Czateria... 2021
JohnnyB napisał(a):no i pierwszy wiekszy wydatek....4500 za magiel. Nadal Ford sponsoruje auto dla żony....zobaczymy jak dlugo.
To przy tym zdarzeniu w USA tak mocno magiel dostał?
nie ma takiej szansy. Raczej ten samochod uczestniczyl w takim zdarzeniu w USA przez ten magiel
.
No nic, kupiony i zobaczymy czy ten tez tak bedzie wyl.
No nic, kupiony i zobaczymy czy ten tez tak bedzie wyl.
..::Born To Rise Hell::..
Ktoś ma doświadczenia z M6 2.5 Turbo? USA Only, ale coś tam mi się o uszy i oczy obiło, że niby mają problemy z pękaniem głowic. W skrócie nie mam pomysłu na nowe auto i obawiam się, że skończy się kolejnym starym wynalazkiem jak czegoś ciekawego nie znajdę.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Sedan powyzej 2.0 z Japonii, moze jakas Maxima ? 3.5 v6 chyba fajnie sie bedzie turlac w tej budzie a skoro paczasz na auta z USA, to moze warto jednak zerknac na cos ciekawego.
Beny napisał(a):Tez to ostatnio gdzieś czytałem. A 2,5 Europa nie wystarczy mocowo?
Bez szans. Moje ostatnie auta to 345 i 306km.
Myślę szczerze czy się nie cofnąć do GS 450h MK3, ale to znowu staruszek. Na MK4 450h cięzko znaleźć i dość drogie są. Trochę zbyt drogie uważam.
Za cenę GSa 2012-13 mogę mieć Superba 2.0 TDI, a może i nawet 2.0 tsi 280km, 2016-19 albo w ogóle OC3 RS z końca produkcji. I tu się pojawiają kolejne rozterki – świeższe czy fajne
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Krzemol napisał(a):BMW jednak nie przypasowało? Przecież ledwo do niego wsiadleś. Klasycznie po Lexie weź Infiniti Q50
BMW od 2019 roku było u nas w domu. A ja mam je od Maja 2024, więc chwilę. Może po prostu mi się nudzi i mnie nie jara. Wpożo auto, ale ilości paliwa, które przepala są astronomiczne
Nie chcę Q50, ten środek do mnie nie przemawia, nie podoba mi się. Plus mają duże przebiegi zazwyczaj i o ile mi to osobiście nie przeszkadza, to wiem jak ciężko jest sprzedać później auto z dużym przebiegiem. Z drugiej strony patrząc to jak widzę co jest na rynku i za ile to może lepiej tym X3 jeździć i nie kombinować.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Widzę że to forum umarło....
Me wy wiecie jakie kamerki kupić, żebym mógł zrobić monitoring z podglądem online?
Potrzebuję 2-4 kamerki najlepiej łączące się po wifi (mam na miejscu światłowód).
Ktoś coś?
Me wy wiecie jakie kamerki kupić, żebym mógł zrobić monitoring z podglądem online?
Potrzebuję 2-4 kamerki najlepiej łączące się po wifi (mam na miejscu światłowód).
Ktoś coś?
Serio duzo jest teraz tych kamer i cokolwiek chinskiego weźmiesz bedzie mialo apke do podgladu.
Jesli to ma byc na zewnatrz i tak bedziesz dociagal zasilanie do kamer, więc nie wiem czy WiFi to najlepszy wybor. Chcesz do tego jakis rejestrator ?
https://ivel.pl/p25738,zestaw-do-monito ... I8QAvD_BwE
pierwszy z brzegu budżetowy zestaw Dahua. rejestrator jest 4 kanalowy, wiec w razie potrzeby dorzucisz jeszcze dwie kamerki. 2MP w zupelnosci starcza do normalnego podgladu.
Minus, kable ciagniesz bezposrednio do rejestratora, ale calosc obslugujesz po 2 parach przewodow.
Wszystko w zestawie i zdecydowanie sam to ogarniesz. technologii tuadnej kosmicznej nie ma.
Dahua ma swoja apke do monitoringu – nie korzystalem, wszytsko nagrywasz lokalnie.
Jesli to ma byc na zewnatrz i tak bedziesz dociagal zasilanie do kamer, więc nie wiem czy WiFi to najlepszy wybor. Chcesz do tego jakis rejestrator ?
https://ivel.pl/p25738,zestaw-do-monito ... I8QAvD_BwE
pierwszy z brzegu budżetowy zestaw Dahua. rejestrator jest 4 kanalowy, wiec w razie potrzeby dorzucisz jeszcze dwie kamerki. 2MP w zupelnosci starcza do normalnego podgladu.
Minus, kable ciagniesz bezposrednio do rejestratora, ale calosc obslugujesz po 2 parach przewodow.
Wszystko w zestawie i zdecydowanie sam to ogarniesz. technologii tuadnej kosmicznej nie ma.
