loockas napisał(a):Głupie A2DP którego np u mnie w Lagunie nie ma
Ależ standard jak najbardziej przewiduje A2DP ale urządzenie nie wspiera tego profilu – to nie jest błąd implementacji.
Nie ma jakieś funkcji BT której nie opisuje standard – mi przynajmniej o niej nie wiadomo.
Trochę się nie rozumiemy, bo ja piję do tego, że jeśli oba urządzenia wspierają jakiś profil i nie mogą się dogadać to jest właśnie zonk. W przypadku Laguny i A2DP wymagasz by karta ethernet 100Mbit działała z prędkością 1000Mbit

Co do kompatybilności BT o której mówię to jest sytuacja typu: masz dwie karty gigabit i nie chcą ze sobą działać, bo każdy z producentów wymyślił sobie swój sposób pracy z tą prędkością. I tak właśnie kiedyś było ze stosem BT Androida – mam zestaw w samochodzie z A2DP, Wave z nim działał, SE z nim działał ale Andki nie, dopiero w wersji 2.x naprawili stos. Może stos Appla już działa popranie, ale dużo dłużej niż Andek nie radził sobie z wieloma rzeczami które niby wspierał

loockas napisał(a):Na jakiejś niezrozumiałej dla mnie pofdstawie robią te listę kompatybilnych telefonów i raczej nie ma to związku ze standardem.
No nie ma nic wspólnego, podejrzewam, że w niektórych przypadkach suma błędów po stronie producenta zestawu i producenta telefonu wynosi "zero" i wtedy to działa