Czy Warsztat nie potrzebuje więcej moderatorów?
1, 2
Problem nietrzymania się regulaminu przez nowych użytkowników był już wielokrotnie omawiany ale chce was w końcu nakłonić do rozwiązania choć cześciowo tego problemu. Jak wiadomoczęsto mi mo szczerych chęci trudno jest pomóc uzytkownikom zamieszczającym niekompletne informacje na temat auta i problemu. W tej kwesti też istotna jest przejżystość działu. Nowi urzytkownicy czesto nie wiedzą jak mozna poprawić swój temat (ja niewiedziałem i w końcu zrobił to ktoś za mnie) choć jest to wydaje sie proste. Moderatorzy mogli by szybko poprawiać je bez wcześniejszego upominania autora, wysyłając mu jedynie info na PW o fakcie dokonania zmiany.
Pozdro
Jak uważacie że to głupi pomysł to kosz
Pozdro
Jak uważacie że to głupi pomysł to kosz
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Nie, ja rowniez uwazam za konieczne poprawianie tematu przez moderatorow. Chcialbym, zeby ograniczona zostala ilosc tematow przesuwanych do Kosza w zamian za bardziej liberalne obchodzenie sie z ludzkimi problemami, ktore czasami wygladaja na podobne do juz rozwiazanych, ale moglyby wniesc nowe tresci. Upomnienie przez PW musimy pominac, chyba ze robilby to za nas jakis dodatkowy skrypt. Podczas pracy moderatora poprawialem tematy dzialow i nie zajmowalo to zbyt duzo czasu – taka dola tej pracy i prosze liczyc sie z pewnymi obowiazkami.
Poza tym nalezaloby rozsadnie ograniczyc ilosc Ogloszen/tematow przyklejonych w niektorych dzialach. W razie potrzeby zostana dobrani dodatkowi moderatorzy, a stosowne informacje na temat poprawek umiescimy jeszcze w oddzielnym watku.
Poza tym nalezaloby rozsadnie ograniczyc ilosc Ogloszen/tematow przyklejonych w niektorych dzialach. W razie potrzeby zostana dobrani dodatkowi moderatorzy, a stosowne informacje na temat poprawek umiescimy jeszcze w oddzielnym watku.
Ta, juz wczesniej przygotowalismy cos w stylu dyspozycji – rzuce jeszcze okiem i puszcze w obieg na forum za maksymalnie kilka dni.
no ja zazwyczaj recznie poprawiam tematy, jezeli maja zle nazwy i wydaje mi sie, ze to chyba wlasnie praca moderatora?
Bo jezeli chodzi o napisanie "popraw temat, bo inaczej do kosza" to zadna robota
Bo jezeli chodzi o napisanie "popraw temat, bo inaczej do kosza" to zadna robota
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
bajer0 napisał(a):Bo jezeli chodzi o napisanie "popraw temat, bo inaczej do kosza" to zadna robota
tak?? a jak ktos pisze w warsztacie jak naprawic pompe paliwa i nei pisze wjakim aucie to co mam poprawic posta jak niby
Wtedy owszem – watek sie wyrzuca w przypadku braku podstawowych informacji o aucie i ignorancji autora. Jednak w innej sytuacji prosze samodzielnie poprawiac tematy, a nie zmuszac do tego autorow (jesli watek zawiera prawidlowe tresci). Wiem, ze najlatwiej seryjnie zalatwic tematy i czesc zostawic w Koszu, ale w ten sposob mozemy stracic uzytkownikow i cenne informacje. Prawo usuniecia watku przez modertora bez ostrzezenia musi byc uzywane w skrajnych przypadkach (z ostrzezeniem zreszta tez).
ravson, nie popadajmy w skrajnosci
ale jak widzisz temat z bledem ortograficznym, albo autor nie napisze jakis waznych informacji, ktore zawarte sa w poscie, to chyba mozna sie troche wysilic?
ale jak widzisz temat z bledem ortograficznym, albo autor nie napisze jakis waznych informacji, ktore zawarte sa w poscie, to chyba mozna sie troche wysilic?
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23
ravo napisał(a):tak?? a jak ktos pisze w warsztacie jak naprawic pompe paliwa i nei pisze wjakim aucie to co mam poprawic posta jak niby pytajnik za pomoca zdolnosci telepatycznych i ? potem takiemu kolesiowi zwracam uwage to on mnie olewa i bagatelizuje sprawa. bo jego nei obchodzi jak sie nazywa post tylko jemu sie spieszy i musimy mu udzielic odpowiedzi
– jak ktoś oczekuje szybkiej odpowiedzi na forum to chyba sie pomylił ..no chyba ze dla niego 24h to szybko
– na tego typu posty nie ma rady, pozostaje kosz, ponieważ praktycznie wykraczają poza granice zdrowego rozsądku ...no chyba że ktoś wierzy ravo w te twoje zdolności telepatyczne
Jednak w wiekszości postów jest tak że coś można jednak na temat problemu autora powiedzieć
/ napisać
bajer0 napisał(a):Bo jezeli chodzi o napisanie "popraw temat, bo inaczej do kosza" to zadna robota
zgadzam się... otwierasz posta bo masz podobny problem, a tam jedyną odpowiedzią jest taki właśnie tekst moderatora.
Pozdrawiam, Tomek
bajer0 napisał(a):no ja zazwyczaj recznie poprawiam tematy, jezeli maja zle nazwy i wydaje mi sie, ze to chyba wlasnie praca moderatora?
dokładnie
a czas poprawienia tematu zwykle jest krótszy niż napisanie postu "...bo jak nie to do kosza"
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Pozdrawiam,
Darek
Darek
MazDarek napisał(a):a czas poprawienia tematu zwykle jest krótszy niż napisanie postu "...bo jak nie to do kosza" krzywy
o tuż to i tego się trzymajmy. Jeśli jest możliwoś to trzeba poprawiać. Bo jak czasem zaglądam do kosza to

Waluś napisał(a):Bo jak czasem zaglądam do kosza
Waluś a co Ty robisz w koszu ?
Ja też popieram. Czesm wydaje mi się wwrecz niemiłe, gdy osoba oczekuje pomocy a temat ląduje w koszu. Może trochę więcej wyrozumiałości modów ?
No, ale ja się nie wtrącam, bo nawet klubowczem nie jestem ... ale to się nidługo zmieni
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
nemi napisał(a):jednak każcie mu zwięźlej pisać

jak dla mnie sposób pisania odpowiedzi przez GofNet'a
jest idealny. Jest on jednym z niewielu który nie odsyła
do archiwów tylko w bardzo przejrzysty sposób wkleja
linki do starych tematów, niejednokrotnie cytując
obszerne fragmenty.
jak dla mnie idealny moderator

pozdrawiam
GofNet wogóle szeroko sie udziela nie tylko na naszym forum. Mysle że to dobry kandydat.
Ale co ja tam mam do gadania .. nawet klubowiczem nie jestem
Ale co ja tam mam do gadania .. nawet klubowiczem nie jestem

Pozdrawiam, Tomek
wracając do tematu można też łączyć tematy tj. jak ktoś zapyta o to samo lub o podobną rzecz która była dość szeroko poruszana w poprzednich wądkach to takiego delkwenta z odpowiedziami które dostał wrzucam do wcześniejszego postu 
Anade 
- Od: 28 lut 2005, 14:48
- Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95
1, 2