Czateria...cd

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez Gib » 6 lip 2016, 16:53

Jakby nie mogli szczytować na poligonie w Drawsku. Tylko muszą paraliżować Moją Stolicę :)
Stała pod ścianą prężąc kakao
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 sie 2007, 18:09
Posty: 8948 (143/182)
Skąd: Warszawa
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez Bartek1986 » 6 lip 2016, 17:26

yyy od tego są stolice :P
Ja też jestem w tym 1%, a i jakaś mała gastronomia w zeszłym roku się pojawiła ;)

Dopisano 06 lip 2016 17:29:

Nawet czasami jak się kierowcy nie wyrabiają robię za najszybszą dostawę w mieście :]
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 wrz 2005, 13:44
Posty: 1814 (45/48)
Skąd: Lublin
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 17:32

A potem to ludzie gadają jak dostawcy dorabiają się na napiwkach że ich na subaru stać <lol>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Bartek1986 » 6 lip 2016, 17:37

Za napiwki się paliwo w części zwraca :P ale w dobie pyszne.pl pizzaporlat.pl itp niestety większość transakcji odbywa się online i ludziom się nie chcę w portfelach grzebać. Ze szkodą dla kierowców oczywiście.

Ps. Największy napiwek dostałem jak wiązłem zamówienie do kościoła do księdza na urodziny hehe
48zł <czarodziej>
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 wrz 2005, 13:44
Posty: 1814 (45/48)
Skąd: Lublin
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez jacobs » 6 lip 2016, 17:50

Zwraca się do Pana/Pani Inspekcja Podatkowa

z ciekawego maila piszą <melissakelly1@cox.net>
<lol>
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz
 
Od: 20 lis 2005, 13:31
Posty: 3108 (6/27)
Skąd: WWA

Postprzez loockas » 6 lip 2016, 17:53

Bartek1986 napisał(a):niestety większość transakcji odbywa się online


Często tak płacę ale i tak jakiegoś piątaka dla kierowcy mam przygotowanego :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 maja 2007, 00:55
Posty: 10350 (317/595)
Skąd: Ymielin
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Bartek1986 » 6 lip 2016, 17:55

Jeszcze co do poczty. Od kiedy wysyłam wszystko przez e-nadawce, bo mam podpisaną umowę to złego słowa na nich nie powiem. Tylko, że to są przesyłki kurierskie. Wrzucam paczki codziennie przed samym zamknięciem poczty i wszystko dochodzi na czas. Za czasów korzystania z "okienka" nienawidziłem tej instytucji.
Ale listy priorytetowe dostaję codziennie z całej Polski i nie zdarza się praktycznie, żeby jakiś wysłany przed 15 danego dnia szedł dłużej niż dwa dni. Kiedyś było gorzej.
Gorzej jest z inną sprawą. Nie chciałem już dostawać tych listów do skrzynki i wykupiłem skrytkę na poczcie. Mam 50 metrów. No i teraz część listów jest tu, a część tam... :]

Dopisano 06 lip 2016 17:58:

loockas napisał(a):Często tak płacę ale i tak jakiegoś piątaka dla kierowcy mam przygotowanego :)


No ja też. Nawet jak nie miałem nic wspólnego z zarabianiem na jedzeniu.
Teraz jak jestem trochę z drugiej strony to można powiedzieć, że przy płatnościach gotówkowych jakieś 75 procent osób daje napiwki. Te pozostałe 25 procent ludzi to tacy, że jak płacą np. 39zł i dają dwie dwudziestki to czekają z utęsknieniem na tą złotówkę hehe
Przy transakcjach online może 25 procent ludzi daje napiwki.
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 wrz 2005, 13:44
Posty: 1814 (45/48)
Skąd: Lublin
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 18:04

Bartek1986 jesteś we franczyzie czy swój szyld?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Bartek1986 » 6 lip 2016, 18:07

Swoje. Znaczy z siostrą. Można powiedzieć, że ona tam więcej robi, bo ja i tak na nadmiar wolnego czasu nie mam co liczyć :]
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 wrz 2005, 13:44
Posty: 1814 (45/48)
Skąd: Lublin
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez Xenocyd » 6 lip 2016, 18:11

Ja nie daję kierowcy nic jak zamawiam z prostej przyczyny – sam jadę odebrać ;)
Nie ma nic gorszego niż zaparzona pizza z dostawy półtorej godziny po tym jak przestałem być głodny.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 maja 2007, 12:01
Posty: 2277 (102/158)
Skąd: czymiasto
Auto: Mietek

Postprzez Bartek1986 » 6 lip 2016, 18:14

Dlatego my mamy zakaz wożenia kilku zamówień na raz hehe No chyba, że jest np. Ta sama ulica, lub ten sam biurowiec.
Normalnie to kierowca bierze np. 4 zamówienia. Wszystkie torby ma podłączone do grzania i tak sobie z tym jeździ. Masakra <glupek2>
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 wrz 2005, 13:44
Posty: 1814 (45/48)
Skąd: Lublin
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez Xenocyd » 6 lip 2016, 18:24

