Alkoholowy kącik MazdaSpeed
dokładnie 2.2L
Bardziej traktowałbym to jako formę nalewki, bo tak jak napisałem, nie polecam pić dużych ilości. Raz że ciężko wchodzi na banie, dwa że rano banie miałem jak globus. Niemniej sam smak [tiiit] jeżeli ktoś lubi chemicznie owocowy smak skittlesów
) i powiem szczerze, że śruba raczej standardowa jak po każdym alkoholu, bez żadnych niespodzianek.
Polecam jak ktoś ma chwilę czasu, albowiem ładnie się prezentują w barku, na stole, w kieliszkach i w każdej formie
Zabawa w zasadzie bardziej dla smakoszy wódek smakowych, bo jak ktoś jest rozkochany w czystej, to takim wynalazkiem będzie gardził, jak każdą inną wódką smakową.
A na koniec standardowa pamiątka ze słowacji![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Bardziej traktowałbym to jako formę nalewki, bo tak jak napisałem, nie polecam pić dużych ilości. Raz że ciężko wchodzi na banie, dwa że rano banie miałem jak globus. Niemniej sam smak [tiiit] jeżeli ktoś lubi chemicznie owocowy smak skittlesów
Polecam jak ktoś ma chwilę czasu, albowiem ładnie się prezentują w barku, na stole, w kieliszkach i w każdej formie
Zabawa w zasadzie bardziej dla smakoszy wódek smakowych, bo jak ktoś jest rozkochany w czystej, to takim wynalazkiem będzie gardził, jak każdą inną wódką smakową.
A na koniec standardowa pamiątka ze słowacji
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
bo z przypalaniem cukru generalnie chodzi o to by się lekko skarmelizował ...
oto jak ja to ostatnio zrobiłem ...
Kupiłem najtańsze karmelki jakie znalazłem ... był nadziewane więc obrałem (ale chyba nie trzeba bo nadzienie to zwykle czekolada) ... rozpadały się praktycznie same więc długo to nie trwało.
Rozpuściłem to co otrzymałem na patelni, wlałem do 0,5 absyntu, wymieszałem i wsadziłem na 6h do zamrażalnika. Jedyne czego żałuje że nie umyłem od razu patelni :d
oto jak ja to ostatnio zrobiłem ...
Kupiłem najtańsze karmelki jakie znalazłem ... był nadziewane więc obrałem (ale chyba nie trzeba bo nadzienie to zwykle czekolada) ... rozpadały się praktycznie same więc długo to nie trwało.
Rozpuściłem to co otrzymałem na patelni, wlałem do 0,5 absyntu, wymieszałem i wsadziłem na 6h do zamrażalnika. Jedyne czego żałuje że nie umyłem od razu patelni :d
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Pozdrawiam Lukatoari
Bimbak napisał(a):bo z przypalaniem cukru generalnie chodzi o to by się lekko skarmelizował ...
generalnie nie chodzi o przypalanie, bo to przypalanie to nowa szkoła nie mająca nic wspólnego z dawnymi rytuałami przygotowywania absyntu. Chodzi o przepuszczenie powolutku przez cukier, tak aby sie rozpuszczał w trakcie przepływu absyntu, a gdy ten się skończy to wodą w odpowiedniej proporcji.
Albo samą wodą do wlanego uprzednio absyntu , nie bardzo to pamiętam, ale to chyba zrozumiałe
Co do walenia na surowo, spróbowałem i niestety, ale żadnej przyjemności z tego nie miałem, albowiem momentalnie wypala ryja
Notabene z podobnych procentowo mogę polecić też

80% czyli o dyszkę więcej niż absynt, ale ten rum to normalnie wlewasz w gardło i nic nie czujesz
Bardzo dobra bania, niestety dość droga, albowiem za flaszeczkę 0,5L wołają 7 dyszek (np w kauflandzie) ja lubię sobie zrobić z tego drina 50/50 z 100% sokiem lub nektarem pomarańczowym.
Szczególnie polecany dla wielbicieli lodów o smaku Malaga
Na zdrowie

-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
nie pijcie nigdy alkoholu, alkohol to zło i zguba ludzkości.
połączenie wiśniówki i dwóch orzechów laskowych z żubrami, perłami chmielowymi i staropramenem nie było dobrym pomysłem...
straty: zgubiliśmy w parku piłkę którą graliśmy o 3 w nocy, a podczas jej szukania upadl mi telefon i oczywiście rozwalił się ekran [*] (nie wspominając o musztrze która sobie urządziliśmy bo kumpel zaczął wspominać wojsko), na dodatek na ostrej bani śpiewaliśmy karaoke w lokalu

połączenie wiśniówki i dwóch orzechów laskowych z żubrami, perłami chmielowymi i staropramenem nie było dobrym pomysłem...
straty: zgubiliśmy w parku piłkę którą graliśmy o 3 w nocy, a podczas jej szukania upadl mi telefon i oczywiście rozwalił się ekran [*] (nie wspominając o musztrze która sobie urządziliśmy bo kumpel zaczął wspominać wojsko), na dodatek na ostrej bani śpiewaliśmy karaoke w lokalu

Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
Pozdrawiam Lukatoari
I ja dokonałem drobnych zakupów w Czechach.
10x Staropramen Svetly
10x Budweiser Budvar
7x Velkopopovický Kozel Černy
5x Krušovice Černe
2x Primátor Ležák 11%
3x Staropramen Cool Hořký Pomeranč (dla siostry
) . Póki co popijam sobie ciemne i Kozel dużo bardziej mi podchodzi, następnym razem tylko jego zakupię 
10x Staropramen Svetly
10x Budweiser Budvar
7x Velkopopovický Kozel Černy
5x Krušovice Černe
2x Primátor Ležák 11%
3x Staropramen Cool Hořký Pomeranč (dla siostry

Magician napisał(a):Jak byłem w Czechach to ten Gambrinus mi bardzo nie smakował. To chyba taki ichniejszy odpowiednik naszego Tyskiego – jak się pije osiem to idzie jak woda chcąc wypić jedno dla smaku to morda się grymasi
Mi smakował Gambrinus 11, dobry jeszcze był Radegast Premium
Z racji tego, że dziś wyjątkowo nie piłem żadnego korporacyjnego piwa , postanowiłem zakupic coś nowego. A były to Perła Export i Chmielowa , Namysłów i Starowar. Perlenbacher załapał się do zdjęcia , bo niemal zawsze jest w mojej lodówce:) Jak wypije to napiszę jak smakowały poszczególne piwka:)

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)