Czateria...cd

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez jacobs » 24 lip 2016, 22:28

nemi napisał(a):Jacobs, gratulacje
Przebijasz już 1000 dniowka, czy jeszcze nie tym razem?

Panie, jeszcze trochę mi brakuje do takich kwot. W mojej branży to chyba trzeba być seniorem, żeby tyle osiągnąć, a do tego brakuje mi jeszcze trochę ;)

Swój pułap który zakładałem osiągnąłem, mimo że koledzy z obecnej pracy śmiali się, że mi się coś pomieszało. Pieniądze to jednak nie wszystko, praca jest mocno rozwojowa, myślę że po 2 latach pracy tam wyjdę z doświadczeniem wartym wiele więcej. Tak jak patrzę na swoich kolegów programistów i porównuję się wiekiem, to myślę że i tak jestem daleko przed nimi. Ja cały czas mam jeszcze 2 w wieku z przodu ;)

Jeden minus – Mordor. Chyba kupię skuter.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez Dominator » 24 lip 2016, 22:28

To zmienia postać rzeczy ;)
...
Forumowicz

Od: 6 sty 2011, 23:36
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka

Postprzez jacobs » 24 lip 2016, 22:33

Nemi, cały czas myślę, że źle trafiasz z samochodami. 5'tkę kupiłeś chyba jakoś krótko przed tym jak ja mx'a? Ta sama marka, ten sam silnik. Patrzę w motostat i na całe utrzymanie samochodu (przeglądy + naprawy) wydałem poniżej 1k przez ten czas.
Forumowicz

Postprzez nemi » 24 lip 2016, 22:40

Chyba nie ten sam silnik. Mi padła klima do tej pory i właśnie zaczęły się stuki w zawieszeniu. Jeszcze napinacz i pasek wymieniłem. Kupiłem auto w marcu rok temu, zrobiłem chyba ze 22k.

Huk – to tylko pieniądze :P. Zrobi się i dalej ogień!
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez loockas » 24 lip 2016, 22:42

jacobs napisał(a):Tak jak patrzę na swoich kolegów programistów i porównuję się wiekiem, to myślę że i tak jestem daleko przed nimi. Ja cały czas mam jeszcze 2 w wieku z przodu

Tak Ci się tylko może wydawać. W pewnym momencie zwolnisz, bo zaczniesz się zajmować czymś poważniejszym – prawdziwym życiem :) No chyba, że cały Twój świat kończy się na pracy, to współczuje.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Xenocyd » 24 lip 2016, 22:44

jacobs napisał(a):Nemi, cały czas myślę, że źle trafiasz z samochodami. 5'tkę kupiłeś chyba jakoś krótko przed tym jak ja mx'a? Ta sama marka, ten sam silnik. Patrzę w motostat i na całe utrzymanie samochodu (przeglądy + naprawy) wydałem poniżej 1k przez ten czas.

No ale Ty garażujesz a nemi używa, to zasadnicza różnica ;)
Forumowicz

Od: 13 maja 2007, 12:01
Auto: Mietek

Postprzez jacobs » 24 lip 2016, 22:51

Xenocyd napisał(a):No ale Ty garażujesz a nemi używa, to zasadnicza różnica

Przejechałem 13kkm, to i tak dużo więcej niż zakładałem, ale fakt, mniej jeżdżę niż nemi.
loockas napisał(a):Tak Ci się tylko może wydawać. W pewnym momencie zwolnisz, bo zaczniesz się zajmować czymś poważniejszym – prawdziwym życiem No chyba, że cały Twój świat kończy się na pracy, to współczuje.

Ale ja wcale się nie przepracowuję. Praca zamyka mi się w 160h miesięcznie i mam doskonały 'work life balance' ;)

Inna sprawa, że to co robię w pracy, jest też w gronie moich prywatnych zainteresowań. Więc po prostu z ciekawości niektóre rzeczy sobie czytam/się douczam. Inni np. grają w gry, ja programuję ;)
Forumowicz

Postprzez loockas » 24 lip 2016, 23:02

jacobs napisał(a):Inna sprawa, że to co robię w pracy, jest też w gronie moich prywatnych zainteresowań. Więc po prostu z ciekawości niektóre rzeczy sobie czytam/się douczam.

Jak każdy kto lubi to czym się zajmuje :) Chociaż w pewnym momencie coraz trudniej znaleźć na to czas po pracy i wcale nie zajmują mi go gry :)

btw. musiałbym konsolę włączyć i sprawdzić czy działa. Pewnie zrobię aktualizację i wyłączę, bo znajdzie się coś ciekawszego do roboty :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Bartek1986 » 24 lip 2016, 23:03

Gram sobie kilka dni temu z kolegą turniej w Fife..
Patrzymy, że na dworze coś błyska. Patrzymy karetki i dużo ludzi.
Następnego dnia czytam w internecie, że poszukują świadków zdarzenia.
Bójka przy poszukiwaniu pokemonów. Prawdopodobnie ochroniarze z bloku pobili "poszukujących".
Trzy osoby nieźle pobite w szpitalu <oczy>
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 13:44
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez loockas » 24 lip 2016, 23:18

Za jakieś 2 tygodnie miną 4 miesiące od momentu w którym "wziąłem się za siebie". Na ten moment -9kg, jeszcze 1kg i zobaczę 7 z przodu :) Ostatni raz taką wagę miałem chyba w liceum. Bez dietetyka, wymyślnych, niezdrowych diet, bez siłowni i trenera. Po prostu mniej żreć i więcej się ruszać/ruchać :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Gib » 24 lip 2016, 23:25

