O pomocy, którą otrzymalem na MazdaSpeed

Uwagi na temat działania forum i strony klubowej. Zajrzyj, jeśli masz problemy z działaniem i obsługą.

Postprzez bodo » 23 lip 2007, 16:04

Hej,

nie bedzie tu nic o sprawach technicznych wiec jezeli tego szukasz to spokojnie drogi czytelniku mozesz tego posta pominac.

---------------------------
postuje ta odpowiedz w nadziei ze moze choc pare osob zobaczy jakie jest to "forum" i jakich ma "moderatorow":

post (polecial do kosza po sprawieniu ogromnej zabawy moderatorom):
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ht=#583114

moja odpowiedz do grzyby i wszystkich pozostalych wazniakow z tego i poprzednich moich postow (pare normalnych osob tez mi odpowiedzialo wiec ich odpowiedz nie dotyczy i dziekuje im za pomoc):
---
dzieki wam za to, to mialo byc cos ode mnie zoltodzioba dla innych (nie oczekiwalem zadnej pomocy), nie tak wyjebistych jak TY (sam dla siebie, nie?). jezeli bylo nieprawidlowo to wystarczylo to sprostowac? takie to proste. na przyszlosc bede wiedzial ze na mazdaspeed.pl nie maco sie dzielic wrazeniami, no chyba ze jestes elita (tyle ze po co tu w ogole zagladac wtedy?). forum pomocy? – smiechu warte! forum dla
zadufanych w sobie ... , ktorym sie wydaje ze wszystkie rozumy pozjadali (dzieki za te wszystkie zlosliwe komentarze). ale nic to – zycze ci abys tY, gRZYBY i tOBIE podobni z tego swojego zadufania i poczucia jaki jestes wAZNY kiedys zaliczyl mocny spad na glebe, maly "wazny" moderatorku.

slowem ciagle to samo – czy fora na usenecie, czy webowe kilka lat pozniej – polskie fora to miejsca dla przeladowanych testosteronem dzieciakow (bez wzgledu na wiek) i BEZPRZYKLADNEGO CHAMSTWA (jedno z drugim zwiazane)

Gratuluje koledzy pOLACY (to bylo o grupie wazniakow do ktorej kieruje ten post)

ps. domyslam sie jakie beda rezultaty tego posta. i wali mnie to bo do takiej spolecznosci nie mam ochoty przynalezec. Mysle, ze gdzie indziej uda mi sie znalezc normalnych milosnikow mazdy i samochodow – poza mazdaspeed.pl pewnie jest ich sporo.
Początkujący

Od: 11 cze 2007, 10:36
Auto: Mazda 626 1.8i LX (GE) 97rok

Postprzez Grzyby » 23 lip 2007, 16:24

To zanim dostaniesz tutaj bana za wyrażanie się udzielę Ci małej rady.
Wszystkie (prawie) tematy mogą istnieć na tym forum pod warunkiem, że będą umieszczone we właściwym dziale, będą zgodne z regulaminem i nie będą powielały już istniejących na forum.

Jakkolwiek widzę, że nauczyłeś się przynajmniej poprawnie nazywać tematy.

P.S. Skoro sam piszesz że nie szukałeś pomocy to dlaczego w nazwie tego tematu zawarłeś co innego?
bodo napisał(a):nie oczekiwalem zadnej pomocy)

bodo napisał(a):o pomocy ktora otrzymalem

P.S.2.
bodo napisał(a):post (polecial do kosza po sprawieniu ogromnej zabawy moderatorom)

Po prostu miałem super zabawę. Tylko czekam na takie tematy żeby przy nich się śmiać. <glupek2>

Pomyśl trochę zanim coś takiego napiszesz. A przede wszystkim najpierw zapoznaj się z regulaminem – gwarantuję że nie będzie więcej takich sytuacji.

bodo napisał(a):postuje ta odpowiedz w nadziei ze moze choc pare osob zobaczy jakie jest to "forum" i jakich ma "moderatorow"

wierz lub nie, ale zdecydowana większość użytkowników tego forum jest z niego bardzo zadowolona i uważa je za bardzo użyteczne.
Takie osoby jak Ty trafiają się średnio w ilości 1 szt/m-c.

