Malowanie zderzaka a gwarancja
Strona 1 z 1
Musze pomalowac zderzak w swojej Mazdzie (zonka obtarla na kilkunastu cm cofajac). Jest to tylko obtarcie, ale zderzak musi byc malwoany caly, zeby nie bylo roznic. Czy jesli mam auto na gwarancji to musze je robic w ASO ?
- Od: 30 mar 2008, 20:48
- Auto: Mazda 3 BK 07' – 1.6 MZR-CD
gregorb napisał(a):Czy jesli mam auto na gwarancji to musze je robic w ASO ?
Jeżeli masz gwarancję na lakier – zostaje ASO, poczytaj gwarancję
PS
Tanio nie będzie
Mój znajomy z nowym Mondelcem zostawia kosmiczne sumy w ASO za usuwanie takich rysek
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
magicadm napisał(a):gregorb napisał(a):Czy jesli mam auto na gwarancji to musze je robic w ASO ?
Jez˙eli masz gwarancje˛ na lakier – zostaje ASO, poczytaj gwarancje˛
PS
Tanio nie be˛dzie
Mój znajomy z nowym Mondelcem zostawia kosmiczne sumy w ASO za usuwanie takich rysek
Czytaj nie czytaj ,,, gwarancje straci ... tylko na powloke na lakierze – robionego elementu .. Ale dostanie ja od lakiernika ( pozatym przy fizycznym uszkodzeniu juz ja stracil ... na ten element ... czy zrobisz w mazdzie i mazda ci ja przedluzy czy u Jasia i on ci ja da... ) nie zaluj na lakiernika ... dobra mieszalnia i lakiernik ... zrob zdjecie rys moze mozna wy bufowac ... zdarta baza tez ? Baza = Kolor Farby ( nie ta 1 powloka bezbarwna )
a jak dobrze pomaluja to nikt nie bedzie wiedzial ....
Zreszta zderzaki zawsze maja lekko inny kolor jak mierzy sie urzadzeniem.. poniewaz sa malowane gdzie indziej ... a nie razem z samochodem ....
jak zakladasz Cold Air Intake – ( stoze ) modyfikacja silnika ... wpierw mazda ci musi udowodnic ze przezto zabiles silnik ... anie automatycznie anulowac gwarancje ...
co ma zderzak do reszty .... niewiem co ASO ..
zadzwon do swojego ASO i spytaj kto dlanich wykonuje lakierowanie i jedz zrob tam ... zebys sie czul lepiej ..
I jak mowilem nie wierze ze mazda podwazy cala gwarancje na lakier .. ze wzgledu na malowany 1 element ..
Krisek napisał(a):wpierw mazda ci musi udowodnic
To wszystko zależy od tego jak brzmi umowagwarancyjna
Nigdy nie slyszałem o tym by ASO zatrudniało biegłych przeciwko swoim klientom.
Krisek napisał(a):I jak mowilem nie wierze ze mazda podwazy cala gwarancje na lakier .. ze wzgledu na malowany 1 element ..
Znajomy ma FORDa i dokłatnie to usłyszał.
A MAzda to FORD – tak jakby...
Nawet czujnik parkowania mu zakładali – pod groźbą unieważnienia gwarancji.
PS
Nie jestem prawnikiem, nie czytałem gwarancji.
Moim zdaniem trzeba przestudiować gwarancję i zapytać ASO
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
magicadm napisał(a):Krisek napisał(a):wpierw mazda ci musi udowodnic
To wszystko zależy od tego jak brzmi umowagwarancyjna
Nigdy nie slyszałem o tym by ASO zatrudniało biegłych przeciwko swoim klientom.Krisek napisał(a):I jak mowilem nie wierze ze mazda podwazy cala gwarancje na lakier .. ze wzgledu na malowany 1 element ..
Znajomy ma FORDa i dokłatnie to usłyszał.
A MAzda to FORD – tak jakby...
Nawet czujnik parkowania mu zakładali – pod groźbą unieważnienia gwarancji.
PS
Nie jestem prawnikiem, nie czytałem gwarancji.
Moim zdaniem trzeba przestudiować gwarancję i zapytać ASO
jasne ja tez nie jestem ...ale mysle ze niema co panikowac ...
Ford ma 33% Mazdy ... wiec niema nawet pakietu kontrolnego to taka ciekawostka !
gregorb napisał(a):Musze pomalowac zderzak w swojej Mazdzie (zonka obtarla na kilkunastu cm cofajac). Jest to tylko obtarcie, ale zderzak musi byc malwoany caly, zeby nie bylo roznic. Czy jesli mam auto na gwarancji to musze je robic w ASO ?
Domyślam się, że jak na dosyć drogie auto z rocznika 07 masz wykupione AC. Jeśli tak to nie zastanawiałbym się, tylko wstawił do ASO i niech się ubezpieczyciel z Mazdą rozlicza. Będziesz miał pewność, że:
1. dobrze zrobione
2. zachowana gwarancja auta
3. dostaniesz 2-3 letnią gwarancję na usuniętą usterkę (zależy od ubezpieczyciela).
- Od: 4 wrz 2008, 11:40
- Auto: 03' M6 GY 2.0 Diesel 121KM
Serwisy ASO w Gdansku maja swoje lakiernie, wiec nei ma problemu. W obydwu lakierniach cena jest podobna, okolo 500zl cala praca z malowaniem. Z AC nie oplaca mi sie korzystac bo wiecej moge stracic niz wlasnie te 500zl. Moje pytanie czy robic to w ASO bylo generalnie dlatego, ze lakiernia ASO jest w tym momencie troche obciazona klientami i musze poczekac. Na szczescie to zderzak i nie rdzewieje i tylko kluje w oczy jak na to spojrze.
- Od: 30 mar 2008, 20:48
- Auto: Mazda 3 BK 07' – 1.6 MZR-CD
Jak dla mnie to jeśli ASO nie ma swojej lakierni to jest zwykłym dziadostwem. Po to jest ASO żeby samodzielnie robić _wszystko_ przy samochodzie, a nie tylko klepać pieczątki za okresowe przeglądy.
Poza tym o jakiej wy gwarancji piszecie, na co, na skorodowanie plastikowego zderzaka?
Można to spokojnie zrobić nie w ASO i na nic się gwarancji nie straci, byle lakiernik był OK, to zrobi to co najmniej tak samo dobrze jak ASO, ale za pół ceny. Na to co zrobi daje swoją gwarancję, pewnie na 12 miesięcy – a ASO na swoje usługi też nie da więcej.
Poza tym o jakiej wy gwarancji piszecie, na co, na skorodowanie plastikowego zderzaka?
Można to spokojnie zrobić nie w ASO i na nic się gwarancji nie straci, byle lakiernik był OK, to zrobi to co najmniej tak samo dobrze jak ASO, ale za pół ceny. Na to co zrobi daje swoją gwarancję, pewnie na 12 miesięcy – a ASO na swoje usługi też nie da więcej.
- Od: 1 kwi 2008, 22:12
- Auto: Mazda 3, 2.0 diesel
Strona 1 z 1