jarek.ZE napisał(a):Ale popatrz na to ze strony innych użytkowników.... szukasz danego problemu i próby rozwiązania jego... chyba lepiej czytać porządne związane z tematem posty... niż przebijać się przez 2 lub 3 podstrony OT...
Jasne, ale obecnie I TAK trzeba się przebijać przez dziesiątki podstron wypełnionych OT. Vide wątek o ochronie lakieru, w którym próbowałem znaleźć coś o powłokach "kwarcowych" i jak zobaczyłem DZIESIĄTKI stron wypełnionych masą różnych tematów, to mi ręce opadły... Dlaczego? Bo taka jest natura ludzka. Tak ludzie mówią i myślą. Nie liniowo – nie jesteśmy komputery. Robimy dygresje, jeden temat prowadzi do drugiego, tak się myśli i mówi.
Ciekawa obserwacja – im ludzie inteligentniejsi, tym bardziej off-topują
Dlatego wątki dyskusyjne nie powinny być bazą do przyszłego szukania problemów i prób ich rozwiązania. W tym celu jedynym logicznym rozwiązaniem jest:
1. zgłosić problem w nowym wątku (i tak robią ludzie na forach wszędzie na świecie);
albo:
2. udać się do baz wiedzy – wątków "sticky", które moderatorzy, mający masę wolnego czasu (jako że nie polują na OffTop'oców od rana do wieczora), zręcznie kompilują z najciekawszych postów w wątkach dyskusyjnych.
Czy jak chcesz się dowiedzieć, jakie jest ET swojej felgi, to będziesz przesłuchiwał nagranie 100 godzin rozmów mechaników w warsztacie oponiarskim? Nie – zapytasz fachowca, albo zajrzysz do katalogu
jarek.ZE napisał(a):np.powodem na pozostanie na forum może być to, że model GJ jest nowością na forum i fajnie byłoby gdybyś dzielił się swoimi spostrzeżeniami, problemami itp. oczywiście w odpowiednich działach i bez OT..... po prostu możesz mocno się przyczynić do rozwoju działu modelowego GJ
....
OK – w takim razie mogę się zobowiązać, że o ile szanowni Moderatorzy nie usuną mi konta, to w sierpniu zaloguję się tutaj raz i przekleję moją recenzję GJ z innego forum