Alkoholowy kącik MazdaSpeed
Tyskie Klasyczne wymieszanie z niewielką ilością "Tut gut" (kupione w Niemczech ciemne bezalkoholowe piwo słodowe). Generalnie polubiłem połączenie zwykłego piwa z tym, jak następnym razem będę w Niemczech to zakupię sobie więcej.
Xenocyd napisał(a):Do pana Henryka można po cydr podjechac. 6,5 za butelkę i wracasz szczęśliwy :–)
Trochę mam daleko, ale kiedyś będę w okolicach, to na pewno skorzystam. Ciekawy czy wysyła kurierem?
loockas napisał(a):Xenocyd napisał(a):Do pana Henryka można po cydr podjechac. 6,5 za butelkę i wracasz szczęśliwy :–)
Trochę mam daleko, ale kiedyś będę w okolicach, to na pewno skorzystam. Ciekawy czy wysyła kurierem?
To trzeba w końcu pochytać...
Tapatalk2 @ SGS II
Piwo nie może być bezalkoholowe gdyż powstaje w wyniku fermentacji alkoholowej. Bezalkoholowe mogą być napoje piwopodobne których piwem nazwać nie można.
miro62 napisał(a):plahoo83 napisał(a):Poza tym polecam Guinessa, ale oryginalnego z Dublina
Mamy w Łodzi taki lokalik![]()
http://www.irishpub.pl/
Ja osobiście uwielbiam to piwo ino cena trochę powala18,– za 0,5 literka lanego
W sumie trochę drogo. W przyszłym tygodniu będę mógł znów delektować się oryginalnym Guinessem i to w przeliczeniu na nasze w pubie 14zł za pinte :–) a i inne piwka się posmakuje.
- Od: 27 maja 2013, 16:05
Ja załadowałem do lodóweczki zestaw samoróbek moich, lub pozyskanych od innych:
– Red Ale
– Grodziskie
– Dunkelweizen
– Stout
– jasne kwiatowe
– jasne z czeskim chmielem
Będzie testowanie dzisiaj, tylko muszę znaleźć kogoś, kto wypije Grodziskie, bo nie lubię wędzonego smalu piwa
– Red Ale
– Grodziskie
– Dunkelweizen
– Stout
– jasne kwiatowe
– jasne z czeskim chmielem
Będzie testowanie dzisiaj, tylko muszę znaleźć kogoś, kto wypije Grodziskie, bo nie lubię wędzonego smalu piwa
Kurde, szukam kontaktu z Panem Henrykiem od cydru trzebnickiego. Znalazłem zarejestrowaną działalnośc pod jego adresem, ale wg. CEIDG:
Ja wiem, że ten cydr mocno kopie..ale żeby aż taka działalność? No nic, szukam dalej.
Przeważająca działalność gospodarcza (kod PKD)
43.21.Z Wykonywanie instalacji elektrycznych
Ja wiem, że ten cydr mocno kopie..ale żeby aż taka działalność? No nic, szukam dalej.
Xenocyd napisał(a):Szymon napisał(a):No nic, szukam dalej.
chcesz telefon do pana Henryka?
Mogę Ci tam u niego kupić skrzyneczkę, ale musisz wpaść sobie odebrać
No dawaj Pan.
Musze z nim pogadać czy by mi nie puścił kurierem, gdybym mu tam takiego wysłał po odbiór
Gib napisał(a):Cydr kopie?
Cydr Pana Henryka kopie, o dziwo. Z tym 5% alkoholu na etykiecie to musiała być ostra ściema, jak go z loockasem próbowaliśmy. Dobrze, ze wtedy Nam się trafił wyrozumiały kierowca busa
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
loockas napisał(a):Zyg już załatwił transport skrzynki na śląsk

Swoją drogą zostawcie mi butelki, one mają wysoki kołnierz, dobrze nadają się do kapslowania w domu, jak się je browarem zapełni