Prosimy nie przeklinać na forum
1, 2
Ostatnio coraz czesciej czytam posty z przeklenstwami, kazda osoba wypowiadajaca sie publicznie – a takie jest nasze forum – daje tym opinie nie tylko o sobie ale o naszym forum naszym klubie oraz o uzytkownikach tak cudownej marki jaka jest mazda. Wiec bardzo prosze o uszanowanie kultury jaka tutaj panuje szczegolnie moderatorow ktorzy czasami daja bardzo zly przyklad. Nie chce sie bawic w cenzora forum ale bede sie staral te slowa wylapywac i je zmieniac. A w przypadkach dalszego lamania zasad na forum bedzie grozil ban 
Witam. Zamiast pilnować czy ktoś nie przeklina na forum wprowadzcie autocenzure
na innych forach tak jest...

...Andrzejku, coz za piekna wypowiedz
Tez sie opanuje, spiknijmy sie wieczorem, by ustawic te opcje w panelu.
a gdyby zrobic tak zeby kazdy sobie ustawial autocenzure? tzn Ci ktorzy nie chca czytac miesa to sobie wlacza 

Italiano napisał(a):A jak to działa ? Ta autocenzura..
Zamiast brzydkiego wyrazu

Mozemy wymyslic cos fajnego
Zamiast 'ku...' bedzie 'przecinek' 
Globy napisał(a):Mozemy wymyslic cos fajnego Zamiast 'ku...' bedzie 'przecinek'
hehe ja proponuje "OPEL CALIBRA"

V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
- Od: 26 paź 2005, 15:14
- Auto: Prius P2
Globy napisał(a):Zamiast 'ku...' bedzie 'przecinek'
Właśnie po to ludzie ją piszą. Ja ostatnio słyszałem wykład na temat słowa "kur*a" i jaką funkcję społecznie spełnia
Jak się potkniesz o gałąź, albo Cie coś zdenerwuje to mówisz " o kur*a " , a powiedzenie " kto tu postawił tą niemiłą gałaź, która wtargnęła na moje życie"
Całkiem serio już, to trzeba by ustalić, które słowa uznajemy za wulgarne. Bo czasem 'kurde' lub 'kurczę' jest już postrzegane jako wuglarne, a czasem nie.
A jak z przekleństwami staropolskimi ?
Pomysł fajny, jestem za.
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
Kubus, wtedy przejdziesz bolesna lustracje, czy na pewno w Twoim regionie wystepuje taka gwara – przyjedziemy do Ciebie na 2 tygodnie badan
Tak jak "[tiiit]" juz sie wdarlo na stale do polskiego.
Miodek da best
Puhcio napisał(a):Całkiem serio już, to trzeba by ustalić, które słowa uznajemy za wulgarne. Bo czasem 'kurde' lub 'kurczę' jest już postrzegane jako wuglarne, a czasem nie.
Tak jak "[tiiit]" juz sie wdarlo na stale do polskiego.
Puhcio napisał(a):Ja ostatnio słyszałem wykład na temat słowa "kur*a" i jaką funkcję społecznie spełnia
Miodek da best

he he bylo cos takiego juz na formu essiego he he nie da rady zbytnio zbyt wiele jest kontekstow wypowiedzi i co raz jest uznawane za wulkaryzm to za drugim razem uzyte w innym zdaniu to zecz jak najbardziej normalna i raczej mija sie to wszystko z celem
Owszem powinno sie banowac osoby ktore niepotrzebnie i pelnymi wyrazami przeklinaja ale z drugiej strony jak ktos napisze np Kur.. to i tak wiadomo co autor ma namysli he he wiec napewno z tym bedzie problem
jak w tym przypadku dla jednych to jak najbardiej normalne słowo dla innych to jest po prostu wulgaryzm
Ja osobiscie bym nie zabranial pisania takich wulgaryzmow uzywanych przez wiekszosc na codzien ALE powinien byc Nakazane zastąpienie czesci wyrazu jakimis innymi znakami
to mysle ze jest jedyny sensowny sposob zeby byla wmiare kulura na forum
Bo inaczej to albo tu sie zrobi poprostu nieprzyjemie i dretwo albo bedzie Hamstwo wiec chyba takie posrednie rozwiązanie bedzie w porzadku
Pozatym ten klub to Klubowicze wiec juz takie gdybanie czy powinno byc tak czy siak wyrazac , raczej powinni rozstrzygac juz wszystkie osoby z zarejestrowane a przynajmiej te ktore opłacaja skladki i tworza ten klub.
(chodzi mi o konkretne ustalenie jakie slowa powinny byc jakie nie, lub w jaki sposob wyrazane bo nie da sie ogolnie tego okreslic)
Owszem powinno sie banowac osoby ktore niepotrzebnie i pelnymi wyrazami przeklinaja ale z drugiej strony jak ktos napisze np Kur.. to i tak wiadomo co autor ma namysli he he wiec napewno z tym bedzie problem
Globy napisał(a):Tak jak "[tiiit]" juz sie wdarlo na stale do polskiego.
jak w tym przypadku dla jednych to jak najbardiej normalne słowo dla innych to jest po prostu wulgaryzm
Ja osobiscie bym nie zabranial pisania takich wulgaryzmow uzywanych przez wiekszosc na codzien ALE powinien byc Nakazane zastąpienie czesci wyrazu jakimis innymi znakami
Bo inaczej to albo tu sie zrobi poprostu nieprzyjemie i dretwo albo bedzie Hamstwo wiec chyba takie posrednie rozwiązanie bedzie w porzadku
Pozatym ten klub to Klubowicze wiec juz takie gdybanie czy powinno byc tak czy siak wyrazac , raczej powinni rozstrzygac juz wszystkie osoby z zarejestrowane a przynajmiej te ktore opłacaja skladki i tworza ten klub.
(chodzi mi o konkretne ustalenie jakie slowa powinny byc jakie nie, lub w jaki sposob wyrazane bo nie da sie ogolnie tego okreslic)
- Od: 8 paź 2006, 11:19
- Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)
A ja "żaba" nie rozumiem o co "żaba" chodzi? Przecież słowa "żaba", "żaba", "żaba", "żaba", "żaba" nie da się wyrzucić z naszego słownika. Jak mnie coś "żaba" zdenerwuje? To się z tym nie "żaba" "żaba" mać. A cenzura na forum jest i zawsze działa (wiem z doświadczenia, kiedyś prowadziłem dwa takie "żaba" "żaba" fora!), ale wszystko da się obejść wpisując kropki, czy inne znaki między literki. Tak więc ""żaba" zawsze będziemy przeklinać i nie ma "żaba" zmiłuj
PS:
"żaba" = "żaba"
"żaba" = "żaba"
"żaba" = "żaba"
"żaba" = "żaba"
i inne przekleństwa...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
PS:
"żaba" = "żaba"
"żaba" = "żaba"
"żaba" = "żaba"
"żaba" = "żaba"
i inne przekleństwa...
- Od: 30 paź 2005, 06:23
- Auto: '03 Ford Focus ZX3
dunia napisał(a):albo – bąbel
no ewentualnie – pompon
np. co za pomponiasty pompon tak się wlecze z przodu
albo przeabiając jeden z tekstów marcinkoskiego: jedź pompon bardziej zelone już nie będzie!

Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche
www.forumppp.com.pl Partnerstwo Publiczno – Prywatne (PPP) w Polsce
- Od: 20 lut 2006, 17:46
- Auto: mx5 NA 1.6/miata 1.8
1, 2