Czateria...cd
Ogólnie Megane to jeden z najdroższych kompaktów. IMHO zaszaleli nieco. Chyba że się okaże że kupując auto od ręki masz rabat na poziomie 15%, a kolejne 5-7 wynegocjujesz jeszcze prz pewnych konfiguracjach.
..::Born To Rise Hell::..
loockas napisał(a):nowe Megane kombi, akurat stała wersja GT
Jeździłbym w reklamie wygląda obłędnie
JohnnyB napisał(a):no i przemawia przez nas zazdrość, też chcemy VW
Ja wczoraj widziałem tył po ciemku. Zajeboza
. Na żywo to auto prezentuje się znacznie lepiej niż na zdjęciach.
A dziś, skoro ropuch był w warsztacie konfigurowałem nowe auto miejskie (którego nie zamierzam kupować). Dowiedziałem się, że Twingo ma silnik z tyłu. Dawno takiego auta chyba nie było w tej klasie.
A dziś, skoro ropuch był w warsztacie konfigurowałem nowe auto miejskie (którego nie zamierzam kupować). Dowiedziałem się, że Twingo ma silnik z tyłu. Dawno takiego auta chyba nie było w tej klasie.
Ostatnio edytowano 17 lis 2016, 21:24 przez nemi, łącznie edytowano 1 raz
nemi napisał(a):A dziś, skoro ropuch był w warsztacie konfigurowałem nowe auto miejskie (którego nie zamierzam kupować).
Polecam do miasta Seat/Skoda/VW (te małe coś) z silnikiem MPI
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Dzięki za polecenie, ale jak pisałem – nic nie kupuję. Musi mi wystarczyć Fordzik do ocierania się z betonowymi słupami i innymi autami
. Żona przestała zarabiać i gwałtownie spadły moje oczekiwania od życia
.
Tak z przyzwyczajenia jeszcze zaglądam na nowe auta
.

Tak z przyzwyczajenia jeszcze zaglądam na nowe auta
nemi napisał(a):Dowiedziałem się, że Twingo ma silnik z tyłu
I jest RWD – całkiem fajnie się tym jeździ
nemi napisał(a):A już taki np Opel Adam to zupełny odlot cenowy
No – pojechali nieźle, Twingo w wersji na bogato (czytać Smart) kosztuje dużo mniej...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Podoba mi się jeszcze fiat 500 – w sumie od niego się zaczęło przeglądanie, bo dziś jadąc autobusem zobaczyłem takiego z bardzo ładną panią za kierownicą.
Kolega z pracy kupił kilka miesięcy temu za 36.000 – zarejestrowany bez przebiegu. Wciąż mi się wydaje, że to sporo
. Ale ładny jest.
Kolega z pracy kupił kilka miesięcy temu za 36.000 – zarejestrowany bez przebiegu. Wciąż mi się wydaje, że to sporo
brii napisał(a):I jest RWD – całkiem fajnie się tym jeździ
Nie poszalejesz elektronika nie pozwala na zabawę i jeździ się praktycznie jak autem z napędem na przód.
Neonixos666 napisał(a):jeździ się praktycznie jak autem z napędem na przód.
Nic z tych rzeczy – balans jest korzystniejszy niż w FWD i trakcja jest znacznie lepsza – dobrze to widać na mokrym przy ruszaniu. Dziwię się, że więcej samochodów miejskich nie ma takiej konstrukcji.
nemi napisał(a):Wciąż mi się wydaje, że to sporo. Ale ładny jest.
No sporo jak za to co te samochody oferują, ale pakiet startowy współczesnych małych samochodów jest znacznie bogatszy niż kiedyś.
Trusted computing – Yes or No?
brii napisał(a):Nic z tych rzeczy – balans jest korzystniejszy niż w FWD i trakcja jest znacznie lepsza – dobrze to widać na mokrym przy ruszaniu. Dziwię się, że więcej samochodów miejskich nie ma takiej konstrukcji.
Wsadź tam kobietę i spytaj się czy ma trakcję lepszą

nemi napisał(a):Nie o to chodzi zupełnie. Mój wygląda nawet na taki, że mógłby mieć i 10 lat i raczej zazdrości samochód jako taki nie wzbudzi u nikogo.
Chodzi po prostu o jakość wykonania i komfort, a kupno w ciemno auta za takie pieniądze nie mieści mi się w głowie. Mniejsza o markę, bo na tym mi nie zależy, ale o sprawdzenie, czy mi odpowiada.
PS. Po co ta szydera?
Co ty gadasz ... oddział zamknięty piosenki pisał o twoim aucie ... w radiu ciągle słyszę ze nie zamienili by za nic chwil spedzonych z golfem. Więc z ta zazdrością uważaj
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
JohnnyB napisał(a):Ogólnie Megane to jeden z najdroższych kompaktów.
Czy ja wiem... w podstawie 60kzł za HB i chyba 63kzł za kombi. Cena bez rabatu, a 5% da się wyrwać bez specjalnej spiny. Problem zaczyna się z doposażeniem, można odlecieć przy przeskokach między wersjami, ale tak jest chyba wszędzie.
Ja polecam Fiestę ST.
Twingo/Smart super rusza (silnik na osi która jest przy starcie dociskana) super skręca (brak silnika z zprzodu powoduje więcej miejsca na zwrotnice. Wady nie wiem jakie są.
Twingo/Smart super rusza (silnik na osi która jest przy starcie dociskana) super skręca (brak silnika z zprzodu powoduje więcej miejsca na zwrotnice. Wady nie wiem jakie są.
Stała pod ścianą prężąc kakao