Czateria... 2021
Ale nie w Arteona ?
Chyba lampa pęknieta i maska podgięta...
Zderzak do naprawy i lakieru, pewnie około 1200 PLN. Lampa używana cała ponizej 2k PLN, ale mozesz oddać tę do naprawy. Wymiana plastiku pewnie 700 PLN. Maske olej.
Chyba ze z AC i po temaice.
Ale szczerze, bez maski całość do ogarnięcia poniżej 2k PLN jeśli masz odrobine czasu i wolne 2k. Nie ma co płakać, nie takie rzeczy się klepało
Chyba lampa pęknieta i maska podgięta...
Zderzak do naprawy i lakieru, pewnie około 1200 PLN. Lampa używana cała ponizej 2k PLN, ale mozesz oddać tę do naprawy. Wymiana plastiku pewnie 700 PLN. Maske olej.
Chyba ze z AC i po temaice.
Ale szczerze, bez maski całość do ogarnięcia poniżej 2k PLN jeśli masz odrobine czasu i wolne 2k. Nie ma co płakać, nie takie rzeczy się klepało
..::Born To Rise Hell::..
Z AC bezgotówkowo zrobię. Nie mam na to czasu, znalazłem najtaniej za 2500 zł na wsi na Lubelszczyźnie, chyba, że nie uda się czegoś wyszpachlować i trzeba będzie kupić nowe.
Zacząłem na allegro szukać, lampa wiecznie gdzieś połamana i tak trzeba lepić, tu szły różne ledy (tylko na dole, ja mam "C"), inne halogeny, zderzak zawsze do malowania... Za dużo roboty, a ja chcę, żeby było ładnie, poprawnie i bez cudowania. To jest 5 letnie auto i trochę jest wciąż warte.
Niedługo jadę na wakacje, w roku szkolnym jest maszyna potrzebna, nie mam kiedy za tym latać.
Zacząłem na allegro szukać, lampa wiecznie gdzieś połamana i tak trzeba lepić, tu szły różne ledy (tylko na dole, ja mam "C"), inne halogeny, zderzak zawsze do malowania... Za dużo roboty, a ja chcę, żeby było ładnie, poprawnie i bez cudowania. To jest 5 letnie auto i trochę jest wciąż warte.
Niedługo jadę na wakacje, w roku szkolnym jest maszyna potrzebna, nie mam kiedy za tym latać.
W lampie wymieniasz szkło, wszystkie mocwoania na pewno całe. Zderzak do naprawy. Odrobina szpachli. Nie ejst połamany, żadne ślizgi i mocowania nie pękły na pewno, lakier tylko na ten fragment bo zgubisz się na najwęzszych elementach.
Maska jeśli lakier nie pękł też moze da sie naprawić bez lakieru.
Roboty na 2 dni maks.
Maska jeśli lakier nie pękł też moze da sie naprawić bez lakieru.
Roboty na 2 dni maks.
..::Born To Rise Hell::..
Na masce pękło, błotnik odstaje, lampa siedzi wyprostowana na siłę – jedno mocowanie złamane, drugie pęknięte, ale żeby dało się jeździć, to zrobiłem na prosto . Zderzak ma dziurki.
Nic wielkiego, żadna tam szkoda, ale w szoku jestem ile teraz kosztuje robota. W sumie całkiem prosto można mieć szkodę całkowitą
Nic wielkiego, żadna tam szkoda, ale w szoku jestem ile teraz kosztuje robota. W sumie całkiem prosto można mieć szkodę całkowitą
A zmieniając temat.... Byłem wczoraj na mieście, w sumie zawsze zamawialiśmy dostawę lokalnie, więc nie biorę nic do picia i nie wiem ile co kosztuje.
Piwo 0,5 l kosztowało 24 zł, trochę się zdziwiłem, że już tak drogo. Ale Warszawa bardzo fajna, całkiem ładnie tu jest . A tłumy na Chmielnej i Nowym Świecie szokujące.
Btw, tydzień temu za piwko w Rumunii ok 9,5 zł płaciłem, trochę jest różnica
Piwo 0,5 l kosztowało 24 zł, trochę się zdziwiłem, że już tak drogo. Ale Warszawa bardzo fajna, całkiem ładnie tu jest . A tłumy na Chmielnej i Nowym Świecie szokujące.
