Czateria... 2021
Ważne, żeby potem nie stracić na tym 
No szczerze mówiąc to sie dziwie że jeszcze nam, tym 5 osobom co tu czasem piszą na czaterii, nie kazano płacić na utrzymanie domeny i hostingu
Myślę że to kwestia czasu jak ktoś zgasi światło 
Grzyby napisał(a):Widzę że to forum umarło....
No szczerze mówiąc to sie dziwie że jeszcze nam, tym 5 osobom co tu czasem piszą na czaterii, nie kazano płacić na utrzymanie domeny i hostingu
Krzemol napisał(a):Na 40 sobie kupię na kryzys
Bosze, kiedy była moje 40ka...
Nawet imprezki nie było.. Se chyba starego motura kupiłem na ten kryzys

Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
MTS szuka MXa NA, z pomorza nikogo nie znam 

Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
loockas napisał(a):Ważne, żeby potem nie stracić na tymGrzyby napisał(a):Widzę że to forum umarło....
No szczerze mówiąc to sie dziwie że jeszcze nam, tym 5 osobom co tu czasem piszą na czaterii, nie kazano płacić na utrzymanie domeny i hostinguMyślę że to kwestia czasu jak ktoś zgasi światło
Do końca swiata i jeden dzień dłużej
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Wreszcie moge sie zabrac za Jaguara
.
– wczoraj ogarnalem komplet 17 calowych felg oryginalnych + nowe Debica Frigo HP2. Komplet ogarniety na szybko aby mozna bylo zajac sie pogietymi felgami z auta. W tygodniu powinny trafic do naprawy i lakierowania w kolor czarny
.
– Magiel wymieniony, stary musze odeslac do okupienia,
– nowy olej silnik i skrzynia,
– ogarniete dwa wycieki oleju na aucie,
– przyszły papiery do rejestracji, wiec w tygodniu wyladuje pewnie na czerwonych blachach,
Do zrobienia w tym tygodniu:
– olej skrzynia rodzielcza + tylny most,
– montaz oslon, niestety przez fakt AWD oslony jakie znalzlem nie do konca pasuja, trzeba bedzie dopasowac/ciąć.
– instalacja do oswietlenia tyl,
– Znalezienie kogos kto ogarnie fizyczna konwersje lamp tyl.
– kodowanie radia, lamp, nawigacji oraz aktualizacja podzespolow.
W ciagu 2-3 tygodni przeglad faktyczny i rejestracja pojazdu.
Jak na razie najdłużej robione auto jakie sciagnąlem, ale w sumie stracilem 2 tygodnie na urlop i sluzbowe delegacje.
– wczoraj ogarnalem komplet 17 calowych felg oryginalnych + nowe Debica Frigo HP2. Komplet ogarniety na szybko aby mozna bylo zajac sie pogietymi felgami z auta. W tygodniu powinny trafic do naprawy i lakierowania w kolor czarny
– Magiel wymieniony, stary musze odeslac do okupienia,
– nowy olej silnik i skrzynia,
– ogarniete dwa wycieki oleju na aucie,
– przyszły papiery do rejestracji, wiec w tygodniu wyladuje pewnie na czerwonych blachach,
Do zrobienia w tym tygodniu:
– olej skrzynia rodzielcza + tylny most,
– montaz oslon, niestety przez fakt AWD oslony jakie znalzlem nie do konca pasuja, trzeba bedzie dopasowac/ciąć.
– instalacja do oswietlenia tyl,
– Znalezienie kogos kto ogarnie fizyczna konwersje lamp tyl.
– kodowanie radia, lamp, nawigacji oraz aktualizacja podzespolow.
W ciagu 2-3 tygodni przeglad faktyczny i rejestracja pojazdu.
Jak na razie najdłużej robione auto jakie sciagnąlem, ale w sumie stracilem 2 tygodnie na urlop i sluzbowe delegacje.
..::Born To Rise Hell::..
a jak z przednimi lampami? wystarczy zaprogramować czy fizycznie przerabiać?
Neonixos666 napisał(a):a jak z przednimi lampami? wystarczy zaprogramować czy fizycznie przerabiać?
Nic nie robie z lampami przód. Swiecą na wprost, nie oślepiają, poziomowanie działa. Kierunki byly pomaranczowe wiec nie ma co kombinować. A że obrysówki swiecą ? To dobrze, lepiej widac auto.
Budżet na naprawy przekroczony czy na luzaku się zmieściłeś? Ten magiel trochę mnie zaskoczył.
Założeniem było uruchomić auto poniżej kwoty jaką uzyskałem za Edga i w sumie się udało. Mimo maglownicy, chociaż nieco zawyżyła koszty. Samo auto po opłatach wyszło w okolicach 63 tys, bez optymalizowania kosztów – miałem Euro i USD. Na razie części do naprawy auta wyszły 8kPLN, w tym 4,5magiel.
Poszła już jakaś eksploatacja – oleje, filtry silnik, skrzynia + skrzynia rozdzielacza i tylny dyfer – jeszcze nie podliczałem, rachunek otwarty w warsztacie
.
W sobotę doszły drugie kola plus nowe zimowe opony – 3kPLN.
Zostają lampy i kodowanie. Koszt przerobienia tylnych lamp – 1200 PLN, nowa wiązka – materiały 150 PLN, no i kodowanie.
Naprawa i malwoanie felg na lato + opony tez jeszcze nie uwzgledniana.
Excel z pozycjami jeszcze nie gotowy, wiec kwoty tak z glowy.
Poszła już jakaś eksploatacja – oleje, filtry silnik, skrzynia + skrzynia rozdzielacza i tylny dyfer – jeszcze nie podliczałem, rachunek otwarty w warsztacie
W sobotę doszły drugie kola plus nowe zimowe opony – 3kPLN.
Zostają lampy i kodowanie. Koszt przerobienia tylnych lamp – 1200 PLN, nowa wiązka – materiały 150 PLN, no i kodowanie.
Naprawa i malwoanie felg na lato + opony tez jeszcze nie uwzgledniana.
Excel z pozycjami jeszcze nie gotowy, wiec kwoty tak z glowy.
eee czyli finalnie nie tak źle wyszło, kolejny dobry strzał. Ja nadal nie wiem czy brać jednego z bliźniaków od Stelantisa, kasa na to jest ale trochę nie nawykłem do wydania 70-80 tyś za używane auto, nadal w głowie mam że za tyle to się nówki kupowało
. Ostatnio nawet siedziałem w ProAce City verso, nawet nieźle to wygląda, przede wszystkim to jest szeroko, 3 pełnowymiarowe miejsca z tyłu no i dwa jeszcze w bagażniku dla dorosłych a nie dzieci. Towaru nawalił bym sporo a do tego kupił bym przyczepkę 