powodzonka życzę
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Żanetka » 23 lip 2007, 16:32

bodo nie unoś się tak, Twój problem był poruszany naprawdę wiele wiele razy wystarczyło uzyć opcji "Szukaj" a gdybyś nie wiedział jak to się robi to przecież zawsze możesz napisać PW do któregoś z modów i na pewno by Ci pomógł ! Wytłumacz mi jaki jest sens istnienia 10 000 takich samych tematów ? Wiesz jak trudno jest coś potem wyszukać? A już nie wspomne o tym, że po prostu nikt by nie odpowiadał w kolejnych bo po co ? Ten problem jest już znany na forum....
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
Forumowicz

Od: 7 wrz 2006, 22:19
Auto: mazda 6

Postprzez bodo » 23 lip 2007, 17:12

Hej Zanetko,

Widze ze musze jeszcze raz sprostowac – moj post nie byl zapytaniem, tylko kolejna informacja dla podobnych zoltodziobow jak ja – bylo to podsumowanie watku ktory wczesniej poruszalem. Moze i bylo to juz i ze 100 razy, ale tak naprawde nikt (moderatorzy) nie podjal proby zebrania tego w jeden porzadnie zredagowany temat w FAQ, ktory bedzie dokladnie opisywal sytuacje, objawy w szczegolach itc. Za to za probe udzielenia pomocy (przyznaje w sposob nie dokonca profesjonalny) jak widze dostaje sie na tym forum hahaha i temat leci do kosza. To jest po prostu takie typowe dla polskich forow, ze az sie niedobrze robi – dlatego troche odwentylowalem i przepraszam za miejsca gdzie powyzej poszedlem za daleko choc co do calosci wg mojego skromnego zdania problem tego forum zostal przedstawiony poprawnie – na forum jest pare osob ktore za duzo/dlugo siedza w temacie, obrastaja w piorka i zgrywaja wszystko wiedzacych wazniakow nie oferujac nic w zamian. Czy to dla was jest to forum? Co z tego, ze bylo? Gdy zaczynalem czytac to forum pare tygodni temu przeczytalem wszystkie posty na temat problemu z dymem a i tak bylem na tyle zielony ze nie pojawil mi sie caly obraz problemu i wiele rzeczy, przyczyn/skutkow sposobow naprawy etc. wymagalo dookreslenia.
Za to zdaje sie, ze nowe osoby najlepsze na co moga liczyc na tym forum przy pierwszych postach to to ze przy ktorejs odpowiedzi ktos zacznie nimi poniewierac, naprawde super zachecajaca postawa dla nowych uzytkownikow... czemu w takich sytuacjach moderatorzy nie reaguja? w sumie pytanie bylo retoryczne patrzac na przyklad ktory udzielili w linku powyzej (odpowiedzi w tym poscie nie licze bo zasluzylem na dowolne traktowanie po poscie u gory) czy z takim zamyslem powstalo to forum? czy mialo byc "dla wszystkich"?

Pozdrawiam,
Bodo
Początkujący

Od: 11 cze 2007, 10:36
Auto: Mazda 626 1.8i LX (GE) 97rok

Postprzez Grzyby » 23 lip 2007, 18:36

bodo, nie zamierzam kolejnemu użytkownikowi od nowa wszystkiego tłumaczyć.

Masz odpowiedni dział, a w nim taki temat http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=28092
Przyjemnej lektury.

bodo napisał(a):na forum jest pare osob ktore za duzo/dlugo siedza w temacie, obrastaja w piorka i zgrywaja wszystko wiedzacych wazniakow nie oferujac nic w zamian.

nie zamierzam przed tobą udowadniać czy komukolwiek na tym forum pomogłem.
Zainteresowani wiedzą i doceniają.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez Żanetka » 23 lip 2007, 19:09

bodo napisał(a):Widze ze musze jeszcze raz sprostowac – moj post nie byl zapytaniem, tylko kolejna informacja dla podobnych zoltodziobow jak ja – bylo to podsumowanie watku ktory wczesniej poruszalem.

Rozumiem, w takim razie dobrze by było gdybyś ten post po prostu dołączył do istniejącego już tematu o tym – wtedy będzie naprawde dobrze ;)

bodo napisał(a):Moze i bylo to juz i ze 100 razy, ale tak naprawde nikt (moderatorzy) nie podjal proby zebrania tego w jeden porzadnie zredagowany temat w FAQ, ktory bedzie dokladnie opisywal sytuacje, objawy w szczegolach itc.

