Marcin napisał(a):Fajny taki wypad.Musze sie przyznać że jeszcze na takim nie byłem (a byłem już na wielu rożnych)
Kurde,kopsnął bym się na takie cuś![]()
Co do porad,sugestii...
Po pierwsze kasa... Niestety bez tej przyziemnej dobroci zaden wypad się nie uda.Ile zamierzasz przygotować PLN'ów?Wiaże się to z przewidywanymi noclegami.Czy chcecie spać w hotelach,czy tak jak pisze Winet "na dzikusa" (co mi bardziej by odpowiadało)
Po drugie dokładny plan podróży,czyli mapy,plany miast i nawigacja (to dobry pomocnik!)
Po trzecie-jedzonko.Każdy z nas wie że najlepiej nakupić "turystycznej" w super-samiebo wtedy wychodzi najtaniej.
Po czwarte przegląd autek przed wyjazdem oraz (jeśli ktoś jeździ na elpegie) zakup końcówek do tankowania gazu odpowiednich dla danego kraju przez który będziemy jechać.
Po piąte... chęci,chęci i jeszcze raz chęci.
Jak mi coś jeszcze przyjdzie do bani to napiszę.
1. Kasa to zaden problem. Nie zamierzamy szalec ale generalnie nie mamy 'ostrych limitow'. Paliwko przeliczylem wyjdzie nas za trase ok. 1200 zl [mam klekota, ktory w trasie pali 5-6 l]. Jedzenia troche bierzemy ze soba. Najwiekszy wydatek to noclegi [jedziemy na dwa samochody, nasze kobiety chca miec wmiare przyzwoite warunki noclegowe, ja zreszta tez – kierowca musi byc wypoczety:P].
2. Plan podrozy to tez nie problem. Nie jest to nasza pierwsza wyprawa wiec pod tym wzgledem juz mamy wypracowane praktyki. Ponadto dysponuje zestawem Mio = Automapa 4.5 Polska i Europa.
3. Co do przegladow – to oczywiste. O Mondka sie mniej boje [teraz robie przeglad, wymiana plynow i filtrow – przed wakacjami przeglad bis – sprawdze zawieszke, hamulce] itp.]. Troche sie boje o Alfe szwagra ale jakos to bedzie
Co do koncowek do tankowania LPG – dzieki za cynk, alfy zagazowanej jeszcze nie ciagalismy po Europie i faktycznie pod tym wzgledem trzeba sie przygotowac.
Jak ktos zna jakies fajne noclegi itp. To prosze o info.
Jak ktos ma pytanka to tez chetnie pomoge.