Czateria... 2021
Po dłuuuugim szarpani na pisma itd. częściowo odpuścili i zgodzili się na naprawę gwarancyjną ale gwarancji nie zwrócili, już specjalnie nam na tym nie zależało bo zostało jej jakieś 5 miesięcy ale to co uznali za uszkodzone naprawili na swój koszt.
Co do starych i szybkich aut, mam swoje E30. Jest w stanie praktycznie idealnym, pewnie lepszym niż wiele rocznych aut. Silnik jest dużo nowszy ale to inna kwestia. Przyśpieszenie jest lepsze niż w M3 E46 więc uważam za niezłe. Jednak mimo fajnego i nowego zawieszenia, przełożenia hamulców z najmocniejszej wersji, dołożenie dobry klocków i tarcz prowadzenie tego auta odbiega od dzisiejszych samochodów. Kocham to auto ale gdybym miał używać go na codzień i wozić żonę i córkę oraz martwić się czy nie zginę podczas ulewy to wolałbym je sprzedać i kupić jakiegoś Golfa 5 gti czy coś podobnego.....
Dopisano 07 cze 2018 17:12:
PS: zainteresowaliście mnie tym hultajem, widujecie to na ulicach ? U nas nie widziałem ani jednego.
Jeśli chodzi o HH najwięcej jeżdzi Leonów Cupra o typeR, później trochę golfów GTI i kilka fok RS.
Co do starych i szybkich aut, mam swoje E30. Jest w stanie praktycznie idealnym, pewnie lepszym niż wiele rocznych aut. Silnik jest dużo nowszy ale to inna kwestia. Przyśpieszenie jest lepsze niż w M3 E46 więc uważam za niezłe. Jednak mimo fajnego i nowego zawieszenia, przełożenia hamulców z najmocniejszej wersji, dołożenie dobry klocków i tarcz prowadzenie tego auta odbiega od dzisiejszych samochodów. Kocham to auto ale gdybym miał używać go na codzień i wozić żonę i córkę oraz martwić się czy nie zginę podczas ulewy to wolałbym je sprzedać i kupić jakiegoś Golfa 5 gti czy coś podobnego.....
Dopisano 07 cze 2018 17:12:
PS: zainteresowaliście mnie tym hultajem, widujecie to na ulicach ? U nas nie widziałem ani jednego.
Jeśli chodzi o HH najwięcej jeżdzi Leonów Cupra o typeR, później trochę golfów GTI i kilka fok RS.
radzi89 napisał(a):widujecie to na ulicach
Chyba widziałem, ale pewny nie jestem czy to było to
Auto się wydaje ciekawe, ale też mało nie kosztuje. Chociaż Hyundai już przyzwyczaja od pewnego czasu, że nie ma się czego wstydzić i kosztuje porównywalnie z konkurencją. Obawiam się po tej marce jednak sporej utraty wartości po latach. Myślę, że pod tym względem taka Honda Type-R wypada na pewno lepiej. Z drugiej strony między tymi autami jest lekko z 20-30k różnicy w cenie na korzyść Hujka. I30n wypada porównywalnie cenowo z Megane RS.
loockas napisał(a):Bo jesteś zabawny z tym wywyższaniem tego gruza ponad wszystkie auta
Tak to brzmi? Mi bardziej chodziło o to że stare auto i może, poza tym weszło na taki poziom osiągów że może z naprawdę szybkimi autami rywalizować.
loockas napisał(a):Bo zgniły?
Ale jest ich coraz coraz mniej. To nie powód do śmiechu.
loockas napisał(a):Za to mnie nie musieli ściągać z barierek
Formalnie mnie też nikt nie ściągał. Odpaliłem silnik i cofnałem

