Tire and Rubber Cleaner 1L 40zł. Oba koncentraty lepiej doczyszczą niż APC ja rozcieńczyłem 1:5 w butelce 500ml.
Pytanie jak w tytule, swego czasu słyszałem że nowe auto powinno być myte z nieco mniejszą częstotliwością ze względu na świeżą jeszcze powłokę lakierniczą, czy to prawda ? Dodam że korzystam wyłącznie z myjni ręcznych jako najdokładniejszych. A może gorzej właśnie gdy nowe auto z młodym lakierem zbyt długo jeździ brudne ?
- Od: 14 gru 2015, 19:56
Dobre ... Z czymś takim jeszcze się nie spotkałem
Słyszałem o ostrożnym myciu po świeżym lakierowaniu jakiegoś elementu auta, ale nowego
Masz coś na ten temat w instrukcji
Niedługo padnie pytanie jak często odkurzać nowe auto, lub też jak często nim jeździć