Tłusty Czwartek
4 + miska faworków
- Od: 11 maja 2006, 09:00
- Posty: 43
- Skąd: Szczecin
- Auto: Nysa dizel
Globy napisał(a):Jednego pan mi wcisnal na BP.
nawet nie pytam gdzie
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Posty: 1100
- Skąd: Bełchatów
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
Jednego rano przed pracą i jednego pod koniec pracy na osłodę
Misiek-Bełchatów napisał(a):nawet nie pytam gdzie
Nie byl w moim typie.
ja tylko 1 w domu, w pracy w tym roku posępili nam budżetu na zakup pącżków
Ja jak przyszedlem do pracy po zajeciach, to juz okruchy zostaly tylko... Ale wpadlem wieczorem na kawe do przyjaciolki, ktora nie proznowala i zrobila wlasne
Zrobila mi... dobrze :P
A ja zero
Po pierwsze nie miałem czasu,a po drugie-pierwsza szkoła jaką skończyłem była o profilu cukierniczym/ciastkarskim i praktyki (2 lata) miałem w cukierni Sie przejadłem,hehehe.
Jakby co,to mogę powiedzieć czego powinno się unikać będąc na zakupach w ciastkarni
Po pierwsze nie miałem czasu,a po drugie-pierwsza szkoła jaką skończyłem była o profilu cukierniczym/ciastkarskim i praktyki (2 lata) miałem w cukierni Sie przejadłem,hehehe.
Jakby co,to mogę powiedzieć czego powinno się unikać będąc na zakupach w ciastkarni
To prosimy
Marcin napisał(a):Po pierwsze nie miałem czasu,a po drugie-pierwsza szkoła jaką skończyłem była o profilu cukierniczym/ciastkarskim i praktyki (2 lata) miałem w cukierni usmiech Sie przejadłem,hehehe.
Od tej strony Cię Marcin nie znałem
f*ck
Globy napisał(a):To prosimy
Oblane czekoladą kulki,posypane niekiedy wiórkami kokosowymi,o nazwie "Bomba"–nie tykać!Wiem że są dobre,ale na tym ich urok sie kończy.Powinny się nazywać "Fajrant"...
Ciepłe lody...-też bym odradzał,ale to jeszcze zalezy od producenta.Jeden robi je ze sztucznego bialka i jest oki,a drugi z białek nazbieranych czasami z całego tygodnia.Jeśli stare białko nie chce się już dobrze ubić,to zawsze można z niego wysuszyć "Bezy" i tak sie interesik kręci.
Wyroby nadziewane kremem... Jeśli firma oszczędza,a tak bywa bardzo często,znajdziecie w nim tylko margaryne i cukier puder,a to co Wam smakuje to sztuczny aromat i jeśli jest taka potrzeba-barwnik.
W tej chwili to wszystko co mi do głowy przychodzi,ale ogólna zasada jest taka,że najlepiej kupować w cukiernich w których jest duży ruch i składniki "nie maja czasu" leżeć w chłodni.Małe cukierenki są tylko dobre w piosenkach i filmach.
Jeśli chodzi o owoce,to nie ma z nimi problemu bo z reguły sa one z puszek,więc luzik.
Nie mam za dużego obycia w miejscach gdzie sie produkuje słodkości,ale pracowałem i w małej cukierni, i w dużych "fabrykach",więc jakieś porównanie mam.
To jest tylko moje zdanie,a Wy sami decydujcie
Ja unikam w/w produktów,a szczegolnie wspomnianych "Bomb".
Smacznego.
Marcin napisał(a):Powinny się nazywać "Fajrant"
Marcin napisał(a):Ciepłe lody...-też bym odradzał
Jak dobrze, ze do tych mialem slabosci tylko w dziecinstwie, widocznie sie zahartowalem Przypomniala mi sie historia chinskiej knajpki w moim rodzinnym miescie (12 tys. mieszkancow) – wybralismy sie ze znajomymi na kolacje. Oni wzieli standardowego kurczaka z warzywami, a ja z owocami morza, na co oni: "Globy, och...ales, przeciez tego od otwarcia tego lokalu nikt tutaj nie zamawial!".
No wiec tak... do pracy kupilem sobie 6 firma byla na tyle ambitna i dobroduszna ze dorzucila kazdemu pracownikowi po 4 paczki wiec 10 w pracy po czym gdy zajechalem do domu zjadlem 4 a pozniej pojechalem no mojej kobity i zjadlem kolejne 4 czyli lacznie wszamalem 18 pakalow
- Od: 30 sie 2007, 17:06
- Posty: 1644
- Skąd: Miasto Świecącej wieży
- Auto: Opel Vectra C 2.2
Ja wczoraj cały dzień na pączkach
stuknęło łącznie 13 i czuję się z tym źle
Oponki rosną
stuknęło łącznie 13 i czuję się z tym źle
Oponki rosną
Siedzący po prawicy GŁÓWNODOWODZĄCEGO LOŻY VIPów :)
Kabriolet do ślubu – 1964 Buick Skylark "Skowronek"
Kabriolet do ślubu – 1964 Buick Skylark "Skowronek"
- Od: 16 mar 2005, 20:21
- Posty: 310
- Skąd: Warszawa
- Auto: Mazda 5 CR 2007r. 2.0 MZR-CD Galaxy Grey.
Buick Skylark Convertible 4.9 V8 1964r
Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 66 gości