Czateria...cd
Ja mam te karty chyba jeszcze z forum Toledo. Okazało się, że większość orlenów w mojej okolicy ich nie akceptuje, a jak już trafiłem na stację która działa w tym programie to pytali o NIP i jakieś nazwisko opiekuna. Dałem sobie spokój.
Nosz [tiit].....
Raz że miałem małe tetatet z CLK 270 CDI, którego żadną miarą nie mogę nazwać zwycięskim co najwyżej remisowym (rolka). A dwa że chyba mam KERS jakiś, bo ledwo dojechałem do M1 zjadłem cotygodniową porcję endorfin z PH i auto już nie odpala. A tak na poważnie to pewnie się szykuje czwarta (sic!) wymiana alternatora, za moich czasów czyli pomiędzy 106 a 144 tys km...Enough of this shit.
Najgorsze że takie 200 konne quattro też xujowe z rolki będzie mimo turba, no cóż zrobi się 250 jak będzie trzeba
Raz że miałem małe tetatet z CLK 270 CDI, którego żadną miarą nie mogę nazwać zwycięskim co najwyżej remisowym (rolka). A dwa że chyba mam KERS jakiś, bo ledwo dojechałem do M1 zjadłem cotygodniową porcję endorfin z PH i auto już nie odpala. A tak na poważnie to pewnie się szykuje czwarta (sic!) wymiana alternatora, za moich czasów czyli pomiędzy 106 a 144 tys km...Enough of this shit.
Najgorsze że takie 200 konne quattro też xujowe z rolki będzie mimo turba, no cóż zrobi się 250 jak będzie trzeba
Stała pod ścianą prężąc kakao
Liczę skromne spalanie 10 na 100 i 1000 km miesięcznie mi wychodzi.
W tym miesiącu zatankowałem 224 litry i obecnie auto stoi z pustym zbiornikiem, więc jeszcze 30 litrów na pewno dojdzie.
Drugim autem wożę dziecko do przedszkola i siebie na pociąg, ale na jednym baku jeżdżę 2 miesiące
. Nawet bym się nie wygłupiał z kartami
.
Dopisano 15 lut 2016 17:44:
Tam gdzie Gib jechał nie ma świateł, jest zafoliowany fotoradar tylko
. Chyba, że jechał od południa, to światła są.
Mi się zdarzyło coś takiego około roku 2011 (przegrałem) i nie widzę, żeby to było nagminne.
W tym miesiącu zatankowałem 224 litry i obecnie auto stoi z pustym zbiornikiem, więc jeszcze 30 litrów na pewno dojdzie.
Drugim autem wożę dziecko do przedszkola i siebie na pociąg, ale na jednym baku jeżdżę 2 miesiące
Dopisano 15 lut 2016 17:44:
loockas napisał(a):W tej Warszawie to takie wyścigi od świateł są na porządku dziennym?
Tam gdzie Gib jechał nie ma świateł, jest zafoliowany fotoradar tylko
Mi się zdarzyło coś takiego około roku 2011 (przegrałem) i nie widzę, żeby to było nagminne.
Nemi tam są światła ale akurat było zielone, zafoliowany radar i owszem. W wyścigu spod świateł pewnie bym wygrał niestety przy rolce 250 vs 400 Nm już robi różnicę
Większy problem mam z tym że wracałem autobusem 
Stała pod ścianą prężąc kakao
Mazda ma w papierach 8 lat, wg. VIN jest z sierpnia 07. Więc w 9 letnim aucie tej marki można już nasłuchiwać chrupania. Umyję kiedyś po zimie, to zobaczę jak się sprawy mają.
Planuję tym autem jeszcze jeździć ile się da, aż stracę poczucie zaufania.
Planuję tym autem jeszcze jeździć ile się da, aż stracę poczucie zaufania.
Ja doczekałem się pierwszej "poważnej" awarii w Lagoonie. Coś mi muła łapała między 2,2-2,5krpm. Elektrozawór sterowania turbiną wymieniłem i odżyło. 19zł z allegro szrotu + przesyłka 
Jak już o tym mowa to ja też się pochwalę – po 1,5 miesiąca przestał mi się pokazywać komunikat o uszkodzonym czujniku abs (o dziwo abs działał, nie było esp i kontroli trakcji). Nic nie wymieniałem, bo nie było czasu, w sobotę odpalam i cisza. Creative technology jak w mordę strzelił.
Ja w styczniu chyba 1850 km zrobiłem a od 26 już nie jeździłem
.
Nemi ta karta robi różnice przy LPG. Rabat jest taki sam na ON,PB i LPG. Ja miałem na swoich kartach chyba 8 groszy. Przy Hyundai u Seacie robiło mi to różnicę. Teraz też by robiło tobie przy Mazdzie.
Mam jeszcze dwie karty ale nie wiem czy jest na nich jeszcze jakiś rabat.
U mnie padły całkowicie czujniki parkowania w Volvo ale zaczęła działać trakcja
, przynajmniej chwilowo
.
Nemi ta karta robi różnice przy LPG. Rabat jest taki sam na ON,PB i LPG. Ja miałem na swoich kartach chyba 8 groszy. Przy Hyundai u Seacie robiło mi to różnicę. Teraz też by robiło tobie przy Mazdzie.
Mam jeszcze dwie karty ale nie wiem czy jest na nich jeszcze jakiś rabat.
U mnie padły całkowicie czujniki parkowania w Volvo ale zaczęła działać trakcja
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):Nemi ta karta robi różnice przy LPG. Rabat jest taki sam na ON,PB i LPG. Ja miałem na swoich kartach chyba 8 groszy. Przy Hyundai u Seacie robiło mi to różnicę. Teraz też by robiło tobie przy Mazdzie.
Pod warunkiem, że masz gdzie zatankować. Np w Jaworznie karty biznestank obsługują tylko orleny znajdujące się przy autostradzie A4, a tam paliwo jest znacznie droższe od stacji w mieście