Czateria...cd
Xenocyd napisał(a):U nas każdy ma 14" w lapku i to tyle.
No nieźle. Chociaż przy dobrej rozdziałce to nie jest jeszcze katastrofa. Ja w swoim lapku mam 13" i spokojnie mógłbym tutaj robić to samo co w pracy chociaż wiadomo, że wygodniej mieć okienka porozkładane po ekranie niż się między nimi przełączać
Grzyby, co do googla, to nas też niestety dopadło na niektórych serwerach. Wygląda na globalną awarię u nich, ale się dziady nie chwalą jeszcze co jest nie tak.
Na przyszłość, ciekawa strona:
http://downdetector.pl/
Nie no, jak już muszę w domu dłużej popracować to też siadam do biurka i podpinam pod 24", a matryca laptopa służy jako ekran pomocniczy. Od kilku lat korzystam z laptopów w ten sposób i to mnie przekonało, że 2 ekrany to jest bajka. W pracy 30" + 24" w pionie (idealne do tekstu).
gąpka viledy do łapy i pucujesz
,
Mi też coś tam poparowało ostatnio. Otworzyłem maskę, wygrzebałem liście z nawiewów i jest OK.
A masz obwód wewnetrzny włączony czy zewnetrzny, może ci się zablokowąło na wewnetrznym ?
Mi też coś tam poparowało ostatnio. Otworzyłem maskę, wygrzebałem liście z nawiewów i jest OK.
A masz obwód wewnetrzny włączony czy zewnetrzny, może ci się zablokowąło na wewnetrznym ?
..::Born To Rise Hell::..
A dziś jest dużo mniejsza wilgotność niż wczoraj.
Wyciąg z mojego telefonu, włączyłem net, myślę spróbuję zainstalować Yanosika chociaż, google play nie działa, natomiast zainstalował mi się już superbcleaner i energysaver, same bez żadnego pytania....
i co najciekawsze wyskoczyło okienko:
do wyboru: okienko do odhaczenia + Rozumiem i nadal chcę ją zainstalować, zainstaluj mimo to, i ok. Wszystkie trzy na pierwszy rzut oka spowodują zainstalowanie tego gówna. ale nacisnę OK
Wspaniały chiński telefon z aliexpress, zarobaczony jakimś syfem tuż po wyjęciu z pódełka.
Wyciąg z mojego telefonu, włączyłem net, myślę spróbuję zainstalować Yanosika chociaż, google play nie działa, natomiast zainstalował mi się już superbcleaner i energysaver, same bez żadnego pytania....
i co najciekawsze wyskoczyło okienko:
NIE INSTALUJ TEJ APLIKACJI: UPDATER, ta aplikacja pozwala hakerom przejąć kontrolę nad urządzeniem blah blah....
do wyboru: okienko do odhaczenia + Rozumiem i nadal chcę ją zainstalować, zainstaluj mimo to, i ok. Wszystkie trzy na pierwszy rzut oka spowodują zainstalowanie tego gówna. ale nacisnę OK
Ostatnio edytowano 26 paź 2016, 08:14 przez Gib, łącznie edytowano 2 razy
Stała pod ścianą prężąc kakao
Może rainx antifog, próbowałeś?
Co do pracy na małym ekranie – na mac'u z 13-calową retiną nawet da się coś porobić. Zdziwiłem się jak ogromna jest różnica w obrazie pomiędzy przeciętnym 13-calowym wyświetlaczem a tą retiną.
Co do pracy na małym ekranie – na mac'u z 13-calową retiną nawet da się coś porobić. Zdziwiłem się jak ogromna jest różnica w obrazie pomiędzy przeciętnym 13-calowym wyświetlaczem a tą retiną.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
loockas napisał(a):W pracy 30" + 24" w pionie (idealne do tekstu).
Inaczej już sobie tego nie wyobrażam
Mały ekran jest ok to przejrzenia forum, w domu też wrzuciłem dwa monitory. Dobrze, że o temacie przypomniałeś – lapka muszę naładować bo ostatni raz go włączyłem w sierpniu
nemi napisał(a):...czyli jednak dalej paruje jak cholera. A ten grzejnik można sobie wsadzić w ..., jeśli kto lubi.
Tak jak Ci kiedyś pisałem – wygrzej samochód z dmuchawą na max + umycie szyby i powinno być ok.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
No ale najpierw to trzeba sie tej wilgoci z auta pozbyć. Mi walka polsrodkami z wilgocią ponad 2 lata zajęła w mx6. Dopiero jak wstawilem auto do suchego garażu na kilka dni z dużą farelka w bagażniku odpalona na max a po kilku godzinach tak by mi auto się nie zajęło. Chyba z 3 dni tak auto stało z ta farelka .... latem!