Wiesz co z jednej strony wiem ze to wszystko jest już opisane co i jak po kolei a to że jest to porozrzucane to po prostu fakt, że moderatorzy wykonują swoją prace w wolnym czasie maja jeszcze jakies zycie prywatne czy tego chcesz czy nie :) i im tez sie nalezy odpoczynek – jesli nie ma tego wszystkiego w jednym temacie to na pewno bedzie w blizszej badz dalszej przyszlosci :)

bodo napisał(a):Za to za probe udzielenia pomocy (przyznaje w sposob nie dokonca profesjonalny) jak widze dostaje sie na tym forum i temat leci do kosza.

nie ten temat polecial do kosza dlatego ze nieprawidlowo zostal nazwany i dlatego ze zalozyles nowy zamiast dopisac sie do istniejacego juz – to naprawde nie ulatwia odnajdywania rozwiazan problemow jesli na liscie z zapytaniem wyswietla sie 10 str z tematami :) pobedziesz troche dluzej na forum to zobaczysz ze pomimo tego iz notorycznie jakies tematy leca do kosza to to jest dobre – bo w sposob latwy mozna cos odnalezc na forum, panuje tu porzadek i wbrew pozorom nasi moderatorzy sa mili i uprzejmi :P

bodo napisał(a):Za to zdaje sie, ze nowe osoby najlepsze na co moga liczyc na tym forum przy pierwszych postach to to ze przy ktorejs odpowiedzi ktos zacznie nimi poniewierac, naprawde super zachecajaca postawa dla nowych uzytkownikow... czemu w takich sytuacjach moderatorzy nie reaguja?

nieprawda ja tez bylam "nowa" kazdy byl :) i nikt mnie nie sponiewieral a to dlatgeo ze najpierw przeczytalam regulamin potem uzylam szukajki i odnalazlam rozwiazanie swojego problemu a ze czulam jeszcze niedosyt to napisalam pw do osoby ktora ten problem sama rozwiazywala i dowiedzialam sie wszystkiego co chcialam, na forum jestem krotko ale otrzymalam tu nie raz pomoc i mam nadzieje ze kiedys sama bede mogla sie odwdzieczyc :D
bodo pamietaj jeszcze o jednym na naszym forum nie uzywa sie slow powszechnie uznanych za obelzywe :) /dostaje sie za to bana na 24h/ mysle ze pomimo takiego poczatku nie zaniechasz wizyt na naszym forum i jeszcze nie raz uzyskasz tu pomoc a moze i Ty komus pomozesz
Pozdrawiam
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
Forumowicz

Od: 7 wrz 2006, 22:19
Auto: mazda 6

Postprzez GofNet » 23 lip 2007, 20:37

Od siebie dodam tylko, iż faktycznie na wiele, wiele tematów pojawiły się odpowiedzi. Niekiedy w ponownych podobnych tematach wystawiamy podsumowanie, będące zbiorem linków do poprzednich tematów, w których padły już odpowiedzi i znaleziono rozwiązania. Cały problem polega na tym, że zakładane są nowe tematy a tylko czasami kontynuowane stare. Wadą jest to, że przy szukaniu pojawia się kilkadziesiąt tematów z odpowiedziami, zamiast jednego, czy kilku. Niestety jest i zaleta. Jak mam czytać temat z pięćdziesięcioma stronami, to aż mnie krew zalewa. Kwestia tylko, komu zależy na odpowiedzi...? Jeśli ktoś poszukuje rozwiązania, to przeczyta taki kontener informacji i dowie się wszystkiego o problemie. Niewątpliwie wolę jeden obszerny temat, niż dziesiątki cząstkowych wypowiedzi.

Obecnie śledzę nieustannie temat Panoramy LCD 22" na FORUM PurePC, gdzie jest już prawie 70 stron postów (dokładnie 2.050 wypowiedzi). Zaczynałem czytać od pierwszej stroniy, gdy było już ich około trzydziestu. Wtedy było ciężko. Dzięki jednak temu tematowi nie szukałem po archiwum ani w innych tematach. Wszystko jest w jednym i nie ukrywam, że z zainteresowaniem każdego dnia tam zaglądam w nadziei dowiedzenia się czegoś nowego.

