Patrzcie i uczcie się

Uwagi na temat działania forum i strony klubowej. Zajrzyj, jeśli masz problemy z działaniem i obsługą.

Postprzez gkmaster » 4 lut 2007, 10:25

http://www.vwgolf.pl/index.php?id=danetechniczne to jest link to forum VW Golfa – ja kiedyś stworzyłem temat w którym chciałem zebrać wszystkie informacje na temat kół do mzady – chodziło o to aby w jednym temacie były informacje o jaki rozstaw śrób, jaki rozmar felg, jakie ET itd – jednak temat bardzo szybko został wywalony przez moderatora do kosza i zostałem zbesztany przez forumowiczów, że wszystkie informacje już są na forum – może i są ale po ropi..... po całym forum i szukanie ich spędza sen z powiek!! <killer>. Link pozkasuje jak takie informacje ułatwiają życie zarówno forumowiczów i moderatorów! Myśle, że moderatorzy powinni to przemyśleć – podobnie było z tematem ABC eksploatacji Mazdy – moderatorzy chcieli znowu wywalić temat do kosza bo podobno wszystkie inf. już są na forum! na szczęście temat się utrzymał ale niepotrzebana była dyskucja na całą strone tylko o tym czy temta jest potrzebny czy nie! to mnie strasznie w ku....
tak jak w temacie – patrzcie u uczcie się
http://www.vwgolf.pl/index.php?id=danetechniczne
Forumowicz

Od: 8 gru 2006, 19:10
Auto: Mazda 323F (BJ) 2.0 TD

Postprzez Globy » 8 lut 2007, 12:31

– to nie jest strona jednego modelu
– wiele informacji mozna znalezc na stronie klubowej
– pracujemy nad ewolucja w poprawie czytelnosci forum, doczepianiu nowych tematow do FAQ i zmian w moderowaniu
– jak masz ochote, sam wygrzeb z forum informacje na temat rozstawu srub i ET wszystkich modeli oraz zbierz do jednego tematu
http://www.mazdaspeed.pl/obsluga/sruby.php
– zaprzestane licytacji na argumenty, poniewaz mamy wiele mocnych stron

Zapraszam do korzystania z forum i serwowania wlasnego wkladu ku jego ulepszeniu! <usmiech>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez brii » 8 lut 2007, 12:37

Globy <spoko>
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez gkmaster » 8 lut 2007, 12:43

poszukanie wszystkich inf. na forum będzie syzyfową pracą – nawet jeśli bym to zrobiło to po wpisaniu takiego tematu była by prosta odp. moderatora; "temat wielokrotnie poruszany był na forum, wystarczy użyć opicji szukaj, temat trafia do KOSZA" i na tym by się skończyła moja praca – nie ma sensu.
podobnie było z tematem ABC eksploatacji Mazdy – moderatorzy chcieli znowu wywalić temat do kosza bo podobno wszystkie inf. już są na forum!
Forumowicz

Od: 8 gru 2006, 19:10
Auto: Mazda 323F (BJ) 2.0 TD

Postprzez Czolgista » 8 lut 2007, 12:49

gkmaster napisał(a):po wpisaniu takiego tematu była by prosta odp. moderatora; "temat wielokrotnie poruszany był na forum, wystarczy użyć opicji szukaj, temat trafia do KOSZA" i na tym by się skończyła moja praca – nie ma sensu.

tak by raczej było gdybyś się pytał o coś, co było poruszane już wiele razy. Wydaje mi się, że jeśli temat będzię dobrze i przejżyście zrobiony w formie "kompendium" wiedzy o kołach to chyba by się utrzymał...
<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs

The devil made me do it</center>

<center>Moja "Twarzowa Książka"
Forumowicz

Od: 8 kwi 2006, 00:04
Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99

Postprzez Waluś » 8 lut 2007, 19:17

ze swojej strony robię co mogę. Zbieram powoli informacje i sklejam je do kupy :)
Narazie powstało tyle:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=28342 w opiniach
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=28344 w poradach
Tylko niestety faktem jest, że mało kto zagląda do tych FAQ niestety. Bo i po co. Lepiej założyć kolejny wątek i mieć pretęsję że został wywalony do kosza <lol> Nie jset to absolutnie wyjazd do kogokolwiek konkretnego, ale niestety taka jest prawda i coraz częściej się to dzieje niestety.
Fakt O ET akurat jest niewiele konkretnego
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez brii » 8 lut 2007, 21:38

Wielu ludzi nie zwraca uwagi na podwieszone tematy – kiedyś sugerowałem zmienić kolor niektórych tematów by stały się łatwiej dostrzegalne, ale niestety nic z tego nie wyszło :(
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy