Uwagi do funkcjonowania forum
Mały-duży update do layoutu forum. Zmienione jest górne menu, co powinno uprościć nawigację pomiędzy forum, stroną i sklepem. Niektóre elementy zostały uproszczone i/lub zebrane w jednym miejscu, jak np. operacje na postach w lewym górnym rogu pod logo. W niektórych miejscach jest jeszcze lekki bałagan, bo poszukuję dla nich sensownego układu. Teraz zabieram się za panel moderatorów.
W przypadku problemów z wyglądem proszę w pierwszej kolejności przeładować stronę i/lub wyczyścić cache przeglądarki.
W przypadku problemów z wyglądem proszę w pierwszej kolejności przeładować stronę i/lub wyczyścić cache przeglądarki.
the right man in the wrong place...
tco_tm napisał(a):Mały-duży update do layoutu forum.
Troche nie do konca jest dobrze. Cyferki najedzaja na nicki w niektórzych przypadkach.
Np. tutaj Radzio oberwał rykoszetem od 1. Poza tym biała czcionka na szarym tle jest prawie niewidoczna.
Ostatnio edytowano 15 gru 2011, 13:33 przez bieski, łącznie edytowano 2 razy
U mnie Radex oberwał od 126. Licznik aktualnej strony przesunął się linię niżej. Widok ogólnej jest już ok.
Plus "pokaż pierwszy nieprzeczytany (...)" włazi pod tytuł wątku.
Plus "pokaż pierwszy nieprzeczytany (...)" włazi pod tytuł wątku.
Fasola napisał(a):ale u góry mi się wszystko zlewa z logo klubu
Jak [ctrl]/[shitf]+[r]/[f5] lub wyczyszczenie cache nie pomoże, to proszę o screena.
the right man in the wrong place...
Dobra opcja z tym "usuń ciasteczka" na dole strony dla mniej zorientowanych w opcjach przeglądarek łatwy reset.
aczkolwiek strasznie szeroka jest teraz stopka na dole 

Ostatnio edytowano 15 gru 2011, 13:37 przez CezaR83, łącznie edytowano 1 raz
zaraz pokażę co ja mam
Ostatnio edytowano 15 gru 2011, 13:41 przez Fasola, łącznie edytowano 1 raz
-
Fasola
tco_tm napisał(a):CezaR83 napisał(a):Dobra opcja z tym "usuń ciasteczka" na dole strony
Zawsze tam była.

Radex napisał(a):już się nawet przyzwyczaiłema jak wytrzeźwieje to mi się może nawet spodoba!
![]()
tylko tak jak arjot napisał, licznik stron włazi na pierwszy post u góry...
no włazi mi na tco
To skoro już tu siedzę – zdaje się, że ostatnio na dole był odnośnik do "ostatnio widzianego wątku" czy coś w ten deseń. Nie wiem czemu ale czegoś mi brakuje w tej chwili i chyba jest to to. W każdym razie po przeczytaniu do końca ostatnich postów na dole strony mogłoby być wyjście jeden poziom wyżej. Bo teraz trzeba przewijać do góry i klikać na drzewko.
Panowie, fajnie że coś robicie przy forum, ale wasze działania są nieco dziwne, takie rzeczy robi się na osobnych, próbnych plikach (inna subdomena etc), a potem wprowadza całość po małych zmianach w konfiguracji serwera http (cache). Teraz jak widzę index to odechciewa mi się na to patrzeć
strona odswiezana bez pamieci podręcznej i ciastek.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.24) Gecko/20111103 Firefox/3.6.24

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.24) Gecko/20111103 Firefox/3.6.24