Czateria...cd
Niektórzy myślą, że to głupie wybierać kolor nowego auta, żeby nie było widać brudu, ale tak właśnie zrobiłem
. Prawie 7 lat z ciemnymi autami (2 ostatnie czarne) spowodowały, że miałem dość. Takie auto, które stoi wśród łąk jest czyste jakieś 5 h. A golf wygląda dobrze mimo warstwy błota z lubelskich wsi
. Z 5 metrów wygląda wręcz na czystego
.
Nemi, srebrny?
Poka poka go
Przedwczoraj zaliczyłem pogawędkę przy dystrybutorze LPG z panem z Grand Cherokee 4.7L. Nie wiem na ile Panu wierzyć, że przy spokojnej jeździe spala mu to 16L gazu. Sic! To tylko 4 więcej niż mój tapczan
Poka poka go
Przedwczoraj zaliczyłem pogawędkę przy dystrybutorze LPG z panem z Grand Cherokee 4.7L. Nie wiem na ile Panu wierzyć, że przy spokojnej jeździe spala mu to 16L gazu. Sic! To tylko 4 więcej niż mój tapczan
Gib napisał(a):Chyba czas wyposażyć się w wiaderko i rękawicę bo mam dwie miejscówki bez cieciowe
Przy ciemnym kolorze to niestety mus
nemi napisał(a):Niektórzy myślą, że to głupie wybierać kolor nowego auta, żeby nie było widać brudu, ale tak właśnie zrobiłem
Zrobiłem tak samo
nemi napisał(a):czy są żarówki do jazdy dziennej bardziej zbliżone kolorem do zenonów?
Philips BlueVision
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Kolor jest idealny, lepiej wygląda niż srebrny po zabrudzeniu. Jeszcze go nie myłem i w sumie nie wiem jak sprawa zacieków po myciu. Jeździłem po błocie i w strugach deszczu, a wygląda naprawdę ok. Także póki co jestem zadowolony.
Co do żarówek, to u mnie są h15 – komplet osram 190 zł. Są jeszcze jakieś nonamy.
Na tym zdjęciu jest po około 400 km jazdy w deszczu, za tirami i po słabych drogach lokalnych ubłoconych przez ciągniki rolnicze po pracach polowych.

Co do żarówek, to u mnie są h15 – komplet osram 190 zł. Są jeszcze jakieś nonamy.
Na tym zdjęciu jest po około 400 km jazdy w deszczu, za tirami i po słabych drogach lokalnych ubłoconych przez ciągniki rolnicze po pracach polowych.

Rzeczywiście świetnie to wygląda, wahałem się czy nie wybrać podobnego koloru ale się właśnie obawiałem zacieków – czarny mnie wypaczył i pchnął w stronę możliwie najjaśniejszego.
BlueVision SUPER WHITE XENON kosztują ~40zł/sztuka a świecą bardzo dobrze
BlueVision SUPER WHITE XENON kosztują ~40zł/sztuka a świecą bardzo dobrze
Oprócz czarnego mogłem jeszcze mieć np. taki
http://autostylewheels.com/sites/autost ... oto/a%20(4).JPG?itok=xoz5SPjN
Ale jeździłem taką testówką jak mój i starałem się porównać na ulicy stopień widoczności brudu między tymi kolorami. Wyszło mi, że lepszy jest ten szary, a i auto się trochę lepiej prezentuje.
Nie mogę znaleźć tych żarówek h15. Motointegrator ma tyko osram za ponad 107.
Ale to chyba są jeszcze jakieś inne tak naprawdę :/
http://autostylewheels.com/sites/autost ... oto/a%20(4).JPG?itok=xoz5SPjN
Ale jeździłem taką testówką jak mój i starałem się porównać na ulicy stopień widoczności brudu między tymi kolorami. Wyszło mi, że lepszy jest ten szary, a i auto się trochę lepiej prezentuje.
Nie mogę znaleźć tych żarówek h15. Motointegrator ma tyko osram za ponad 107.
Ale to chyba są jeszcze jakieś inne tak naprawdę :/
Ostatnio edytowano 28 paź 2016, 08:58 przez nemi, łącznie edytowano 1 raz
Ja to zauważyłem coś innego, niezależnie od koloru samochód wygląda na czysty jak ma "szklisty" lakier (nie wiem jak to nazwać: nawoskowany/wypolerowany/z powłoka). Mi wszyscy mówią że zawsze mam odpicowany samochód nawet jak jest brudny – z kilku metrow zacieków/brudu/kurzu nie widać, a jak jest zachowany eekt "szklistosci" (czyli dobre refleksy świetlne) to ludziom wydaje się czysty. To samo z golfem nemiego na zdjęciu wyżej.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
nemi napisał(a):Nie mogę znaleźć tych żarówek h15. Motointegrator ma tyko osram za ponad 107.
No i masz rację – dałem się wmanewrować – Philips nie robi H15, w H15 są podróbki, którymi sobie chyba nie warto zawracać pupy. Trafiłem przypadkiem na coś takiego:
http://sklep.motohid.pl/pl/p/Zarowki-MH ... 4000k/1111
jacobs napisał(a):Ja to zauważyłem coś innego, niezależnie od koloru samochód wygląda na czysty jak ma "szklisty" lakier
Jak spadnie na to kurz i odrobina wody to po "szklistości", wtedy liczy się tylko to czy kolor lakieru jest podobny do koloru brudu
Ja to się zastanawiam po co wam w ogóle lakier. Podkładem antykorozyjnym pomalować. Wystepuje w dwoch stylowych kolorach Brunatny i RAL7038. No i to nie srebrny jest najlepszym kolorem do brudu, tylko według doświadczenia kolegów z wojska zdecydowanie lepszy będzie khaki.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Rzecz nie w tym na czym widać lub nie widać brudu, tylko na skuteczności mycia na myjniach bezdotykowych. Nieważne że się brudzi ale jak już w końcu raz w tygodniu umyję chce mieć czyste a nie mniej brudne, tu chyba kolor lakieru nie ma aż takiego znaczenia?
Stała pod ścianą prężąc kakao
Imho myjnia bezdotykowa to jest miejsce gdzie można opłukać auto z błota (odkąd mam drogę w remoncie, to korzystam 2x w tygodniu), śniegu, soli etc. Z myciem to nie ma za wiele wspólnego.
Ostatnio edytowano 28 paź 2016, 09:54 przez loockas, łącznie edytowano 1 raz