Uwagi do funkcjonowania forum
Z błędami jest problem bo moderatorzy ledwo wyrabiają się z moderacją działów a przy tej liczbie postów jeszcze poprawiać błędy ;( ? można jedynie wprowadzić system ostrzeżeń za błędy co by nauczyło pewne osoby ( ale tylko tak sobie głośno myślę )
Ostrzeżenia raczej nie wiele by zadziałały.. Jak sam piszesz, przy takiej ilości postów jest to trudne zadanie, ale wiem, że możliwe do zrealizowania. Mam na myśli niejako zmuszenie użytkowników [tych stałych, którzy są tu od dawna przede wszystkim] do przeczytania dwa razy tego co napisali. Wiadomo, że "czateria" rządzi się swoimi prawami, ale np. gdy ktoś pisze fotorelacje, wypadałoby robić to poprawnie. Ja rozumiem, każdemu się zdarza błąd.. ale są ludzie, którzy kaleczą język z lenistwa.
Uważam, że w tej chwili trochę zamiatamy problem pod dywan, ale jest okazja go wyciągnąć.
EDIT:Pomyślę o tym trochę w robocie, może coś fajnego wpadnie mi do głowy.
Uważam, że w tej chwili trochę zamiatamy problem pod dywan, ale jest okazja go wyciągnąć.
EDIT:Pomyślę o tym trochę w robocie, może coś fajnego wpadnie mi do głowy.
Jakiś tam podpis Leszka :P
czy docelowo będzie tak, że tylko trzy cytowania są dostępne przy odpowiedzi na PW?
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Tak, tak, i jeszcze baseball bat czuwajacy nad guzami – im bardziej staly bywalec tym wiecej guzow za bledy 
PS. Ew. moze byc pitbull na prawa reke jako "zacisk" przeciwbledowy
PS. Ew. moze byc pitbull na prawa reke jako "zacisk" przeciwbledowy
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Ewentualnie Loczka można traktować ulgowo.
Jak widzę: "morzna, ktury. pszecierz, idom, bendom, rzatko, rze," itp, itd. to naprawdę "moszna" zejść. Już nawet nie wspomnę o składni zdań, bo często zaszyfrowane wiadomości z ZSRR da się szybciej zrozumieć.
Moderuję sobie troche na innym forum [takim młodzieżowym] i zawsze poprawiam na czerwono, co lepsze wpadki. Efekt taki, że poprawiani użytkownicy przestają robić ciągle te same błędy, a "nowi" widząc nagonkę, nawet nie próbują wstawiać za trudnych dla nich wyrazów.
Jak widzę: "morzna, ktury. pszecierz, idom, bendom, rzatko, rze," itp, itd. to naprawdę "moszna" zejść. Już nawet nie wspomnę o składni zdań, bo często zaszyfrowane wiadomości z ZSRR da się szybciej zrozumieć.
Moderuję sobie troche na innym forum [takim młodzieżowym] i zawsze poprawiam na czerwono, co lepsze wpadki. Efekt taki, że poprawiani użytkownicy przestają robić ciągle te same błędy, a "nowi" widząc nagonkę, nawet nie próbują wstawiać za trudnych dla nich wyrazów.
Ale co Ty chcesz od moszny?
Od mojej sie odczep 
A co do bledow, karami nic nie osiagniesz niestety... (chyba ze chcesz osiagnac negatywne rzeczy)
A co do bledow, karami nic nie osiagniesz niestety... (chyba ze chcesz osiagnac negatywne rzeczy)
W sensie – automat ktory zamiast żygam wyswietlilby rzygam z tym ze podkreslone i na czerwono? Bo chyba nie zalapalem
Ale takie cos to bym poparl 
Takiego automatu to jeszcze chyba nie wymyślono. A nawet gdyby, to żaden nie będzie idealny.,. To jest robota dla moderatorów. Niestety.
Ja osobiście robię mało błędów, a jak mi się zdarzy literówka to lisek sam podkreśla. I ja mam czas żeby poprawić, a innym się nie chce.
Ja osobiście robię mało błędów, a jak mi się zdarzy literówka to lisek sam podkreśla. I ja mam czas żeby poprawić, a innym się nie chce.
A ja Ci powiem ze chyba masz za duzo czasu, bo sie pierdo*ami przejmujesz
Jak juz ktos pisze bez bledow to go poprawiam, bo wtedy warto, ale gdy widze, ze blad na bledzie to nie zwracam uwagi i chyba to tak naprawde jedyne wyjscie
Sadze, ze wiekszosc tych ktorzy pisza z bledami masowo pisza nie z lenistwa... niestety 
Nie wiem czy było i czy ja mam tylko tak, ale codziennie musze sie logować od nowa...nawet jak zaznacze "zaloguj automatycznie przy każdej wizycie"...czy jak to tam leci.
Ostatnio edytowano 20 lut 2010, 14:33 przez Italiano, łącznie edytowano 1 raz
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Spróbuje jutro wystartować z Exprolera..czy będzie to samo.
EDIT: No tak...to wina Firefoxa. Po restarcie kompa w Firefoxie musiałem sie znowuż logować, w Explorerze już nie.Tylko nie wiem gdzie szukać problemu...bo w narzędziach Firefoxa jest zapamiętane chasło do zalogowania na Forum.
EDIT: No tak...to wina Firefoxa. Po restarcie kompa w Firefoxie musiałem sie znowuż logować, w Explorerze już nie.Tylko nie wiem gdzie szukać problemu...bo w narzędziach Firefoxa jest zapamiętane chasło do zalogowania na Forum.
Italiano napisał(a):chasło
Ja bym sie tez na chaslo logowac nie chcial
Italiano napisał(a):A gdzie to będzie w narzędziach z tym uruchamianiem?
ctrl+shift+p ale nie wiem czy to działa w dwie strony bo tego nie używałem
Ewentualnie może przypadkiem uruchamiasz FF z parametrem safemode, czyli w prywatnym trybie
- Kod: Zaznacz cały
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -safe-mode
ale ja się nie znam, więc jak coś nie zadziała to nie ja
Siw-y napisał(a):ale ja się nie znam, więc jak coś nie zadziała to nie ja
To ja może lepiej zostawie jak jest

krzych cieszy Cię robienie OT-a i pisanie nie na temat?
Italiano napisał(a):Siw-y napisał(a):ale ja się nie znam, więc jak coś nie zadziała to nie ja
To ja może lepiej zostawie jak jest![]()
krzych cieszy Cię robienie OT-a i pisanie nie na temat?
Dokladnie na tej stronie (przewin sobie do gory) poruszany byl temat ortografii vel "lenistwa" (nie ja tak twierdze) uzytkownikow forum bo przeciez przegladarki poprawiaja ortografie... Jak widac jest to dokladnie na temat, bo nie tylko uzytkownicy ale i nawet moderatorzy (o dlugim stazu) maja klopoty z ortografia. Dlatego nadal podtrzymuje iz automat jest rozwiazaniem, a kray nie (musielibyscie sie sami karac, hehe
PS. W zwiazku z czym pragne zauwazyc, ze co nieco stronniczy sa moderatorzy w uznawaniu co jest OT a co nie – zaleznie ktory uzytkownik pisze, takie sa wnioski. Obserwuje to od conajmniej pol roku wiec nie sa to jakies pochopne wnioski