"Zobacz swoje posty"

Uwagi na temat działania forum i strony klubowej. Zajrzyj, jeśli masz problemy z działaniem i obsługą.

Postprzez Widelec » 23 sie 2007, 22:21

tak mi się wydaje, że trochę logiczniejsze byłoby, aby ta funkcja działała podobnie jak "zobacz posty od ostatniej wizyty", i pokazywała tylko te posty w których od ostatniej wizyty cokolwiek się zmieniło... w tej chwili wyświetla niepotrzebnie całkiem długą listę...
nie pytam się o możliwości techniczne – nie mi to oceniać. poruszam jedynie sens, logikę i chęci wprowadzenia takiej ewentualnej zmiany :]
Forumowicz

Od: 14 maja 2007, 23:13

Postprzez Bartek1986 » 23 sie 2007, 23:32

hmmm ale o co chodzi <lol> jak weźmiesz zobacz swoje posty to od góry masz je poukładane w kolejności nie ta jak je pisałeś tylko kiedy ktoś napisał coś.. Więc w czym problem ?
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 13:44
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez Widelec » 24 sie 2007, 01:34

ano w dwóch rzeczach.
po pierwsze primo : na początku listy zawsze są tematy przyklejone, które wiszą na samej górze niezależnie czy ktoś w nich napisze czy nie – nawet gdyby i od miesiąca nie były ruszane, to i tak wiszą na początku listy. łatwo sobie wyobrazić wyszukiwanie normalnych tematów, jeśli tych przyklejonych jest na górze np. kilkadziesiąt.
po drugie primo : gdy klikniesz "zobacz posty od ostatniej wizyty", wyświetla Ci się tylko to gdzie ktoś coś napisał od ostatniej wizyty – i nic więcej. jeśli nikt w tym czasie nic nie napisał – w wynikach otrzymasz "Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów". jasne proste i klarowne, i LOGICZNE.
Tym samym – czemu nie można zastosować identycznych zasad w odniesieniu do swoich postów? w końcu co by kto nie mówił, to zazwyczaj patrzy się na zmiany w swoim (bądź w tym w którym się bierze udział) wątku, a nie czyta 15 raz to samo choć nikt nic nowego tam nie wniósł...
Uprzedzając pytanie "co w sytuacji gdy ktoś chce znaleźć jakiś stary swój wątek w którym nie ma zmian od roku" – jest wyszukiwarka w której można wyszukać "po autorze", i dokładnie taki sam efekt osiągniemy jaki w tej chwili przeglądając "swoje posty"...
W ten prosty sposób można osiągnąć dwie korzyści za jednym razem – usprawnić funkcję przeglądania swoich postów/wątków ze strony głównej, i usunąć ZDUBLOWANE funkcje jak to ma miejsce w chwili obecnej...
Forumowicz

Postprzez Grzyby » 24 sie 2007, 01:53

Widelec napisał(a):w końcu co by kto nie mówił, to zazwyczaj patrzy się na zmiany w swoim (bądź w tym w którym się bierze udział) wątku, a nie czyta 15 raz to samo choć nikt nic nowego tam nie wniósł...

a nie możesz kliknąć na przycisk na początku tematu "zobacz najnowszy post" ?

Nie wiem czy o to chodzi bo nie bardzo mogę "zaskoczyć" o tej porze :)
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Widelec » 24 sie 2007, 02:07

Grzyby napisał(a):a nie możesz kliknąć na przycisk na początku tematu "zobacz najnowszy post" ?

nie wiem czy to ja nie mogę zaskoczyć o tej porze, ale ja takiego przycisku nigdzie nie widzę... chyba że Ty go posiadasz będąc "funkcyjnym" a ja nie :P
jednakże – nie chodzi mi o to. chodzi mi o żelazna zasadę "porządku na forum" jaka jest tu utrzymywana i konsekwencję w jej stosowaniu – której brak w tym przypadku. jeśli ma być porządek – to po co cała lista wszystkich 235335 postów w których wziąłem kiedykolwiek udział lub założyłem, zamiast krótkiej i rzeczowej listy tego co się w tych kilku(nastu/dziesięciu) z 2574684 wątków zmieniło od ostatniej mojej wizyty na forum?
Forumowicz