Do tego dążymy na Naszym FORUM. Im mniej tematów a więcej postów, tym mniejszy bałagan i lepsza historia problemu oraz wachlarz jego rozwiązań.

Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
                           (v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Forumowicz

Od: 17 lis 2004, 18:33
Auto: Mazda 323 BG B6E 1,6i 8v 4/OHC

Postprzez JACU626 » 23 lip 2007, 21:29

Bodo ja tu juz mało zaglądam bo mino ze mam dwie mazdy to i tak panzerfaustem jezdze, ale tak jak ci gofnet napisał -czytaj-. Przerabiam to na niejednym forum i zawsze zaczynam od czytania a ineraz jeden temat ma kilkadziesiąd stron po kilkadziesiąt postów więc czytaj, nie chce ci sie idz po piwo i dalej czytaj a jak nie znajdziez to zapytaj.

Edit: Z racji ze jestem tu najstarszy stażem stwierdzam co następuje
"DZIEKI MODERATOROM FORUM JEST CZYTELNE I NIE ZAŚMIECANE TAKIMI SAMYMI TEMATAMI – BEZ WAZELINY NIKT TU NIKOMU NIE PLACI A KAZDY POCZUWA SIE DO OBOWIĄZKU SPRZĄTANIA" na forum które z racji posiadanego auta przebywał na pierwszej stronie sa dwa identyczne tematy "mój .... bierze olej) w obydwu wypowiadaja sie ci sami i po co jak wiadomo ze trzeba zmienić uszzelniacze i pierscienie :D .
Koniec posta
Bodo kwiaty dla grzyba, browar dla mnie za porady :) uśmiech do wszystkich :P
Forumowicz

Od: 19 mar 2004, 18:03

Postprzez Bodek » 23 lip 2007, 21:47

Witam. jestem jakimś tam użytkownikiem tego forum i jestem bardzo wdzięczny i dziękuję za to że ono wogóle jest. Uniknąłem dzięki niemu wielu katastrof podczas dłubania przy autku – ostatni przykład to wymiana zaworka. jak by nie egzi to uwaliłbym tz. plaster – i co wtedy??
To forum moim zdaniem służy ludziom i to bardzo dobrze. Nie znam innego, które zrzeszyłoby tak ogromną liczbe ludzi, fanów marki MAZDA.
A co do bałaganu to on był, jest i będzie. Nikt nie jest w stanie zapanować nad tym w sposób idealny, za dużo tego wszystkiego jest. Każdy Moderator wykonuje tu swoją pracę najlepiej jak tylko umie oraz na tyle ile mu pozwala wolny czas. Szukajka działa OK i szczegółowo, nawet troche za. Szukając temat wyskakuje mnóstwo postów. Na przeczytanie ich wszystkich na pewno nikt nie ma czasu. Zgadzam sięz tym, że zakłądanie tematów i to nowych robi ogromny bałągan. Jesli każdy użytkownik zakładałby osobny temat dla swojego problemu to chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć co by się działo.

Bodo, ja uczyłem się tego jakies nie całe 2 lata. Twoje oburzenie jest naprawdę nie na miejscu. Tu nie ma miejsca na wyjątki. Tu naprawdę ludziom się pomaga !!

Pozdrawiam !!!!
Forumowicz

Od: 11 wrz 2005, 01:09
Auto: 626 GE 2.0 CRONOS M/T 1994 LPG

Postprzez GofNet » 24 lip 2007, 15:25

Warto dodać, iż aby efektywnie korzystać z "szukajki", trzeba nauczyć się ją obsługiwać. W standardowej kofiguracji może nie spełniać w 100% swojej roli dla niektórych (np. dla mnie), ale jak się trochę "czekboksów" poprzestawia i ułoży odpowiednie zapytanie, to już jest OK. Np. ja zawsze zaznaczam opcje:
Szukaj wszystkich słów,
Pokaż wyniki, jako Posty,
Pokaż pierwsze Wszystkie dostępne.

Zapytania natomiast konstruuję dość precyzyjnie a nie na opak, np:
"falujące obroty" OR faluj* obrot*,
"faluj* obro*" 323,
"falujące obroty" AND "323F BA",
"falujące obroty" OR faluj* obrot* AND 323.

I już jest mniej postów w wynikach, które są w większości śmieciami...

Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
                           (v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Forumowicz

Od: 17 lis 2004, 18:33
Auto: Mazda 323 BG B6E 1,6i 8v 4/OHC

Postprzez waldii » 24 lip 2007, 23:03

bodo
sorki ale nie chce mi sie calosci czytac i nie wiem na czym skonczyla sie sprawa.Powiem Ci jedno,dzieki takim ludziom jak grzyby itp. to forum ma swoj porzadek.Patrz na inne fora gdzie ludzie glupoty klepia i nikt tego nie kontroluje.Wiec w tym momencie nie miej do nikogo zalu tylko pomysl co zle zrobiles.

pozdrawiam
waldii

Postprzez Bodek » 24 lip 2007, 23:53

Nie trzeba szukać daleko. Wystarczy forum VW. Kiedyś tam zaglądnąłem, szukałem odpowiedzi na kumpla problem. Poprostu katastrofa, nie do opisania. Już w mojej szafce z narzędziami jest lepiej. Naprawdę, tu dba się o porządek !!
Forumowicz

Od: 11 wrz 2005, 01:09
Auto: 626 GE 2.0 CRONOS M/T 1994 LPG

Postprzez Bender » 25 lip 2007, 08:07

bodo, nie masz co sie unosic... wystaczylo uzyc opcji Szukaj...
twoj problem naprawde byl omawiany na forum wieeele razy...

pozatym, nadajac nic nie mowiacy temat postu, dajesz wyraz swojej ignorancji...
B.E.N.D.E.R.:
Biomechanical Electronic Neohuman Designed for Exploration and Repair
Forumowicz

Od: 29 mar 2004, 16:53
Auto: EC K8 '93 (czarna strzala :)

Postprzez nemi » 25 lip 2007, 08:19

Ten post też jest do mnie, bo już w koszu stwierdziłem, że w każdym dotychczasowym wątku o tym jest.
Pozdrawiam :]
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez polnik@studio » 25 lip 2007, 10:36

To zanim dostaniesz tutaj bana za wyrażanie się udzielę Ci małej rady.

<czytaj> przykład :D
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 16:31
Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet

Postprzez Grzyby » 25 lip 2007, 11:30

??
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez polnik@studio » 25 lip 2007, 15:16

oj Grzyb :D chodzi mi o to, że kolega przynajmniej w moim mniemaniu się nie wyrażał :)
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 16:31
Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet

Postprzez Grzyby » 25 lip 2007, 15:37

jak zwał tak zwał – obrażał innych (a że akurat mnie to inna bajka) :)

P.S. Bana mu w końcu nie dałem :)
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez Sokool » 25 lip 2007, 15:40

bodo napisał(a):To jest po prostu takie typowe dla polskich forow, ze az sie niedobrze robi

Znam zagraniczne fora z bardziej restrykcyjnymi zasadami...

bodo napisał(a): Co z tego, ze bylo? Gdy zaczynalem czytac to forum pare tygodni temu przeczytalem wszystkie posty na temat problemu z dymem a i tak bylem na tyle zielony ze nie pojawil mi sie caly obraz problemu i wiele rzeczy, przyczyn/skutkow sposobow naprawy etc. wymagalo dookreslenia.

http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=4304
"4. Zakładanie nowych wątków
Zakładając nowy wątek, sprawdź czy podobny już istnieje. Jeśli masz dodatkowe pytania, zadaj je w już istniejącym wątku. Jeśli po dłuższej przerwie chcesz powrócić do wcześniej zaczętej dyskusji, nie zakładaj nowego wątku."
No ale kto by czytał jakieś regulaminy... To jest po prostu takie typowe dla polskich użytkowników forów, że aż się niedobrze robi.
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez ravo » 25 lip 2007, 19:20

Ja mam nadzieje, ze takie sytuacje beda zdarzac sie jak najrzadziej, wiem ze robiac ciagle to samo popadamy w rutyne ale nie mozemy takze nikogo zniechecac do bycia na forum a osoby chcace byc na naszym forum musza sie dostosowac do zasad tu panujacyh ktore sa przeciez jasno wytlumaczone i opisane. Jedno jest pewnie – te forum jest jednym z najlepszych for motoryzacyjnych jakie widzialem i to jest napewno zasluga ciezkiej pracy wlozonej przez naszycj kochanych moderartorow.
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26