Btw, tydzień temu za piwko w Rumunii ok 9,5 zł płaciłem, trochę jest różnica
Neonixos666 napisał(a):W jakiej wersji silnikowej jeździłeś? 102 czy 130? automat czy manual?
Automat, ale która moc nie wiem. Chwilę jako kierowca, dłużej jako pasażer.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Jak automat to pewnie wersja 130 tam jest Aisin AWF8G30 8 biegowy. Ciekawostka jest to że w wersji 102 KM montowali skrzynie manualną... 5 biegowa . 1.5 blue hdi nie jest bez wad ale od tego roku leją do nich 5w30 i podobno problemu z łańcuchem już nie powinno być.
Dziś naprawiałem 4,2 TDI w Q7, pękł przewód od ciśnieniowego powrotu paliwa z wtrysków, załatwiłem używaną listwę na obie strony, potem ciekły uszczelki od przelewów. Załatwiłem uszczelki wymieniłem uszkodzone i jakoś to zostało ogarnięte. 4,2 robi robotę tatą krowę jak Q7 napędzą dość sprawnie. Trzeba się pilnować w terenie zabudowanym bo w tym czołgu nie czuje się prędkości.
Robi także robotę jak dostaje się rachunek za naprawę w dowolnym warsztacie
Pamiętam jak rok temu wymieniałem w takim świece i nigdy mi się tak ręce nie trzęsły. Wizja odzyskiwania ich z silnika była przerażająca.
Ja to w ogóle kocham duże diesle
Pamiętam jak rok temu wymieniałem w takim świece i nigdy mi się tak ręce nie trzęsły. Wizja odzyskiwania ich z silnika była przerażająca.
Ja to w ogóle kocham duże diesle
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
nemi napisał(a):Nic wielkiego, żadna tam szkoda, ale w szoku jestem ile teraz kosztuje robota. W sumie całkiem prosto można mieć szkodę całkowitą
I to tanie auto (w zakupie) i bez jakichś wyszukanych systemów.
Mnie to dziwi jak ktoś nie bierze AC na drogie auta, brat żony ma q7, samo ac chyba mu wyszło z 10k i stwierdził że nie warto.
Przecież tam jakaś mała obcierka jak uszkodzi lampę/jakiś czujnik/radar to pewnie idzie w dziesiątki tysięcy.
Arteon w aso. Dzwonili z wyceną, 4,8k za wszystko (przegląd, olej silnik, skrzynia, dyfer, płyn hamulcowy i czyszczenie klimy). Co ciekawe mimo że mam wrażenie że stuka mi zawieszenie to stwierdzili że nic się nie dzieje.
Nemi, bierze ci coś oleju?
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Wozisz nadal butelkę?
Mi nigdy nie ubyło między wymianami. Teraz pierwszy raz jadę za granicę arteonem i zastanawiam się czy brać olej.
Za to płynu chłodniczego mi ubywa. Przez 60k dolałem 2 litry :/
Mi nigdy nie ubyło między wymianami. Teraz pierwszy raz jadę za granicę arteonem i zastanawiam się czy brać olej.
Za to płynu chłodniczego mi ubywa. Przez 60k dolałem 2 litry :/
If you’re in control, you’re not going fast enough.
No to jak nie ubywało tyle czasu to po co brać. Takie szukanie problemów na siłę. Potem zdziwienie że śmieszki z VW że na oleju jeżdżą . Zresztą, innych marek też to tyczy. Ostatnio na grupie na FB padło pytanie czy Mito dojedzie na Chorwację...
Dzisiaj musiałem dokonać modyfikacji fotelika. Córka ma 9 lat i już nie mogła się zmieścić w ramionach, bo Arteon jest tak malutkim autem, że nie mogłem wyżej podnieść zagłówka .
3 foteliki mam, żaden nie pasuje, więc wziąłem jeden i ściąłem lekko zagłówek, żeby pod sufitem się zmieścił z jednej strony – ingerencja w sumie żadna, a zawsze to lepiej niż na podkładce.
3 foteliki mam, żaden nie pasuje, więc wziąłem jeden i ściąłem lekko zagłówek, żeby pod sufitem się zmieścił z jednej strony – ingerencja w sumie żadna, a zawsze to lepiej niż na podkładce.