Dahua ma swoja apke do monitoringu – nie korzystalem, wszytsko nagrywasz lokalnie.
Ja mam reolinka duo czy jakoś tak, w każdym bądź razie podwójna kamera w jednym i kąt widzenia 180°.
Pytanie co potrzebujesz i najlepiej wszystkie z jednej firmy żeby była jedna aplikacja do obsługi.
Dobrze żeby miała już ten inteligentny system wykrywania ruchu samochodów zwierząt itp wtedy na aplikacji sobie wybierasz co chcesz zobaczyć i np. zaznacza ci kiedy był ruch samochodu albo człowieka.
Swego czasu chciałem kupić 2szt tego KAMERA IP REOLINK W430, ale za tą cenę kupiłem jedna ;–)
Pytanie co potrzebujesz i najlepiej wszystkie z jednej firmy żeby była jedna aplikacja do obsługi.
Dobrze żeby miała już ten inteligentny system wykrywania ruchu samochodów zwierząt itp wtedy na aplikacji sobie wybierasz co chcesz zobaczyć i np. zaznacza ci kiedy był ruch samochodu albo człowieka.
Swego czasu chciałem kupić 2szt tego KAMERA IP REOLINK W430, ale za tą cenę kupiłem jedna ;–)
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
U mnie już drugą zimę przeżyło TAPO C320WS, co za wtedy 190zł, a teraz chyba 150zł, jakość i możliwości oprogramowania uważam za super deal. Polecam.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Dzięki chłopaki za pokierowanie, ja się na tym kompletnie nie znam.
Problem jest tak. Zdjęcie:
Są 2 budynki 1 i 2
W obydwu mam 230V, ale net jest tylko w budynku 1
I teraz tak – potrzebuję monitorować obszary opisane jako a,b,c,d
Teoretycznie zamontowane na budynku 2, dwie kamery obrotowe lub 1 obrotowa i 1 stała dadzą radę ogarnąć strefę "D" oraz "C"
Z tym że nie mam tam netu. Wifi na budynku 2 od strony budynku 1 jest, ale od strony strefy "D" nie łapie nic. Jak to rozwiązać?
Router mam mniej więcej w punkcie z napisem NET w budynku 1 (okno). Można wrzucić drugi router do obsługi budynku 2 po Wifi i wtedy można zamontować w budynku 2 np. taki zestaw z rejestratorem któy proponował Johnny, a na dobrą sprawę to mi nawet ten rejestrator jest niepotrzebny...
Budynek 1 ogarnę już w dowolny sposób np. 2 kamery obrotowe na rogach po przekątnej budynku powinny załatwić temat.
Problem jest tak. Zdjęcie:
Są 2 budynki 1 i 2
W obydwu mam 230V, ale net jest tylko w budynku 1
I teraz tak – potrzebuję monitorować obszary opisane jako a,b,c,d
Teoretycznie zamontowane na budynku 2, dwie kamery obrotowe lub 1 obrotowa i 1 stała dadzą radę ogarnąć strefę "D" oraz "C"
Z tym że nie mam tam netu. Wifi na budynku 2 od strony budynku 1 jest, ale od strony strefy "D" nie łapie nic. Jak to rozwiązać?
Router mam mniej więcej w punkcie z napisem NET w budynku 1 (okno). Można wrzucić drugi router do obsługi budynku 2 po Wifi i wtedy można zamontować w budynku 2 np. taki zestaw z rejestratorem któy proponował Johnny, a na dobrą sprawę to mi nawet ten rejestrator jest niepotrzebny...
Budynek 1 ogarnę już w dowolny sposób np. 2 kamery obrotowe na rogach po przekątnej budynku powinny załatwić temat.
Kamery kablem spinaj gdzie się da. Jedną skrętką załatwisz transmisje + zasilanie (PoE, wymagany switch). Ja polecam Hikvision, seria ColorVu. Obraz w nocy jest rewelacyjny. Rejestrator warto mieć, bo ułatwia zdalny dostęp.
Między lokalizacjami jak się nie da pociagnać kabla, to zostaje most radiowy. Mikrotik lub Ubiquiti. Wyciągniesz nawet do 1Gb. Z tym że ktoś by Ci to musiał dobrać, skonfigurować i ewentualnie zamontować jeżeli się nie znasz.
Między lokalizacjami jak się nie da pociagnać kabla, to zostaje most radiowy. Mikrotik lub Ubiquiti. Wyciągniesz nawet do 1Gb. Z tym że ktoś by Ci to musiał dobrać, skonfigurować i ewentualnie zamontować jeżeli się nie znasz.
Sam się namówiłem a pojawiła się zadbana sztuka od Xenocyda
Miałem zieloną ale to inna liga jeśli chodzi o stan samochodu.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 6&t=182658
Miałem zieloną ale to inna liga jeśli chodzi o stan samochodu.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 6&t=182658