Otwarte szyby, szyberdach, położone oparcia foteli. Fakt ze najwwiecej wilgoci mialem w bagażniku. Teraz po kilku latach znowu trochę wlazi ale dramatu nie ma.
Otwarte szyby, szyberdach, położone oparcia foteli. Fakt ze najwwiecej wilgoci mialem w bagażniku. Teraz po kilku latach znowu trochę wlazi ale dramatu nie ma.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Do auta foremka na 230v sensownie podpięta na kilka godzin osuszy wnętrze wymiana filtra kabinowego, sprawdzenie liści i powinno być ok
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Szyby myłem 3 razy + na koniec środek zapobiegający parowaniu.
Było dobrze i ostatecznie nie użyłem grzejnika. Nie wiem czy to też nie kwestia tego, że żona zostawiła niedomknięte drzwi wczoraj i tak stał do rana. Ta wilgoć mogła się swobodnie wedrzeć do środka.
Filtra kabinowego już nie mam, liści raczej też nie.
Było dobrze i ostatecznie nie użyłem grzejnika. Nie wiem czy to też nie kwestia tego, że żona zostawiła niedomknięte drzwi wczoraj i tak stał do rana. Ta wilgoć mogła się swobodnie wedrzeć do środka.
Filtra kabinowego już nie mam, liści raczej też nie.
Bimbak napisał(a):No ale najpierw to trzeba sie tej wilgoci z auta pozbyć
Jak ma wydajną nagrzewnicę i będzie przez godzinkę, albo więcej jeździł z lekko uchyloną szybą to powinno rozwiązać problem. W ten sposób w deszczową jesień udało mi się wysuszyć samochód po praniu tapicerki
Farelkę zostawić w samochodzie bez kontroli trochę bym się bał...
Trusted computing – Yes or No?
U mnie nagrzewnica była nieszczelna, nic nie dawało grzanie – grzała świetnie, skoro do środka dostawał się płyn chłodniczy, nie było tego dużo, ot kilka kropelek, ale szyby parowały a w aucie czasem pojawiał się lekko dziwny zapach. Pomogła wymiana nagrzewnicy.
..::Born To Rise Hell::..
brii napisał(a):Bimbak napisał(a):No ale najpierw to trzeba sie tej wilgoci z auta pozbyć
Jak ma wydajną nagrzewnicę i będzie przez godzinkę, albo więcej jeździł z lekko uchyloną szybą to powinno rozwiązać problem. W ten sposób w deszczową jesień udało mi się wysuszyć samochód po praniu tapicerki
Farelkę zostawić w samochodzie bez kontroli trochę bym się bał...
Uwierze o ile pod "praniem tapicerki" kryje się plak do tapicerek samochodowych.
Lrzez takie porady właśnie tak długo się bujalem z tym problemem.
Pozdrawiam, Tomek
jacobs napisał(a):ogromna jest różnica w obrazie pomiędzy przeciętnym 13-calowym wyświetlaczem a tą retiną.
No różnica jest, ale imho pakowanie takiej rozdzielczości do tak małej matrycy, by to potem przeskalować do czegoś co da się widzieć uważam za lekko durne. Wygląda owszem bardzo ładnie, ale trafisz na aplikację webową czy stronę www której ktoś nie dostosował do retiny to jest kupa. Ja tam na 1440x900 przy 13" nie narzekam. Ludzie plują jadem, że to mało, wstyd i w ogóle. Zagęszczenie pixeli na cal jest i tak większe niż przy 23-24" i FHD a to najpopularniejszy obecnie standard monitorów. Retine chwalą głównie monterzy video i ludzie zajmujący się fotografią. Z tym, że wszyscy są zgodni, że do obrabiania czegokolwiek Macbook pro nadaje się dopiero z 15" matrycą, bo 13" jest po prostu za mała. Mówimy też o obrabianiu w terenie, bo chyba nikt kto profi zajmuje się obróbką nie pracuje na ekranie laptopa
Ale apple chociaż potrafi skalować. Jak widziałem Delle XPS z rozdzielczosciami 4k i windowsa, który to ułomnie skalował to ręce mi opadały z politowania. Kończyło się na zjeździe z rozdzielczością w dół do FHD by dało się tego używać.
brii napisał(a):Inaczej już sobie tego nie wyobrażam
No ja też. To jest uzależniające
Ostatnio edytowano 26 paź 2016, 10:43 przez loockas, łącznie edytowano 1 raz