Dodawanie zdjęć na forum
Strona 1 z 1
Przy dzisiejszych cenach przestrzeni dyskowych dziwne jest podejście do tematu fotek z np. z BARDZO pomocnymi fotorelacjami, które wędrują gdzieś w świat i wcześniej, czy później dostępne nie będą, bo to konto zostanie usunięte, bo to user sam usunie i ma w nosie to, że fotki były udostępnione na potrzeby forum... Tak wiem, zaraz mi ktoś odpisze, że nie płacę, to się mam nie wypowiadać. Może zróbmy akcję ściepy na 1T dysku, ja się z chęcią dołożę, bo widzę olbrzymi sens takiego dysku i możliwości dodawania przez każdego fotek. Sam nie raz myślałem, żeby dodać foto, ale jak mam się gdzieś rejestrować, kopiować, linkować, to mnie szczypie w okolicach d. więc nie dodaję fotek i już.
- Od: 16 wrz 2009, 09:30
- Auto: M6'06 GY MZR-CD 121KM
Fotorelacje (sensowne) są co jakiś czas przerzucane na serwer klubowy.
Natomiast dodawanie załączników to udogodnienie dla Klubowiczów – forumowiczom pozostaje linkowanie.
Zresztą wielkie mi halo – w poprzedniej odsłonie forum nie było wogóle możliwości dodawania załączników i wszyscy musieli linkować. A 99% fotorelacji jest właśnie z tamtego okresu.
Jak ktoś chce pomóc innym to to robi – nie chce, to nie robi. I nieważne czy go gdzieś coś szczypie czy też nie.
P.S. W kwestii rejestracji czy dostępności fotek. Foty dodawane na forum 4 czy 5 lat temu przez np. imageshack.us działają cały czas. I nie wymagają żadnego konta ani rejestracji. Co innego badziewny fotosik.
Natomiast dodawanie załączników to udogodnienie dla Klubowiczów – forumowiczom pozostaje linkowanie.
Zresztą wielkie mi halo – w poprzedniej odsłonie forum nie było wogóle możliwości dodawania załączników i wszyscy musieli linkować. A 99% fotorelacji jest właśnie z tamtego okresu.
Jak ktoś chce pomóc innym to to robi – nie chce, to nie robi. I nieważne czy go gdzieś coś szczypie czy też nie.
P.S. W kwestii rejestracji czy dostępności fotek. Foty dodawane na forum 4 czy 5 lat temu przez np. imageshack.us działają cały czas. I nie wymagają żadnego konta ani rejestracji. Co innego badziewny fotosik.
...do tego trzeba dorzucić transfer. Nie wiem jak sprawa wygląda obecnie, bo od ponad roku nie jestem klubowiczem, ale niestety kiedyś bywały miesiące, że transfer się po prostu kończył i forum było niedostępne. Z uwagi na odciążenie serwera, który przy ogromie tego forum i tak płata figle, lepsze mi się wydaje mi się hostowanie zdjęć na odrębym serwerze.
nemi napisał(a):...do tego trzeba dorzucić transfer. Nie wiem jak sprawa wygląda obecnie, bo od ponad roku nie jestem klubowiczem, ale niestety kiedyś bywały miesiące, że transfer się po prostu kończył i forum było niedostępne. Z uwagi na odciążenie serwera, który przy ogromie tego forum i tak płata figle, lepsze mi się wydaje mi się hostowanie zdjęć na odrębym serwerze.
Tak, to jest argument, niestety.
- Od: 16 wrz 2009, 09:30
- Auto: M6'06 GY MZR-CD 121KM
Strona 1 z 1