Blokada forum dla obcych
1, 2
Proponuję wprowadzenie opcji możliwości pisania na forum po pełnym uzupełnieniu swojego profilu i uzyskaniu zgody od admina. Przybywa nas z dnia na dzień a wątpiaby ktoś regulamin czytał – sugeruje to wzorem innych na których piszę. Podsumowując uważam że "nie w ilości siła a w jedności" proszę o rozpatrzenie mojego wniosku
JACU
JACU
- Od: 19 mar 2004, 18:03
a ja proponuje blokowanie odpowiedzi przez "gości'
Czesto po prostu ktos zapomni sie zalogowac itp, a poza tym daje to mozliwosc "mieszania", wprowadzania niepotrzebnych postow
Czesto po prostu ktos zapomni sie zalogowac itp, a poza tym daje to mozliwosc "mieszania", wprowadzania niepotrzebnych postow
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
JACU626 napisał(a):Proponuję wprowadzenie opcji możliwości pisania na forum po pełnym uzupełnieniu swojego profilu i uzyskaniu zgody od admina. Przybywa nas z dnia na dzień a wątpiaby ktoś regulamin czytał – sugeruje to wzorem innych na których piszę. Podsumowując uważam że "nie w ilości siła a w jedności" proszę o rozpatrzenie mojego wniosku
JACU
Jestem ZA tak jak jest na innych stronach mozesz czytac i pisac jak sie zalogujesz i dostaniesz potwierdzenie emailem o zalogowaniu..
- Od: 20 cze 2004, 15:39
- Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.
JACU626 napisał(a):uzyskaniu zgody od admina
Nie

wśród setki idiotów może znaleźć się ktoś normalny i zorientowany.
i niech jakiś admin o tym nie decyduje ch wiedząc o mazdach

- Od: 29 paź 2003, 01:07
- Auto: cprf2a'99
W żadnym wypadku. Powaga.tco_tm napisał(a):Hhe? To do mnie?
nie chcę pokazywać palcem... z resztą... władza demoralizuje... jestem przeciw.
nightcomer napisał(a):W żadnym wypadku.
Hihi. No to masz szczescie, bana nie bedzie.

nightcomer napisał(a):władza demoralizuje... jestem przeciw
Przeciw, a nawet za.
Co do tematu, to goscie moga pisac tylko w HP i zastanawialem sie kiedys, czy podobnie nie powinno byc w dzialach kupie/sprzedam, poniewaz wiele osob jest zmuszonych zalozyc konto tylko w jednym celu – wystawienia pojedynczego ogloszenia.
Potwierdzanie przy zakladaniu konta zostalo wylaczone (byla tylko aktywacja mailem, bez kontroli) z powodu sporadycznych przypadkow nie dochodzenia takich maili oraz w sumie przedluzania calego procesu dotarcia do mozliwosci napisania pierwszego posta. Niestety ma to te wade, ze rejestrujacy sie userzy moga podawac nieprawdziwe lub bledne maile, co w istotnych sytuacjach, gdzie bedzie potrzebny kontakt, moze byc klopotliwe.
Natomiast jesli chodzi o same koncepcje filtrowania zgloszen, to raczej jestem przeciw – po prostu nie widze takiej potrzeby. Mysle, ze raczej trzeba zastanowic sie nad uzytkownikami "jednego posta".
Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
a moze by podpatrzec doswiadczenia innych.
http://www.ford-probe.net/forum/viewtopic.php?t=274
http://www.ford-probe.net/forum/viewtopic.php?t=274
W/g przyjetych i wstepnie zaakceptowanych przez wieksze grono zasad
1. Jako glowny wskaznik przyjalem to, kiedy ostatnio dany uzytkownik byl zalogowany (ostatnia wizyta).
2. Uzytkownik, ktory odwiedzil forum tylko w dniu rejestracji (dolaczyl) i ma 0 postow, bedzie usuwany po 7 dniach.
3. Uzytkownik, ktory odwiedzil forum tylko 3-4 dni po rejestracji (dolaczyl) i ma 0 postow, bedzie usuwany po 14 dniach.
4. Uzytkownik, ktory odwiedzil forum tylko w dniu rejestracji (dolaczyl) i ma 1-2 posty, bedzie usuwany po 14 dniach.
5. Uzytkownicy, ktorzy maja 0 postow, ale odwiedzali forum przez miesiac lub dluzej od dnia rejestracji (dolaczyl), bede mieli blokowane (nie usuwane) konto po 1 miesiacu od ostatniej wizyty i wyslana PW z informacja, ze konto zostanie usuniete za 14 dni z powodu braku aktywnosci.
6. Uzytkownicy z nieistniejacym adresem mail beda usuwani bez ostrzezenia, gdyz brak mozliwosci skontaktowania sie z nimi.
7. Pozostali beda juz troche inaczej traktowani, to jest bedzie to dawane pod publiczna dyskusje przed usunieciem.
8. Kazdy na kilka dni przed usunieciem bedzie powiadamiany na PW lub mail.
3. Uzytkownik, ktory odwiedzil forum tylko 3-4 dni po rejestracji (dolaczyl) i ma 0 postow, bedzie usuwany po 14 dniach.
4. Uzytkownik, ktory odwiedzil forum tylko w dniu rejestracji (dolaczyl) i ma 1-2 posty, bedzie usuwany po 14 dniach.
5. Uzytkownicy, ktorzy maja 0 postow, ale odwiedzali forum przez miesiac lub dluzej od dnia rejestracji (dolaczyl), bede mieli blokowane (nie usuwane) konto po 1 miesiacu od ostatniej wizyty i wyslana PW z informacja, ze konto zostanie usuniete za 14 dni z powodu braku aktywnosci.
6. Uzytkownicy z nieistniejacym adresem mail beda usuwani bez ostrzezenia, gdyz brak mozliwosci skontaktowania sie z nimi.
7. Pozostali beda juz troche inaczej traktowani, to jest bedzie to dawane pod publiczna dyskusje przed usunieciem.
8. Kazdy na kilka dni przed usunieciem bedzie powiadamiany na PW lub mail.
tco_tm napisał(a):goscie moga pisac tylko w HP
no i czy nie na jedno wychodzi...rejestrujacy sie userzy moga podawac nieprawdziwe lub bledne maile
mi goście nie przeszkadzają...
ja bym założyl filtr na Polnika, co by się bardziej pracą zajął i pokazał sie nam razem ze swoim GT'Rem na jakimś spocie
Polnik a może pokażesz sie teraz na tym spocie w Wawie
!!
Bardzo chcieli byśmy usłyszeć Twoje komentarze na żywo
Polnik a może pokażesz sie teraz na tym spocie w Wawie

Bardzo chcieli byśmy usłyszeć Twoje komentarze na żywo

- Od: 14 mar 2004, 04:05
- Auto: astraII-najlepsza bo służbowa
Nie rozumiem co chcesz w tym temacie zrobic? Zablkowac calkowicie forum dla osob, ktore nie uzyskaja aprobaty KFo, czy moze Klubowicze beda ich przeglosowywac w ankiecie?
the right man in the wrong place...
1, 2