Dzisiaj dostałem buteleczkę Valhalli z Norwegii

www.mazdaspeed.pl
Bimbak napisał(a):Tylko że w mini sterowanie AFR jest dosyć wolne ... OBD i zwykła sonda ...
Pytanie powinno brzmieć na ile seryjny komp poradzi sobie z anomaliami po zmianie koła na większe.
Xenocyd napisał(a):W skandynawii życie toczy się w innym tempie, tam są inne priorytety
Dzisiaj dostałem buteleczkę Valhalli z NorwegiiNie rozumiem dlaczego żaden sklep w PL tego nie sprzedaje
JohnnyB napisał(a):Auto chyba ma sterowanie wtryskiem, jakiś komputer, skoro jest tam przepustnica i powietrza jest więcej to o ile się orientuje komputer ustawi także ilość wtryskiwanego paliwa. Czy coś takiego wymaga dodatkowego strojenia ?
brii napisał(a):Komp do pewnego stopnia wprowadza korektę AFR ale nie jest ona zbyt dokładna i zapodawana jest z opóźnieniem. Po zwiększeniu doładowania o 10% lepiej wybrać się na strojenie.
JohnnyB napisał(a):brii napisał(a):Komp do pewnego stopnia wprowadza korektę AFR ale nie jest ona zbyt dokładna i zapodawana jest z opóźnieniem. Po zwiększeniu doładowania o 10% lepiej wybrać się na strojenie.
Dlatego przy zmianie kolka o 11% chyba nikt nic nie musi robić. Dopiero kiedy przekracza się 17-19 % gdzieś pojawia się informację o dodatkowych modyfikacjach. Przynajmniej w przypadku Mini i tego kompresora.
Gib napisał(a):auta co miałem obejrzeć
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości