P0L4K napisał(a):no to chyba nie we wszystkich skinach
Docelowo zostanie jeden skin i dwie, moze trzy wersje kolorystyczne. W tej chwili nie mam juz sily grzebac w subSilver i Black. Chodzi o to, ze kazdy skin jest zupelnie inny.
nemi napisał(a):forum portalu
www.dobreprogramy.pl również jest "Powered by phpBB ©" i w ciągu ostatnich kilku dni została wprowadzona nowa funkcja
Ta funkcja jest rowniez na forum corolli i z glebokiego doswiadczenia moge poinformac, ze jest po prostu do bani. Oczywiscie ulatwia prace moderatorom, laczac kilkukrotne wypowiedzi niezorganizowanych forumowiczow, ale praktycznie uniemozliwia "podbijanie" tematow, o czym napisal Puchcio. Co wiecej, nie chodzi tu nawet o ogloszenia, a na przyklad o historie problemow (warsztat), w ktorych po jakims czasie pojawiaja sie nowe dowody lub rozwiazania. Bez pomocy drugiej osoby, praktycznie nie ma mozliwosci przywrocenia takiego watku do zycia. Pomysl jest do rozpatrzenia pod warunkiem aktualizacji daty takiego automatycznie "edytowanego" postu. Tak, czy siak, dopiero w kolejnej odslonie forum.
nemi napisał(a):to już zgłaszałem, żeby ogłoszenia starsze niż 30 dni były automatycznie kasowane, bo po co nam 2000 nieaktualnych ogłoszeń... Jak ktoś w ciągu 30 dni nie sprzeda, to po prostu napisze nowe ogłoszenie
Temat rowniez dyskusjny. Mysle, ze lepszym rozwiazaniem byloby automatyczne zamykanie takich watkow, ale to chyba mod na prosbe moderatora. Kasowanie (automatyczne oproznianie) jest mozliwe od zaraz, ale nie wiem, czy to jest dobry pomysl... Stare ogloszenia sa zawsze jakims archiwum wiedzy o sprzedajacych, etc. Usuniecie tych kilku postow nie wplynie znaczaco na ograniczenie wielkosci bazy – a juz na pewno na szybkosc dzialania serwera.
Pozdrawiam.
P.S. Wybaczcie, ze przedstawiam jedynie moje watpliwosci, zamiast prezentowac zachwyt nad nowymi pomyslami. Oczywiscie nie oznacza to, ze moje zdanie jest jedynie negatywne. Kazdy pomysl na moda i etc. jest mile widziany, tym bardziej ze od podstaw opracowuje kod forum (bez Ciuchciowo-Kwadrixowych nalecialosci).