Czateria...cd
No i git, oby pierwszy piard nie był z kleksem z tej radości 
Zastanawiam się do którego forum dołączyć, Saabotage czy Saab klub
Zastanawiam się do którego forum dołączyć, Saabotage czy Saab klub
Ostatnio edytowano 27 wrz 2016, 19:40 przez Gib, łącznie edytowano 1 raz
Stała pod ścianą prężąc kakao
Generalnie auto było najdroższe na all – przed liftem z tym silnikiem oczywiście.
Auto podnieśli w warsztacie, a tam:
Nigdy mi nic nie mówili nigdzie, że konserwacja jest już potrzebna na gwałt (nadwozie było tip-top).
Także ulga była, ale wciąż godziwe pieniądze za żelazo wziąłem i kupka z obrazkami królów polskich była odpowiednio wysoka. Dołożyłem 10+kzł i może w tym tygodniu odbieram to auto – jeszcze tylko nie mam kocy odpowiednio dużych, żeby przykryć
. Drugie tyle mam do spłaty przez 3 lata – raty 0%.
Gimnastyki trochę było, bo cennikowo wyszło ponad 85kzł + jeszcze serwis na pierwsze 60.000 km + przyciemniane szyby. Ale dołożyłem wszelkich starań, żeby mieć w historii korespondencji mailowej przedstawiciela importera na PL nawet i ogólnie rabat jest taki, że... nie napiszę. Ogromny w każdym razie. A tak poza tym kto normalny pójdzie po to auto w tej specyfikacji za 85 koła?
Dopisano 27 wrz 2016 19:40:
Czy ja gdzieś wyraziłem jakąś radość? Coś mi nie wyszło
.

Auto podnieśli w warsztacie, a tam:
Nigdy mi nic nie mówili nigdzie, że konserwacja jest już potrzebna na gwałt (nadwozie było tip-top).
Także ulga była, ale wciąż godziwe pieniądze za żelazo wziąłem i kupka z obrazkami królów polskich była odpowiednio wysoka. Dołożyłem 10+kzł i może w tym tygodniu odbieram to auto – jeszcze tylko nie mam kocy odpowiednio dużych, żeby przykryć
Gimnastyki trochę było, bo cennikowo wyszło ponad 85kzł + jeszcze serwis na pierwsze 60.000 km + przyciemniane szyby. Ale dołożyłem wszelkich starań, żeby mieć w historii korespondencji mailowej przedstawiciela importera na PL nawet i ogólnie rabat jest taki, że... nie napiszę. Ogromny w każdym razie. A tak poza tym kto normalny pójdzie po to auto w tej specyfikacji za 85 koła?

Dopisano 27 wrz 2016 19:40:
Gib napisał(a):No i git, oby pierwszy piard nie był z kleksem z tej radości
Czy ja gdzieś wyraziłem jakąś radość? Coś mi nie wyszło

Ja też od kilku dni zaczynam oglądać auta. Z budżetu ok 50kzł wskoczyłem już na nowe auta 2x droższe... Z tym, że sobie powtarzam, że branie części kredytu na auto to kretynizm, ale coraz bardziej ciągnię mnie do nowej fury :/
No nie pisz... bo Ci go jeszcze zabiorą
nemi napisał(a):przedstawiciela importera na PL nawet i ogólnie rabat jest taki, że... nie napiszę.
No nie pisz... bo Ci go jeszcze zabiorą

Ostatnio edytowano 27 wrz 2016, 19:45 przez loockas, łącznie edytowano 1 raz
nemi napisał(a):Czy ja gdzieś wyraziłem jakąś radość? Coś mi nie wyszło
Odbierzesz nowe wymarzone auto i różnie może być
Dopisano 27 wrz 2016 19:46:
gutek_wrb napisał(a):Trolix napisał(a):Gib mam twoj puchar i dyplom. wybierasz się na jakiś spot?
Wpadnij na 04.10.16 Giba
Na Narodowy bo tam warto coś większym gronie się spotkać
Oki, postaram się podbić, a co to będzie cykliczny czy jakiś spontan?
nemi napisał(a):Czy ja gdzieś wyraziłem jakąś radość?
Może inaczej – nie to, że się nie cieszę. Cieszę i jest to bardzo duża przyjemność pójść i kupić sobie auto.
Ale emocje są znacznie mniejsze niż bym się spodziewał i na forum jakoś chyba nie kipiałem – po prostu napisałem
Odbierzesz nowe wymarzone auto i różnie może być
Niestety na wymarzone mnie nie stać, nawet na używane – Mondeo MK5. A nawet gdybym trafił, to rozmija się to z moimi celami – czyli autem z pełną gwarancją na dłuższy czas.
Bardzo mnie cieszy za to fakt, że nie musiałem wykładać całej kasy – gdyby kredyt miał jakieś oprocentowanie, to bym musiał opróżnić materac.
Kurcze szyba przednia do saaba 9-3 SS kosztuje 436 zł w Nordglass, pamiętam w swifcie onegdaj wymieniałem wyszło mnie 200 złotych chyba a tu z montażem 550. Grubo.
Właśnie sobie przy piwku oglądam teczkę mojego saaba
Właśnie sobie przy piwku oglądam teczkę mojego saaba
Ogólnie poprzedni właściciel stracił przez 2 lata 1500zł (czystej utraty wartości) a i tak wydaje mi się że kupiłem tanio. Dwa lata temu to musiała być prawdziwa okazja za te pieniądze.
A propos mondeo.Nowe kombi w wersji Vignale i białym kolorze jest zarabiste.
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Jest też tańszy od seata i skody patrząc na identyczne wyposażenie, przynajmniej jeśli chodzi o te tańsze auta.
Gdzieś na stronie widziałem deklarację o emisji spalin. Było zastrzeżenie, że to dane z momentu testów homologacyjnych i jak tylko będą nowe, to je zaktualizują.
Gdzieś na stronie widziałem deklarację o emisji spalin. Było zastrzeżenie, że to dane z momentu testów homologacyjnych i jak tylko będą nowe, to je zaktualizują.
VW sobie radzi i na zamówienia nie narzeka. Lider światowy.
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Jak widać po sygnaturze Saab na dodatek pali trochę mniej, opel przy spokojnej jeździe z odrobiną dynamiki to było jakieś 11,5. Przy niespokojnej jeździe z mnóstwem dynamiki jakieś 17. W zasadzie spalanie niewiele większe niż 100 konny 1.8 TDCI 
Dostałem do pojeżdżenia (tak bez sprzedawcy) VW 1.4 TSI. Poczłapałem trochę w korkach, częściowo jechałem normalnie, częściowo w bardzo ciężkich sandałach i po autostradzie i spalanie wyszło jak poniżej. Spodziewałem się 10 litrów prawdę mówiąc. Ciekawe ile kantuje komputer.
PS. Ja nie będę miał takiego ładnego, kolorowego.
Dopisano 27 wrz 2016 20:43:
Ja myślę, że coś go jednak boli trochę
. Źle, że się na to auto zgodziłem – Focus w benzynie to byłby strzał w 10.
PS. Ja nie będę miał takiego ładnego, kolorowego.
Dopisano 27 wrz 2016 20:43:
Gib napisał(a):W zasadzie spalanie niewiele większe niż 100 konny 1.8 TDCI
Ja myślę, że coś go jednak boli trochę