Magician napisał(a):Bimbak napisał(a):... i tak wszyscy umrzecie
Dlatego nie ważne kto umrze pierwszy, ważne kto większy
kto pierwszy ten lepszy

www.mazdaspeed.pl
nemi napisał(a):Radex napisał(a):nie wiem co Ci tam piszczy w kolanie
Właśnie nic. Nic nie "pyknęło", nic nie boli pod wpływem dotyku, nie stanąłem źle. W ogóle nie wiem z czego to może wynikać. Muszę się troszkę pooszczędzać.
Radex napisał(a):a co dokładnie Ci się stanęło po tych 12 kilometrach?
nemi napisał(a):Chyba zacznę poważniej traktować branie glukozaminy.
Radex napisał(a):nemi ile masz i ile ważysz?
Radex napisał(a):nemi ile masz
nemi napisał(a):28
Radex napisał(a):możesz sobie zrobić niedługo krzywdę, a jednocześnie odstawiając sport też sobie ją robisz.
w dalszym ciągu uważam że POTRZEBUJESZ konsultacji z fizjoterapeutą, który Ci powie co i jak masz ćwiczyć
ITBS: to kontuzja uda. Jest jedną z wiodących przyczyn bólu kolan. Jest to powierzchniowe zgrubienie tkanki po zewnętrznej stronie uda- zapalenie ścięgna łączącego kość udową z kością piszczelową. Występuje przy podrażnieniu pasma tkanki włóknistej. Kontuzja jest wynikiem zbytniego zwiększenia aktywności fizycznej. Stan zapalny objawia się szczególnym bólem na przykład przy chodzeniu po schodach, zginaniu kolana
Jeśli zauważycie u siebie wymienione wyżej objawy, oznacza to, że musicie dać organizmowi chwilę odpoczynku, pozwolić mu złapać oddech. Jeśli jesteś biegaczką/biegaczem, będzie Ci bardzo trudno usiedzieć w domu i nie wyjść na trening.
JohnnyB napisał(a):nemi napisał(a):Chyba zacznę poważniej traktować branie glukozaminy.
Glukozamina to placebo, nie ma z tego co się orientuje żadnych badań potwierdzających jej leczniczy/regenerujący wpływ na kolana.
Jeśli masz brać cokolwiek to preparaty z kolagenem. W wielu z nich jest glukozamina, może przyśpiesza jego wchłanianie, ale sama nie jest tutaj substancją aktywną.
Schudłem 7,5 kg, ale zaczynam tyć znowu :–/. Skończył się zapał.....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości