Propozycja
Strona 1 z 1
Mam pytanie do moderatorów. Czy nie można by było powyciągać z archiwum konkretne porady dotyczące napraw i regulacji i pogrupować je w odpowiednie działy ? Np.Regulacja biegu jał. , Regulacja TPS .Zdjęcie klamki wewnetrznej itd. itp. Dobry przykład takiej porady dał nam ostatnio kolega Dizzy który przedstawił w czytelny sposób idetyfikację kodów ECU.Myślę że przy konsultacji np. Jaksy który jest naszym guru taki pomysł można zrealizować.
Tylko "efka" liczy się, w "efce" można byle gdzie......
- Od: 20 paź 2003, 19:47
- Auto: Madzia 323 f BG B6E 1.6 8v 90r
Myśle że można tak zrobić i nie jest to zły pomysł tylko nie mozna rozbijać na mase przeróżnych poddziałow. Lepiej było by zrobić podfora w poszczególnych działach np. silnik, wnętrze, szyby, podwozie, zawierzenie, elektronika itp i tam umieszczać odpowiednie posty
Anade 
- Od: 28 lut 2005, 14:48
- Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95
Anade napisał(a):Myśle że można tak zrobić i nie jest to zły pomysł tylko nie mozna rozbijać na mase przeróżnych poddziałow. Lepiej było by zrobić podfora w poszczególnych działach np. silnik, wnętrze, szyby, podwozie, zawierzenie, elektronika itp i tam umieszczać odpowiednie posty
takie rozwiązanie proponowałem, zamiast rozbicia warsztatu na poszczególne modele. no ale nieważne.
co do grupowania postów – po to jest wyszukiwarka, żeby z niej korzystać. moim zdaniem nawet gdy konkretne informacje byłyby pogrupowane, posegregowane, poprzebierane i ogólnie podane na tacy, to na pewno pojawią się matołki, które tego nie zauważą i będą zakładać nowe wątki dla wielokrotnie poruszanych kwestii.
Sluchajcie, ja moge zrobic z dokumentacja zdjeciowa porady jak ustawic TPS, bieg jalowy, sprawdzic sonde lambda itp. Niestety tylko na przykladzie KLa ale te porady bylyby uniwersalne. Mam dostep do oscyloskopu, multimetru itp wiec moge sie tego podjac
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
Strona 1 z 1