Żona chyba po 12 latach poszła do pracy, dopiero teraz się dowiedziałem że nauczyciele mają płacone do przodu a nie jak to się normalnie odbywa za przepracowany miesiąc.
Tak, nauczyciele często dostają pensję z góry, na początku miesiąca. Fajnie majaNeonixos666 napisał(a):Żona chyba po 12 latach poszła do pracy, dopiero teraz się dowiedziałem że nauczyciele mają płacone do przodu a nie jak to się normalnie odbywa za przepracowany miesiąc.
Dopisano 27 Feb 2025, 00:38:
Tak, nauczyciele często dostają pensję z góry, na początku miesiąca. Fajnie majaNeonixos666 napisał(a):Żona chyba po 12 latach poszła do pracy, dopiero teraz się dowiedziałem że nauczyciele mają płacone do przodu a nie jak to się normalnie odbywa za przepracowany miesiąc.
- Od: 27 lut 2025, 00:35
loockas napisał(a):Grzyby napisał(a):Widzę że to forum umarło....
No szczerze mówiąc to sie dziwie że jeszcze nam, tym 5 osobom co tu czasem piszą na czaterii, nie kazano płacić na utrzymanie domeny i hostinguMyślę że to kwestia czasu jak ktoś zgasi światło
A niech stracę, jak każą płacić, to po starej znajomości mogę się dorzucić z piątaka
Dzień dobry w nowym roku