Czateria...cd
Miałem w tym tygodniu Ibizę już tak brudną, że bezdotykowa nic nie dała. Jakaś była tłusta, czy coś.. Na szczęście oddałem do ASO na wymianę szyby i wróciła czyściutka 
Bimbak napisał(a):RAL7038
Brałbym taki lakier
Gib napisał(a):Nieważne że się brudzi ale jak już w końcu raz w tygodniu umyję chce mieć czyste a nie mniej brudne, tu chyba kolor lakieru nie ma aż takiego znaczenia?
Czarny po dwóch dniach od umycia wygląda na mniej brudny
.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Bimbak napisał(a):RAL7038
Brałbym taki lakierNemi praktycznie taki ma
Tak po prawdzie to infiniti bliżej do RAL7038 jak golfowi. Golfa bardzie w palecie kolorów serii 8000 bym umieścił.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Ale są dwa srebrne, akurat wybrałem ten drugi.
Ło borze sosnowy – teraz dopiero widzę jakie tragiczne odwzorowanie barw ma mój monitor
Mat ludzie wrzucają na BMW i Audi więc to musi być modne
Ło borze sosnowy – teraz dopiero widzę jakie tragiczne odwzorowanie barw ma mój monitor
Xenocyd napisał(a):wygląda dobrze w macie, może bym obleciał całą furę?
Mat ludzie wrzucają na BMW i Audi więc to musi być modne
Ostatnio edytowano 28 paź 2016, 11:03 przez brii, łącznie edytowano 1 raz
Bezdotyk nie jest taki zły.
Przy spełnieniu kilku założeń
Po pierwsze – dobrze nawoskowane auto umyjemy* na bezdotyku bezproblemowo i szybko.
Nawet nienawoskowane auto powinniśmy umyć dobrze tak z 3-5 razów z rzędu*. Potem trzeba ruszyć gąbką.
* przy założeniu że:
– ciśnienie robocze nie zostało ograniczone o 10-20% (przedłuża to żywotność uszczelek w pompach o ok. 3m-ce) A śmieszne jest to że komplet takich uszczelek to 150-200zł (+/– 50-70 na miesiąc
– temperatura wody wynosi 60 stopni a nie 55 (te 5 stopni to oszczędność w skali roku dla 4 stanowisk na poziomie 3 kzł)
– chemia jest dobra (od kilku lat praktycznie nie sprzedaję Tenzi na bezdotyki – bo "za drogie toto Panie, za tyle co Pan chcesz to ja kupuję 2 x tyle. A jak się [tiiit] pieni... Panie..."
– dozowanie chemii jest ustawione jak producent myjni zaleca a nie "-70%"
Przy spełnieniu kilku założeń

Po pierwsze – dobrze nawoskowane auto umyjemy* na bezdotyku bezproblemowo i szybko.
Nawet nienawoskowane auto powinniśmy umyć dobrze tak z 3-5 razów z rzędu*. Potem trzeba ruszyć gąbką.
* przy założeniu że:
– ciśnienie robocze nie zostało ograniczone o 10-20% (przedłuża to żywotność uszczelek w pompach o ok. 3m-ce) A śmieszne jest to że komplet takich uszczelek to 150-200zł (+/– 50-70 na miesiąc

– temperatura wody wynosi 60 stopni a nie 55 (te 5 stopni to oszczędność w skali roku dla 4 stanowisk na poziomie 3 kzł)
– chemia jest dobra (od kilku lat praktycznie nie sprzedaję Tenzi na bezdotyki – bo "za drogie toto Panie, za tyle co Pan chcesz to ja kupuję 2 x tyle. A jak się [tiiit] pieni... Panie..."
– dozowanie chemii jest ustawione jak producent myjni zaleca a nie "-70%"
Ja albo zabieram swoją pianownicę, wiaderko, rękawicę, milion mikrofibry, szampon itd i jadę na bezdotyk pod osłoną nocy i tam sobie korzystam z wody i odpływu albo nie zabieram nic poza banknotem z królem i jadę w miejsce w którym człowiek z wiaderkiem i gąbką biega w koło auta za mnie 
nemi napisał(a):Poza tym tam jest taniej.
To że jest taniej, nie znaczy, ze zaoszczędzone pieniądze dostaniesz Ty
Poza tym kasę na znicze byś przepuścił!
Ja na przykład dzisiaj zatankowałem i to mi się nie podoba, MX i jego malutki bak mają swoje plusy dodatnie
Xenocyd napisał(a):MX i jego malutki bak mają swoje plusy dodatnie
Na przykład malutki zasięg i co za tym idzie częstsze wizyty na stacji
No i w zimę nie jeździł
, teraz jak śniegi bedą dopiero okaże się ile to Subaru w porównaniu z MX pali
.
Ja właśnie wystawiłem fakturę, ale nie ma szans aby kasa była przed 4 :/.
Na szczescie kasa na ratę, paliwo i znicze jest jeszcze.
Ja właśnie wystawiłem fakturę, ale nie ma szans aby kasa była przed 4 :/.
Na szczescie kasa na ratę, paliwo i znicze jest jeszcze.
..::Born To Rise Hell::..
W zimę jak jest zimno to różnic specjalnie nie ma ale jak jest śnieg i odrobina czasu to lepiej już zacząć na paliwo odkładać – śnieg jest uzależniający 
To wychodzi na to, że B6 całkiem przyzwoicie w MX-5 pali, bo jak przez pewien czas miałem okazję jeździć BG to paliło podobnie jak Legacy.
To wychodzi na to, że B6 całkiem przyzwoicie w MX-5 pali, bo jak przez pewien czas miałem okazję jeździć BG to paliło podobnie jak Legacy.
Średnią z 35kkm mam 8,4. W trasie przy spokojnej jeździe wyniki w okolicach 7 są osiągalne, zimą w mieście na krótkich odcinach można przekroczyć 10, mój rekord to 10,5.
Choć ja nie rozumiem tego silnika zupełnie. W weekend jechaliśmy do Poznania i spowrotem w kilka MXów, głównie drogami z trzycyfrowymi numerkami. Miałem pecha bo niestety cała reszt pociskała albo 1.8 w NA/NB albo 2.0 w NC, więc u mnie biegi 2-4 w okolicy czerwonego pola cały czas prawie, średnia prędkość przelotowa poza zabudowanym spokojnie ze 140 km/h, na AOW wskazówka już nie chciała się dalej przesuwać do przodu. I po zatankowaniu wyszło... 7,69 na 100 km
Choć ja nie rozumiem tego silnika zupełnie. W weekend jechaliśmy do Poznania i spowrotem w kilka MXów, głównie drogami z trzycyfrowymi numerkami. Miałem pecha bo niestety cała reszt pociskała albo 1.8 w NA/NB albo 2.0 w NC, więc u mnie biegi 2-4 w okolicy czerwonego pola cały czas prawie, średnia prędkość przelotowa poza zabudowanym spokojnie ze 140 km/h, na AOW wskazówka już nie chciała się dalej przesuwać do przodu. I po zatankowaniu wyszło... 7,69 na 100 km
Wniosek z tego płynie tylko jeden – trzeba [tiiit] 
Edyta:
cenzor przekracza wszelkie granice – tam przecież było słowo związane z piernikami 

Edyta: