Czateria...cd
Sobie sprawdzać może – w 95% przypadków jak system zwraca odpowiedź, że delikwent nie jest ubezpieczony to i tak jest ubezpieczony. System NFZ można sobie o kant pupy potłuc, sprawdzać nie ma sensu, to tylko strata czasu.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Kurde zamyśliłem się wczoraj
Fotoradar mi zdjęcie zrobił i to taki którego mijam 2 razy w tygodniu od lat..
Jak nie podam kto był kierowcą to zapłacę mandat bez punktów?
Bo jak to powiedzieć trochę tych punktów by było, bo chyba z 70 przekroczyłem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Fotoradar mi zdjęcie zrobił i to taki którego mijam 2 razy w tygodniu od lat..
Jak nie podam kto był kierowcą to zapłacę mandat bez punktów?
Bo jak to powiedzieć trochę tych punktów by było, bo chyba z 70 przekroczyłem

Oczywiście..
W nocy pusta droga i się zamyśliłem

W nocy pusta droga i się zamyśliłem

No nie ma takiej opcji
Przecież nie muszę chyba wiedzieć kto kierował?
Dopisano 10 paź 2016 16:32:
No i auto nie jest na mnie tylko na firmę
Dopisano 10 paź 2016 16:33:
Mogę podać, że mój pracownik ze Lwowa kierował. Ciekawe co wtedy
Przecież nie muszę chyba wiedzieć kto kierował?
Dopisano 10 paź 2016 16:32:
No i auto nie jest na mnie tylko na firmę
Dopisano 10 paź 2016 16:33:
Mogę podać, że mój pracownik ze Lwowa kierował. Ciekawe co wtedy

No to pisz na kolesia ze Lwowa
, tak tylko kasa Ci poleci.
Dopisano 10 paź 2016 17:26:
Za komplet daytonów wyszło 728 PLN brutto, za komlet Fulda Multiseson – 1272 PLN.....zatem będą Daytony. Pośmigałem na nich w Renówce, poza tym ze jak jest powyżej 7 stopni to one są tragicznę, w śniegu były bardzo ok.
Dopisano 10 paź 2016 17:26:
Za komplet daytonów wyszło 728 PLN brutto, za komlet Fulda Multiseson – 1272 PLN.....zatem będą Daytony. Pośmigałem na nich w Renówce, poza tym ze jak jest powyżej 7 stopni to one są tragicznę, w śniegu były bardzo ok.
..::Born To Rise Hell::..
Nawet jeśli właścicielem jest osoba prawna to odpowiedzialność się nie rozmywa – odpowiada prezes 
Trusted computing – Yes or No?
bieski napisał(a):Jakieś porąbane.
Nie tak do końca, bo założenie było dobre. Karta ma (i u nas to już jako tako działa) wyeliminować całkowicie papierowe książeczki zdrowia. O ile pamiętam miało to też wyeliminować kartoteki, ale jeszcze sporo wody upłynie zanim ten technologiczny beton się przełamie i przestanie wierzyć, że papier to jedyna forma której można zaufać.
bieski napisał(a):Po cholere jeszcze jakieś karty.
Identyfikacja
loockas napisał(a):wyeliminować całkowicie papierowe książeczki zdrowia.
Ale u nas też takowych brak. Nie ma książeczek zdrowia, nie ma kart.
Jedyna zaleta takiej karty to:
loockas napisał(a):miało to też wyeliminować kartoteki,
ale już bym wolał żeby to z dowodem osobistym zintegrowali.
loockas napisał(a):Identyfikacja
Do tego mam Dowód osobisty
No ale na dowodzie nie zapiszesz historii pacjenta, a na karcie tak. W tej chwili na śląsku jest to po prostu dublowane. W momencie gdy moja kartoteka zginie i przepadnie, to ją mogą odtworzyć z karty. No ale to nie tak miało wyglądać 
Zapomniałem. Po wprowadzeniu tego w całej PL taka karta miała być też rozwiązaniem na papierowe recepty.
Zapomniałem. Po wprowadzeniu tego w całej PL taka karta miała być też rozwiązaniem na papierowe recepty.
Po co jakieś karty cuda wianki, każdy ma swój pesel, wklepuję w kompa i już wszystko widać i wiadomo co i jak.
a powinno być tak że jak się człowiek rodzi to wypala mi się kod kreskowy i w razie wypadku skanuje i już wiadomo kto to jest i najważniejsze informacje
.
a powinno być tak że jak się człowiek rodzi to wypala mi się kod kreskowy i w razie wypadku skanuje i już wiadomo kto to jest i najważniejsze informacje

Natura nas już obdarzyła takim kodem kreskowym 
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
sq2jul napisał(a):Natura nas już obdarzyła takim kodem kreskowym
Czytnik linii papilarnych w każdym urzędzie, czy skaner siatkówki ?
Kurde 2 godziny na aktualziację wszystkiego w lapku aby podpiąć słuchawki BT......eh....niestety nie da się uruchomić czujnika obecności, sterownia ze słuchawek...a w telefonie wszystko bangla :/
..::Born To Rise Hell::..
Neonixos666 napisał(a):Po co jakieś karty cuda wianki, każdy ma swój pesel, wklepuję w kompa i już wszystko widać i wiadomo co i jak.
No generalnie dowód osobisty powinien wystarczyć, no ale...
Co do DNA myślicie że gdzieś ta w czeluściach amerykańskich laboratoriów kombinują z ludzkim kodem by ulepszyć ludzi?