Jak człowiek może ważyć 700 kilo?
Gratki, ja eksperymentowałem trochę ze zmianą nawyków i przyniosło efekt. Niestety kilkadziesiąt bronków w czerwcu-lipcu zniszczyło ładny wynik...
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez loockas » 24 lip 2016, 23:38

Dokładnie... nawyki :) Zacząłem jeść przed wyjściem do pracy lekkie śniadania, czego nigdy wcześniej nie robiłem. W pracy jem o połowę mniej niż wcześniej. Obiadów nie zmieniam, bo samemu mi się nie chce gotować więc zjem co mi żona zrobi. Kolacja różnie, ale generalnie coś lekkiego. Od czasu do czasu wpadnie jednak jakaś pizza czy kebab, bo jedzenie to też w końcu przyjemność :) Nawyków alkoholowych raczej nie zmieniłem. Jak mam ochotę to piję piwo, czasami jakiegoś drinka. Ograniczyłem słodycze i trochę z większym zrozumieniem czytam etykiety produktów które kupuje (można się zdziwić). I to cały sekret "diety" : )

Okres urlopu był ciężki, bo na wyjazdach rzadko jadłem coś nietuczącego. Jak sq2jul nas odwiedził to już obowiązkiem były do browarów duże pizze które jedliśmy na kolację i... śniadanie :) Na szczęście coś tam pobiegałem po plaży i udało się nie przybrać na wadze.

Sporo na pewno zrobiło bieganie. Od kwietnia do teraz zrobiłem więcej niż w całym poprzednim roku. Muszę jednak trochę zwolnić, bo jeszcze jestem za ciężki na regularny bieg z tempem poniżej 5 minut i moje nogi tego nie wytrzymują.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Gib » 25 lip 2016, 00:00

Dobra ja 91 bronków w lipcu jak narazie naliczyłem...Grzegorz alkoholik nie piję dwa dni od pojutrza ;)
Forumowicz

Postprzez loockas » 25 lip 2016, 00:06

O lol... no to nie.. ja aż takiego apetytu na piwo nie mam :P
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Bartek1986 » 25 lip 2016, 01:35

ja ZERO ;P
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 13:44
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez Dominator » 25 lip 2016, 08:40

Bo Ty wieczorami upalasz subaryne zamiast pić bro :D Ale jak padło Turbo to jest okazja :P
...
Forumowicz

Od: 6 sty 2011, 23:36
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka

Postprzez jacobs » 25 lip 2016, 08:42

Dominator napisał(a):Bo Ty wieczorami upalasz subaryne zamiast pić bro :D Ale jak padło Turbo to jest okazja :P

Hehe, ja mam chyba podobnie, tzn. mam substytuty. W sobotę wieczorem np. wsiadlem na rower i się trochę skatowalem. Kolana odczuły to :/ zrozumiałem nemiego.
Forumowicz

Postprzez Xenocyd » 25 lip 2016, 08:43

jacobs napisał(a):Przejechałem 13kkm, to i tak dużo więcej niż zakładałem, ale fakt, mniej jeżdżę niż nemi.

Ja w same wakacje dołożę jakieś 3,5 – 4 kkm przebiegu.
W sumie to MXem jeźdżę chyba najwięcej w życiu – będzie 20-25 tysięcy rocznie, takie przebiegi mi sie nie zdarzały wcześniej. No ale wcześniej nie jeździłem wyłącznie dla jeżdżenia <rotfl>

Co do browarów to ja mam kurna pół piwnicy bronków i ich nie piję <lol> W ciągu ostatniego miesiąca otworzyłem 8 butelek własnej produkcji, wypiłem to z kolegami przed koncertem IM.
Później nic, dalej wypiłem 2 browarki u Loockasa, kilka w Katowicach i tyle.
W weekend mam nadzieję, że skrzynkę chociaż opróżnimy bo wstyd, będę musiał zarzucić produkcję jak nie ma popytu.
Forumowicz

Od: 13 maja 2007, 12:01
Auto: Mietek

Postprzez Bimbak » 25 lip 2016, 09:16

Xenocyd napisał(a):
jacobs napisał(a):Przejechałem 13kkm, to i tak dużo więcej niż zakładałem, ale fakt, mniej jeżdżę niż nemi.

Ja w same wakacje dołożę jakieś 3,5 – 4 kkm przebiegu.
W sumie to MXem jeźdżę chyba najwięcej w życiu – będzie 20-25 tysięcy rocznie, takie przebiegi mi sie nie zdarzały wcześniej. No ale wcześniej nie jeździłem wyłącznie dla jeżdżenia <rotfl>

Co do browarów to ja mam kurna pół piwnicy bronków i ich nie piję <lol> W ciągu ostatniego miesiąca otworzyłem 8 butelek własnej produkcji, wypiłem to z kolegami przed koncertem IM.
Później nic, dalej wypiłem 2 browarki u Loockasa, kilka w Katowicach i tyle.
W weekend mam nadzieję, że skrzynkę chociaż opróżnimy bo wstyd, będę musiał zarzucić produkcję jak nie ma popytu.

... pomożemy
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Gib » 25 lip 2016, 09:19

jacobs napisał(a):
Dominator napisał(a):Bo Ty wieczorami upalasz subaryne zamiast pić bro :D Ale jak padło Turbo to jest okazja :P

Hehe, ja mam chyba podobnie, tzn. mam substytuty. W sobotę wieczorem np. wsiadlem na rower i się trochę skatowalem. Kolana odczuły to :/ zrozumiałem nemiego.

Ja się katuję w dzień, żeby wieczorkiem coś chlapnąć, najczęściej są to 3 bronki ale regularność przeraża ;)
Forumowicz