No jest to jakieś rozwiązanie.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 maja 2007, 12:01
Posty: 2277 (102/158)
Skąd: czymiasto
Auto: Mietek

Postprzez Bartek1986 » 6 lip 2016, 18:29

Ale faktycznie jak czasami jest duży ruch i ktoś usłyszy, że ma czekać 1,5h na kierowce to mówi, żeby robić bo już idzie do samochodu i jedzie :D
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 wrz 2005, 13:44
Posty: 1814 (45/48)
Skąd: Lublin
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez nemi » 6 lip 2016, 18:30

Ja tam zawsze przygotowuję 5 PLN dla kierowcy – niezależnie od tego czy to jest dostawa jedzenia, czy dostawa z Tesco.
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 14:20
Posty: 7485 (100/271)

Postprzez Bartek1986 » 6 lip 2016, 18:32

Aha no i strefę dowożenia mamy wyznaczoną do 5km od knajpy, właśnie żeby za długo to nie jechało.

Dopisano 06 lip 2016 18:34:

Najlepiej to mają kierowcy wożący sushi. Mam znajomego co ma knajpę w Lublinie chyba największą tego typu. Tam najczęstsze zamówienia są miedzy 100, a 200zł. No i jak kogoś stać na jedzenie za powiedzmy 184zł. To już tej reszty z 200zł raczej nie oczekuje :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 wrz 2005, 13:44
Posty: 1814 (45/48)
Skąd: Lublin
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez JohnnyB » 6 lip 2016, 18:51

A podgrzewanie pizzy w aucie ma sens ?
I tak się zaparzy a wozu z piecem do pizzy nie kojarzę :).

Ja jeśli jem pizzę to albo w Pizzy Hut, albo w jednej zaprzyjaźnionej pizzeri – 500 metrów od bloku. podrzucają w 25 minut, jak lubię, dobrze wypieczoną :). Napiwek oczywiście zawsze jest.
..::Born To Rise Hell::..
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 lip 2009, 21:27
Posty: 2541 (46/90)
Skąd: gdzieś w mazowieckim......
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 19:02

Odbiór własny jest szybszą opcją ale potem zapach pizzy tydzień utrzymuje się w aucie :P
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Bartek1986 » 6 lip 2016, 19:02

JohnnyB napisał(a):A podgrzewanie pizzy w aucie ma sens ?


Ogólnie Pizza jak nie spędzie więcej jak 10 minut w grzanym, czy nie grzanym pudle to nic jej nie będzie. Pudło i tak jest nagrzane w knajpie kablem, albo stoi na piecu, więc czy tek kabel w aucie podłączysz czy nie to nie robi dużej różnicy zwłaszcza jak pizz jest więcej jak jedna. Same w sobie mają tyle temperatury, że dowozisz gorące całkiem
My robimy pizza na prawdziwy neapolitańskim cieście. Prawdziwym, a nie takim jak w większości miejsc w Polsce nam wmawiają, że to włoska pizza.. Mieliśmy jej w ogóle nie wozić, bo wiadomo prosto z pieca smakuje najlepiej, ale za namowami klientów wozimy.
Dowóz był zrobiony dla burgerów i sałatek. Z kolei burgery jak posiedzą 15 min w takim pudle nagrzany do 70 stopni i to są jeszcze lepsze jak prosto z grila.


My tu gadu gadu i przez tą rozmowę tak zgłodniałem, że już był kierowca i Quattro Formaggi zniknęła <lol>
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 wrz 2005, 13:44
Posty: 1814 (45/48)
Skąd: Lublin
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez Neonixos666 » 6 lip 2016, 19:07

Piec gazowy czy opalany drewnem :P ?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 wrz 2009, 00:21
Posty: 9515 (53/244)
Skąd: Szczytno
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Bartek1986 » 6 lip 2016, 19:17

Drewnem i elektryczny.
No i tak w ogóle to to opalanie drewnem jest tak ciut ciut przereklamowane :P
Oczywiście da się z niego zrobić najlepszą pizza świata, ale to trzeba mieć tam napalone 500 stopni i piec pizze 50 sekund. W elektrycznym nagrzanym na odpowiednią temperaturę piecze się 1:30 minuty i praktycznie nie ma różnicy. Zapach tego drewna to wyczują chyba tylko krytycy kulinarni bo chcą go wyczuć hehe Jedyna przewaga takiego pieczenia to to, że ciasto jest jeszcze o jakieś 5% bardziej miękkie i boczki pizzy mają charakterystyczne dla pizzy neapolitańskiej czarne kropki (przepalenia).

Ps. Jako ciekawostka. 4 dniowy kurs w Neapolu kosztuje 3800 euro <glupek2>
Ostatnio edytowano 6 lip 2016, 19:22 przez Bartek1986, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 wrz 2005, 13:44
Posty: 1814 (45/48)
Skąd: Lublin
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park