Pytanie o monitoring
1, 2
Panowie odgrzeje kotleta 
Mam w planach zmienić moją starą aliekspresową kamerę wifi na coś takiego:
Kamera IP Hikvision DS-2CD2043G2-I 4 Mpx ACUSENSE microSD PoE
Albo:
Kamera IP DAHUA IPC-HFW2831S-S-0280B-S2 8MPx StarLight IVS IR30 MicroSD
Jedna i druga w podobnej cenie, miejsce montażu narożnik budynku pod dachem wysokość ok 7m, jedna będzie patrzeć na wjazd/ wejście ulice/chodnik druga będzie obserwować garaż i podwórko.
Teraz pytanie mam wyciągnięty przepust do kabli w narożniku pokoju wychodzi w szafie gdzie jest 230V ale nie ma internetu pytanie czy są jakieś rejestratory na wifi że wpinam te 2 kamery zapisuje się na rejestratorze a rejestrator łączy się po wifi i mam podgląd na tel.
Jak to najlepiej rozwiązać czy wziąć po prostu kamery na wifi i tyle bez kombinacji ?
Z wifi znalazłem coś takiego:
Kamera Inteligentna WiFi Reolink RLC-511WA 5mpx Smart Detekcja Mikrofon MicroSD
Mam w planach zmienić moją starą aliekspresową kamerę wifi na coś takiego:
Kamera IP Hikvision DS-2CD2043G2-I 4 Mpx ACUSENSE microSD PoE
Albo:
Kamera IP DAHUA IPC-HFW2831S-S-0280B-S2 8MPx StarLight IVS IR30 MicroSD
Jedna i druga w podobnej cenie, miejsce montażu narożnik budynku pod dachem wysokość ok 7m, jedna będzie patrzeć na wjazd/ wejście ulice/chodnik druga będzie obserwować garaż i podwórko.
Teraz pytanie mam wyciągnięty przepust do kabli w narożniku pokoju wychodzi w szafie gdzie jest 230V ale nie ma internetu pytanie czy są jakieś rejestratory na wifi że wpinam te 2 kamery zapisuje się na rejestratorze a rejestrator łączy się po wifi i mam podgląd na tel.
Jak to najlepiej rozwiązać czy wziąć po prostu kamery na wifi i tyle bez kombinacji ?
Z wifi znalazłem coś takiego:
Kamera Inteligentna WiFi Reolink RLC-511WA 5mpx Smart Detekcja Mikrofon MicroSD
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
Tam gdzie bedzie wisiec kamera, bedzie miala zasieg wifi ? Jak tak to zawsze mozesz zamontowac kamere z wifi. Mozesz tez wstawic rejestrator do szafy i dorzucic access point wifi i spiac go z istniejaca siecia po wifi.
Ja razczej poszedlbym w zwykle kamery, prosty rejestrator nagrywal lokalnie i prztlaczyl go poprzez AP do lokalnej sieci.
Ja razczej poszedlbym w zwykle kamery, prosty rejestrator nagrywal lokalnie i prztlaczyl go poprzez AP do lokalnej sieci.
..::Born To Rise Hell::..
Dokładnie. Nie pchaj się w kamery z WiFi. I tak do nich musisz zasilanie dociągnąć to lepiej skrętkę z PoE. Rejestrator podłączysz przez AP z funkcją klienta do istniejącej sieci.
Naczytałem się, naoglądałem, rozmawiałem nawet z "doradcą" i finalnie wybrałem coś innego. Może będę żałował, może nie
Ogólnie załatwię nią chyba większość problemów bo jest jedna po wifi, nie będzie problemu z jakimiś dodatkowymi urządzeniami i kosztami, będzie w miejscu starej kamery wiec zasięg powinna łapać i zasilanie też tam jest, no i samochody nie będą mi zasłaniały widoku wejścia do pomieszczenia gospodarczego.
Wybór padł na: Kamera Reolink DUO 2 Wifi z podwójnym obiektywem panoramicznym 180°
https://zabezpieczeniapoznan.pl/kamera- ... -5367.html
Przyjedzie, protestujemy zobaczymy
Wybór padł na: Kamera Reolink DUO 2 Wifi z podwójnym obiektywem panoramicznym 180°
https://zabezpieczeniapoznan.pl/kamera- ... -5367.html
Przyjedzie, protestujemy zobaczymy
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
Panowie, lub panie
Potrzebuję ogarnąć monitoring domu jednorodzinnego przez kilka m-cy
W grę wchodziłyby jakieś kamery, dostęp zdalny (podgląd w czasie rzeczywistym).
Jest prąd, jest szybki net po światłowodzie.
Jak się da, najchętniej przesył z kamer po wifi
Jakieś 2-4 sztuk maksymalnie chcę tam uruchomić.
Ktoś podpowie działające a stosunkowo niedrogie rozwiązanie?
Potrzebuję ogarnąć monitoring domu jednorodzinnego przez kilka m-cy
W grę wchodziłyby jakieś kamery, dostęp zdalny (podgląd w czasie rzeczywistym).
Jest prąd, jest szybki net po światłowodzie.
Jak się da, najchętniej przesył z kamer po wifi
Jakieś 2-4 sztuk maksymalnie chcę tam uruchomić.
Ktoś podpowie działające a stosunkowo niedrogie rozwiązanie?
Mateusz napisał(a):Temat poruszany na forumUżyj opcji szukaj
Ale że już masz swoje lata, to Ci pomogę KLIK!
a jeśli Cię moderator lubi, to może połączy tematy
Pozdrawiam, Mateusz
połączone
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
Mateusz napisał(a):Temat poruszany na forumUżyj opcji szukaj
Ale że już masz swoje lata, to Ci pomogę KLIK!
a jeśli Cię moderator lubi, to może połączy tematy
Pozdrawiam, Mateusz
Tutaj to se możesz pisać....
Tylko czateria jest użytecznym miejscem w tym skansenie

1, 2