radzi89 napisał(a):ilnik jest dużo nowszy ale to inna kwestia.
Tzn jaki? Po profilu widzę 328i ale czy na pewno? Skoro jest szybsze niż m3 e46 to musi mieć naprawdę sporo mocy albo być konkretnie przygotowane do tego.
-
Największy Ścigant
- Od: 19 lis 2015, 19:40
- Auto: Jest:
Mazda MX-3 KL-DE '91
Była:
Mazda MX-3 KL-DE '93
brii napisał(a):Jeśli segment C nie jest musem to warto się pochylić nad Clio/Fiesta – małe nie są, wygoda jest, są tańsze do kompaktów a jadą zdrowo.
A wiesz, że chętnie bym się tym nowym Clio przejechał... ok 100k za Trophy. Chociaż jak się popatrzy, że to tylko Clio, to kwota wydaje się spora
Co do Fiesty, to chyba nie ma już ST w ofercie. W ogóle Ford teraz niewiele ma. Zmienia się generacja i na RSy trzeba będzie dłuuugo pewnie poczekać.
PeKa napisał(a):Masz ołtarz w domu
A ty masz?

-
Największy Ścigant
Mazda MX-3 KL-DE '91
Była:
Mazda MX-3 KL-DE '93
Nie jest przygotowany
auto z 89 roku silnik z z3 z 2003 roku.
Zmieniony kolektor dolotowy, układ dolotowy i wydechowy. Do tego mega krótki dyfer, 1010 kg wagi i objezdzasz m3!:)
Zmieniony kolektor dolotowy, układ dolotowy i wydechowy. Do tego mega krótki dyfer, 1010 kg wagi i objezdzasz m3!:)
W programach Moto ten Hyundai i30 wypadł lepiej niż konkurencja.Jesli dziennikarz "pro niemiecki" mówi że wolalby hultaja od golfa GTI to znaczy że musi on być naprawdę dobry .
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
radzi89 napisał(a):Zmieniony kolektor dolotowy, układ dolotowy i wydechowy. Do tego mega krótki dyfer, 1010 kg wagi i objezdzasz m3!:)
No to elegancko. Zmiana Dyfra w BMW daje naprawdę sporo, masz jakieś media jak to przyspiesza, albo pomiary? Na hamowni byłeś weryfikować ile co dało mocy? Z tym m3 też się ganiałeś czy po prostu tak mówisz ?
Ostatnio edytowano 7 cze 2018, 17:51 przez marcinowozniako, łącznie edytowano 1 raz
-
Największy Ścigant
Mazda MX-3 KL-DE '91
Była:
Mazda MX-3 KL-DE '93
Urwa jaki czyścioch
Zmiana dyfra w każdym aucie daje dokładnie tyle samo
marcinowozniako napisał(a):Zmiana Dyfru w BMW daje naprawdę sporo
Zmiana dyfra w każdym aucie daje dokładnie tyle samo

JohnnyB napisał(a):ale nie Mx-3
Mx-3 Tym bardziej. Tak dla porównania dodam że to m3 e46 byłoby najszybsze ze wszystkich tych Gti-ków. Czy to Hulangoga czy renault czy cupra bądź golf.
-
Największy Ścigant
Mazda MX-3 KL-DE '91
Była:
Mazda MX-3 KL-DE '93
Chce ktoś w przeciągu miesiąca/dwóch fajny ręczny hydrauliczny w dobrej kasie?
Będę zaczynał produkcje i testerzy by się przydali
Będę zaczynał produkcje i testerzy by się przydali

W hyundaiu podoba mi się ich podejście do pakietów wyposażenia. U nich prawie każde auto ma 3 wersje: biedna, średnia i full. Bez dobierania pierdół za kolejne tysiące. w i30n w najbogatszym wyposażeniu można sobie chyba tylko lakier wybrać droższy. W ioniq było podobnie.
Kurde, recenzje tego i30n wyglądają bardzo interesująco. Trzeba będzie podjechać kiedyś do salonu. Albo Bartek1986 kupuj, powiesz nam czy warto
Kurde, recenzje tego i30n wyglądają bardzo interesująco. Trzeba będzie podjechać kiedyś do salonu. Albo Bartek1986 kupuj, powiesz nam czy warto