Szkoda ze juz tylko na kilka dni a nie kolejny rok……
Czateria... 2021
Ale mnie wkurzasz tymi widokami
Ja jak szczerbaty na suchary się rzucam na ogłoszenia z wakacjami na przyszły rok i łudzę się że znajdę coś sensownego w croatii. Dalej niż do CRO nie chce mi się dymac samochodem a samolot to nie moja bajka póki co.. Choć Grecja mnie ciągnie bo nigdy nie byłem..
Eh a ja znów zaczynam inwestować na Mintos, niestety brak pożyczek w zł. W euro ciekawe są noty w Hiszpanii, zobaczymy czy coś ugram, jak zwykle jadę na krótkoterminowych pożyczkach na 14% z dość bezpiecznym scoringiem firmy kredytowej. Może jak wpompuje parę tyś zł to będzie coś z tego. Szkoda że teraz będzie pobierane 5% podatku, wcześniej szło na czysto ale teraz jest to bardziej kontrolowany przez europejskie instytucje nadzoru finansowego.
Gib napisał(a):quaro to producent czy pakowacz?
Nie jest to przypadkiem Hart + znaczek premium?
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
MrShaleck napisał(a):Gib napisał(a):quaro to producent czy pakowacz?
Nie jest to przypadkiem Hart + znaczek premium?
A czy HART samo w sobie nie jest Premium?

Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
A z czym porównujemy? z Kraftem? 
Dopisano 22 paź 2024, 14:05:
Zdaje mi się, że to jest marka wewnętrzna AP. Więc chinol na zamówienie.

Dopisano 22 paź 2024, 14:05:
Zdaje mi się, że to jest marka wewnętrzna AP. Więc chinol na zamówienie.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Jakieś chińskie tarcze w Maździe5 co już nie pamiętam firmy nawet jeździły a w Giuliettcie ATE zaczęły bić właściwie po kilku tysiącach...
Tarcze na których kupiłem były zużyte po taksiarsku ale nie biły więc piasty zakładam że są ok.
Kurde od zakupu Renaty nie dotykałem przednich hamulców, będzie już z 80 tyś. nic się nie dziej, nic nie piszczy, jedynie płyn musze dolać bo na lewych zakrętach piszczy że awaria układu hamulcowego.
Neonixos666 napisał(a):Kurde od zakupu Renaty nie dotykałem przednich hamulców, będzie już z 80 tyś. nic się nie dziej, nic nie piszczy, jedynie płyn musze dolać bo na lewych zakrętach piszczy że awaria układu hamulcowego.
To lepiej nie ruszaj zeby miec spokój..
Ja u siebie 130tys już zrobiłem bez wymiany tarcz i zamierzam kolejne 100tys dołożyć.
Na razie tylko klocki raz wymieniłem, chociaż planuję w kolejnym roku znowu z tyłu wymienić, bo lekko zblokowało mi prowadnice i zaczęły nierówno się ścierać – może nawet zaciski wymienię albo zregeneruję sobie.
Nie wiem, czy mi się chce, bo zestaw do regeneracji z autofrena dzisiaj 120zł kosztuje, a zaciski po regeneracji w necie za 250zł mogę mieć dołożyć musiałbym jednak do tego małego autofrena z prowadnicami i gumami do nich.
Na razie olałem temat i czekam na ochłodzenie, żeby mieć powód do założenia zimówek
W sierpniu zatankowałem 2/3 zbiornika e10.
Dzisiaj "na kreskach" jest połowa a do października motongiem jeździłem w większości.
Ktoś mi 10litrów paliwie chyba zajumał, bo na pewno tyle nie wyjeździłem jeżdżąc 3 tygodnie na gazie..
Następnym razem zaleję na bogato 98, albo setką żeby tak szybko nie parowało.
Neo czy Ty w renacie masz czujniki ciśnienia w kołach? I posiadasz jeden komplet felg? Bo odwieczny problem mam i nie wiem czy kupować zimówki czy wielosezon, czy letnie bo opony mam do wymiany a mam czujniki uniwersalne do drugiego kompletu ale pewnie trzeba je programować i będą kombinacje z tym.. pojebane akcje przedzimowe 

Dominator napisał(a):Neo czy Ty w renacie masz czujniki ciśnienia w kołach? I posiadasz jeden komplet felg? Bo odwieczny problem mam i nie wiem czy kupować zimówki czy wielosezon, czy letnie bo opony mam do wymiany a mam czujniki uniwersalne do drugiego kompletu ale pewnie trzeba je programować i będą kombinacje z tym.. pojebane akcje przedzimowe
Nie mam ale wiem że było na wyposażeniu chyba po 2013 toku. Ja mam jedne felgi jedne opony i jedno powietrze.
Beny napisał(a):Ja mam z przodu średnio polecane rotingery nacinane, z 40tys już zrobiłem i wszytko ok klocki ferrodo.
Miałem w MX-5, tata ma w Lexie i są ok. Nie wiem co mnie podkusiło na co innego.
Krzemol napisał(a):Beny napisał(a):Ja mam z przodu średnio polecane rotingery nacinane, z 40tys już zrobiłem i wszytko ok klocki ferrodo.
Miałem w MX-5, tata ma w Lexie i są ok. Nie wiem co mnie podkusiło na co innego.
Mi nacinane rotingery biły jak dostały temperatury na kotlinie i na Nordschleife. Po schłodzeniu wracały do normalnej formy. Mimo wszystko smuteczek, bo OE tarcze choć już miały rant jak rów mariański nigdy nawet nie drgnęły.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Dzisiaj rano w drodze do pracy mgła jak nigdy.
Gdyby nie to, to nie wiedziałbym jak prawa przednia lampa krzywo bije światłem w górę
wali ze skosa w prawo w korony drzew aż miło. Że mi jeszcze nikt nie mrugał to się dziwię..
Wymieniałem z tydzień temu żarówkę, pewnie włożyłem koślawo – przy zmianie kół na zimowe wetknę łapsko od nadkola i spróbuję poprawić, chyba że mnie wyłapią granatowi, to położę się przy nich na asfalcie..
Gdyby nie to, to nie wiedziałbym jak prawa przednia lampa krzywo bije światłem w górę
wali ze skosa w prawo w korony drzew aż miło. Że mi jeszcze nikt nie mrugał to się dziwię..
Wymieniałem z tydzień temu żarówkę, pewnie włożyłem koślawo – przy zmianie kół na zimowe wetknę łapsko od nadkola i spróbuję poprawić, chyba że mnie wyłapią granatowi, to położę się przy nich na asfalcie..

Tak zwane oświetlenie przeciwlotnicze 
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Młody przyprowadził Astrę, całą trasę ( Jasień koło Żar prawie 600 km) przejechał sam za fajerą. Pobieżnie widziałem już ale w ciemności ciężko o detale. Dla młodego super fura wygląda fajnie.