P.S./EDIT: Ta propozycja była dyskutowana podczas tworzenia nowego regulaminu, ale nie zdobyła większego poparcia.
Uwagi do funkcjonowania forum
Radex napisał(a):Dla nowych użytkowników obowiązuję limit 10 postów przed założeniem nowego tematu.
A co z ludźmi którzy zarejestrowali się tu z potrzeby chwili zakładając wątek w Kupię Części? Wierz mi że dużo jest takich.
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
Myjk napisał(a):Znowu dwa miesiące minęły –> viewtopic.php?p=1971363#p1971363 czy to taki problem poświęcić te dwie minuty na wejście do bazy i zmianę parametru?
Dlaczego twierdzisz, że problem jest w bazie? Podpowiem, że nie jest.
Lameriada.
Dostajesz ostrzeżenie.
the right man in the wrong place...
tco_tm napisał(a):Dlaczego twierdzisz, że problem jest w bazie? Podpowiem, że nie jest.
Tym gorzej dla lamy webmajstra.
Skoro problem nie jest w bazie, to naprawa zajmie mniej niż dwie minuty.
tco_tm napisał(a):Dostajesz ostrzeżenie.
Na banowanie i rozdawanie ostrzeżeń to masz czas...
No ale skoro to ci przedłuży, to się nie krępuj.
Pozdor Myjk
Michał, dostajesz bana za trzecie ostrzeżenie. Co do spraw technicznych – wypowiadasz się jak ekspert, a widać, że nie wiesz o czym mówisz. Jeśli na podobnie umocowanych przekonaniach opierasz swój pogląd na temat całego Klubu, to może czas je zweryfikować.
the right man in the wrong place...
tco_tm napisał(a):Myjk napisał(a):Znowu dwa miesiące minęły –> viewtopic.php?p=1971363#p1971363 czy to taki problem poświęcić te dwie minuty na wejście do bazy i zmianę parametru?
Dlaczego twierdzisz, że problem jest w bazie? Podpowiem, że nie jest.
Lameriada.
Dostajesz ostrzeżenie.
Straszne słowo nadające sie tylko na bana i ostrzeżenia, ubodło?
To jest ta wolność słowa i demokracja na naszym kochanym forum, żal!
CezaR83 napisał(a):To jest ta wolność słowa i demokracja na naszym kochanym forum, żal!
Czy uważasz, że publiczne obrażanie i ironiczne podejście do innych jest na miejscu?
mckoper napisał(a):Czy uważasz, że publiczne obrażanie i ironiczne podejście do innych jest na miejscu?
Oczywiście że nie!
Tylko to działa w dwie strony.... przypomnij sobie wybryki ravicza w stosunku do mojej osoby i kilka innych sytuacji innych kurczaczków do innych smerfików i shreków
Ehh Szkoda tłumaczenia...
EOT
A przy okazji – kiedyś był temat z wykazem osób które otrzymały bana (z datą przyznania, okresem bana, powodem).
Czemu teraz to zniknęło?
Przydałoby się żeby wiedzieć kto dostał bana i na ile (oraz za co).
Czemu teraz to zniknęło?
Przydałoby się żeby wiedzieć kto dostał bana i na ile (oraz za co).
Proponowałbym wykreślenie z regulaminu działu ogłoszeń tego
Chyba nie ma nic bardziej wkurzającego jak poprawny i sensowny temat do którego moderator wtrynia "uzupełnij temat o preferowane dane kontaktowe".
Kiedyś już podnosiłem ten temat ale najwyraźniej moderatorom zależy na robieniu takich dopisków.
Po co? Mało mają roboty?
Przecież to jest forum – każdy ma tutaj możliwość napisać/zadać pytanie w temacie z ogłoszeniem, wysłać PW, czy maila.
Po co wymagać od ludzi żeby wpisywali oczywistości?
Jak ktoś chce kontaktu telefonicznego to poda swój numer – jak nie, to pozostaje kontakt w formie dostępnej przez forum (powyżej).
W treści ogłoszenia należy szczegółowo opisać przedmiot lub usługę oraz podać dane kontaktowe.
Chyba nie ma nic bardziej wkurzającego jak poprawny i sensowny temat do którego moderator wtrynia "uzupełnij temat o preferowane dane kontaktowe".
Kiedyś już podnosiłem ten temat ale najwyraźniej moderatorom zależy na robieniu takich dopisków.
Po co? Mało mają roboty?
Przecież to jest forum – każdy ma tutaj możliwość napisać/zadać pytanie w temacie z ogłoszeniem, wysłać PW, czy maila.
Po co wymagać od ludzi żeby wpisywali oczywistości?
Jak ktoś chce kontaktu telefonicznego to poda swój numer – jak nie, to pozostaje kontakt w formie dostępnej przez forum (powyżej).
A propos tego regulaminu, to wkurza mnie jeszcze, ze ktoś sprzedaje np. samochód, temat się rozwija, zainteresowani zadają pytania, autor odpowiada, ostatni jego post w temacie sprzed kilku dni, a raptem wątek ląduje w koszu, bo jest 30 dni od założenia, mimo, ze jest aktualny. Może lepiej skrócić ten okres do 2 tyg, ale od ostatniego postu.
Pytanie do konkursu i jego widoczności – konkurs fotograficzny jest podpięty pod ogłoszenia i jest widoczny przy okazji wchodzenia na większość "podforów". Z konkursem VT jes inaczej, widać go w ogłoszeniach tylko gdy wejdzie się w dział "informacje i społeczność". Nie jest to błąd przypadkiem?
Grzyby napisał(a):Kiedyś już podnosiłem ten temat ale najwyraźniej moderatorom zależy na robieniu takich dopisków.
Po co? Mało mają roboty?
W pierwszej wersji miało to być chociaż minimalne dodatkowe zabezpieczenie do kontaktu ze sprzedającym gdyby wychodziły kwiatki jak na przykład z Green'em, ale odkąd został zniesiony przez Leszka obowiązek podania danych z poza forum (telefon, mail) to może rzeczywiście jest to bezsensowne.
Borys napisał(a):A propos tego regulaminu, to wkurza mnie jeszcze, ze ktoś sprzedaje np. samochód, temat się rozwija, zainteresowani zadają pytania, autor odpowiada, ostatni jego post w temacie sprzed kilku dni, a raptem wątek ląduje w koszu, bo jest 30 dni od założenia, mimo, ze jest aktualny. Może lepiej skrócić ten okres do 2 tyg, ale od ostatniego postu.
Tutaj przede wszystkim chodziło o zniesienie ogłoszeń o sprzedaży części które potrafiły się ciągnąć w nieskończoność, a ludzie to robiący traktowali to jak allegro, nie mając żadnej chęci integracji. Miało to też odróżnić wątki klubowiczów którzy mieli nie mieć tego ograniczenia.
Później powstał inny dla nich dział i trochę się to rozjechało z oryginalnym pomysłem.
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B