Jaki tłumik zamontować – firma, cena, jakość
KoniuMen napisał(a):Kontynuując ten temat – zamówiłem tłumiczek ULTER nr.kat.116-301/21-1 nie powiem kto taki ma i kto mnie zainspirował do tak drastycznego wydatku jakim jest sześć stówek… zajx mam nadzieję ze będzie tego warte…
Mam nadzieję, że masz założony ten tłumiczek...i jesteś z niego zadowolony....
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Udało się, – ale nie do końca idealnie, tłumik musiał zostać pocięty na cztery elementy, bo co się okazało nie pasuje za bardzo do reszty instalacji i podwieszenie. Koszt tej operacji wyszedł mnie 3stówki aczkolwiek udało się w tej cenie zmienić kata na strumienice.
Efekt końcowy jak już wspomniałem prawie idealny, tylko końcówki według siebie są nierówno, jedna lekko wysunięta.
Jak chodzi o rezultat zmiany charakterystyki pracy silnika to jedynie lekka zmiana elastyczności na większych obrotach, a co do mocy to odczuwa się jedynie brak dobrego dolotu, mazda ma potencjał ale niema czym oddychać. Jak na razie jestem na etapie poszukiwań dobrego rozwiązania w tym temacie.
Efekt końcowy jak już wspomniałem prawie idealny, tylko końcówki według siebie są nierówno, jedna lekko wysunięta.
Jak chodzi o rezultat zmiany charakterystyki pracy silnika to jedynie lekka zmiana elastyczności na większych obrotach, a co do mocy to odczuwa się jedynie brak dobrego dolotu, mazda ma potencjał ale niema czym oddychać. Jak na razie jestem na etapie poszukiwań dobrego rozwiązania w tym temacie.
-
Gość
Co lepiej do mojego sprzeta zamontowac? Oryginalne (podobno) mazdy czy asmeta ? Zalezy mi na cichości tłumika, sportowy juz mi przeszedł po przejechaniu trasy Kraków->Łódź (powyzej 110 łeb urywa, "ciszej" sie robi dopiero w okolicach 170). Chciałbym zeby mozna bylo spokojnie jechać non stop ~140 i móc normalnie rozmawiać/sluchac muzyki w aucie.
- Od: 23 maja 2006, 18:23
- Auto: Honda Accord Coupe '98 2.0 iES
A jaki tłumik byście polecili do 323F 2.0 V6 GT ...
Potrzebuje aby się ładnie prezentował i żeby miał lekki miły dla uszu pomruk nie koniecznie słyszalny w środku w aucie... może jakiś z dwoma końcówkami ;>
Potrzebuje aby się ładnie prezentował i żeby miał lekki miły dla uszu pomruk nie koniecznie słyszalny w środku w aucie... może jakiś z dwoma końcówkami ;>
Dwie BA V6tki w rodzinie...
Moja Czerwona Wyścigówka:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=71454
SPRZEDAM:
KOŁA ZIMOWE 4x100 Z prawie nowymi OPONAMI FULDA KRISTAL MONTERO II 185/65/14 cena: 600zł do negocjacji.
Głośniki: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=71808
Moja Czerwona Wyścigówka:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=71454
SPRZEDAM:
KOŁA ZIMOWE 4x100 Z prawie nowymi OPONAMI FULDA KRISTAL MONTERO II 185/65/14 cena: 600zł do negocjacji.
Głośniki: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=71808
- Od: 6 mar 2007, 22:09
- Auto: 323F 2.0 V6 GT – 11/1996r.
No proste tylko tłumiczek ULTER nr.kat.116-301/21-1
zerknij na auto Farciarza... naprawdę polecam.
A tak a propos, powiedz jak chodzi autko, pytam bo w sobotę jade ogladać BA w dwóch litrach, a moją chyba sprzedam...
zerknij na auto Farciarza... naprawdę polecam.
A tak a propos, powiedz jak chodzi autko, pytam bo w sobotę jade ogladać BA w dwóch litrach, a moją chyba sprzedam...
-
Gość
Panie co polecicie do GD 2.0 8V
koncowy mam ok ale reszta lipa...przy odjeciu nogi z gazu slychac jak jakies blachy wpadaja w rezonsns, poza tymtez wlasnie przy odjeciu nogi z gazu slychac jakby....hmmm....slychac ze tlumik ktorys jest do pupy
tylko nie wiem na razie czy to dziura i da sie zapawac(?? czy spawac woghole??) czy wymienic na nowy= jaka firma 
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
ja chyba mam u siebie łącznik elastyczny do wymiany
dobrze że koszty wymiany jak zwykle wyniosą 0zł 
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Hej
Mam problem muszę wymienić tłumik środkowy.:–/ Wszędzie gdzie próbuję znaleźć jakiś zamiennik oferują mi tłumik BOSALA, który kosztuje 350zł.Znacie jakiś sklep lub hurtownię gdzie znajdę jakiś tańszy zamiennik (jeśli taki istnieje :–( ).W jednym sklepie internetowym mają cały asortyment tłumików firmy IZAWIT, ale gdy zapytałam o tłumik do mojej Madzi usłyszałam BOSAL :–( Błagam pomóżcie bo już nie wiem gdzie szukać tej części i jakiej firmy :–/
bardzo mi zależy żeby Madzia była zdrowa ;–/
Mam problem muszę wymienić tłumik środkowy.:–/ Wszędzie gdzie próbuję znaleźć jakiś zamiennik oferują mi tłumik BOSALA, który kosztuje 350zł.Znacie jakiś sklep lub hurtownię gdzie znajdę jakiś tańszy zamiennik (jeśli taki istnieje :–( ).W jednym sklepie internetowym mają cały asortyment tłumików firmy IZAWIT, ale gdy zapytałam o tłumik do mojej Madzi usłyszałam BOSAL :–( Błagam pomóżcie bo już nie wiem gdzie szukać tej części i jakiej firmy :–/
- Od: 14 kwi 2009, 11:17
- Auto: wcześniej MX-3 1.6, 16V
obecnie 323F, 2.0 Diesel
Hej
obecnie 323F, 2.0 Diesel
Hej
obecnie 323F, 2.0 Diesel
tez kupiłem bosal (końcowy) swojego pudła. cena rzędu 700-800 zł. po 4 latach sie rozleciał w sposob nienaprawialny. szukaj czegoś innego.

b2 napisał(a):ja mam wszystko w bosalu i nie narzekam.

Ostatnio edytowano 24 kwi 2009, 14:13 przez b2, łącznie edytowano 1 raz