Nie mam pod ręką programu
Czateria... 2021
Po tej stronie dychnął jak paczkę zrzucił i ostrzegł, że nie będzie lekko 
Ale powiem Ci, że do paczki ze skrzynią biegów to jeszcze trochę brakowało – jak takową niósł to miał purpurę na twarzy
Wesoła jest robota kuriera![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ale powiem Ci, że do paczki ze skrzynią biegów to jeszcze trochę brakowało – jak takową niósł to miał purpurę na twarzy
Wesoła jest robota kuriera
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Ja ostatnio u znajomej odbieralem sprzęty AGD. Pierwszy był piekarnik kurier paleciakiem za bramkę wjechał i koniec. Później pocztex starym Berlingo podjechał,lało jak cholera,wychodzi laska w krótkich szortach i japonkach
trochę dziwny widok ale zdejmuje zmywarkę i wnosi ją ze mną bez zająknięcia 

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Klucze od kwadratu odebrane, rotkół odbioru podisany, tylko kilka usterek wyszło, wieć w rpzeciagu dwóch dni maks ogarną. Brakuje jeszcze balustrady i wiatraków od wentylatorów.
No to pora zaczać wydawać poważną kasę
No to pora zaczać wydawać poważną kasę
..::Born To Rise Hell::..
Przyfarciła
bo klatka raczej nie do końca zadziałała. Z drugiej strony Jej szczęście, że się rozczłonkował, zamiast owinąć na tym drzewie.

Ostatnio edytowano 5 wrz 2018, 21:20 przez macvas, łącznie edytowano 1 raz
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
jacobs napisał(a):A mają w ogóle prawo odmówić wniesienia? Jak zamawiam AGD do mieszkania to muszą chyba dostarczyć mi pod drzwi mieszkania, a nie tylko wyrzucić pod blokiem?
Każdy przewoźnik ma swój regulamin. Zwykle jest tak jak Beny pisze. Nie bez powodu mają dodatkową usługę wniesienia.
macvas napisał(a):Przyfarciła![]()
bo klatka raczej nie do końca zadziałała. Z drugiej strony Jej szczęście, że się rozczłonkował, zamiast owinąć na tym drzewie.
VTEC kopnął no i są efekty

Najlepszy jest moment zerwania kasku przez zaklinowanie się go w karoserii a druga sprawa to dlaczego pasy nie wytrzymały bo nie powinna tak wypaść.
Takie trochę narzekanie dla narzekania i kombinatoryka ze strony sprzedających jak i kupujących. Sprzedający jak ustali, że w paczce max 1 to naturalnym jest, że wiele przedmiotów = wiele wysyłek i wiele kosztów. A kupujący mają problemy z zaakceptowaniem faktu, że smart nie działa na wszystkie przedmioty i sposoby dostawy, co jest jasno w warunkach określone.
Ja póki co przygarnąłem 5 paczek do paczkomatu, więc raczej w ciągu pozostałych 50 tygodni nie stracę na tym
Ja póki co przygarnąłem 5 paczek do paczkomatu, więc raczej w ciągu pozostałych 50 tygodni nie stracę na tym
Nie tak źle. Do 2020 bez zmian, a potem 50% kosztów (ale tylko eksploatacja?) Rozumiem, że 50% odliczenia VAT zostaje po staremu?
Jeżeli to jest tak jak myślę, to specjalnie mnie to nie boli. Raty leasingowe nadal w całości jako koszt, VAT 50%, reszta w koszt. Jedyna zmiana to 50% za eksploatację/paliwo ale u mnie to są w sumie grosze.
To jest piękne
Jeżeli to jest tak jak myślę, to specjalnie mnie to nie boli. Raty leasingowe nadal w całości jako koszt, VAT 50%, reszta w koszt. Jedyna zmiana to 50% za eksploatację/paliwo ale u mnie to są w sumie grosze.
To jest piękne
Projekt ustawy przewiduje zasadę proporcjonalności, którą należy zastosować do każdej kolejnej płatności związanej z umową leasingu lub najmu. Czyli jeśli ktoś weźmie w leasing auto dwukrotnie droższe niż „zezwala” limit 150 tys. zł, to w koszty zaliczy tylko połowę kwoty wydanej na pierwszą wpłatę i połowę każdej kolejnej raty. A jeśli ktoś wyleasinguje auto dziesięć razy droższe, to w koszty zaliczy tylko jedną dziesiątą każdej opłaty leasingowej.
Xenocyd napisał(a):Ja póki co przygarnąłem 5 paczek do paczkomatu, więc raczej w ciągu pozostałych 50 tygodni nie stracę na tym
Ja również jestem "zarobiony"

Mam paczkomat obok firmy, w której pracuję oraz kiosk Ruch na sąsiedniej ulicy – w historycznych zakupach płaciłem zwykle 8,60 za wysyłkę (do Ruchu nieco mniej – najczęściej 5,99). Nigdy nie miałem uszkodzonej przesyłki. Od zakupu tej usługi kupiłem książki dla siebie i córki, cena produktów nie była wyższa od tej z płatną wysyłką na innych aukcjach, zatem nie potwierdzam uzasadnienia tezy, że:
sprzedawcy podnoszą przy tym ceny przedmiotów, żeby ostatecznie nie być stratnym.
Całe zamieszanie jest chyba faktycznie:
Xenocyd napisał(a):Takie trochę narzekanie dla narzekania
Warto również zwrócić uwagę na te 10 monet, które obniżą cenę usługi o 10 złociszy
49 złotych – 10 złotych w premii Monet = 39 złotych / 8,6 = po pięciu zakupach koszty wysyłki równoważą koszt usługi, a reszta zakupów przez rok jest z darmową wysyłką. Dla mnie super
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE