Czateria...cd
Miałem dwa wolne miejsca pod blokiem, normalnie wybrał bym te pod drzewem ale dziś wybrałem przy śmietniku
. Na Mazurach też wieje i gwałtowne deszcze.
Wczoraj jak wyjeżdżałem z miasta to jak dmuchnęło to myślałem że sie Dokker przewróci.
Po ulicy fruwało wszystko. Gałęzie, blachy, takie wielkie banery reklamowe razem z betonowymi obciąznikami, jakiś połamany parasol ogrodowy mi przemknął przed autem. Oczywiście drogi zablokowane połamanymi drzewami.
Skansen w Tokarni miał mieć jakąś imprezę teraz w weekend i czytam że jest odwołana bo są duże zniszczenia tych chałupek, wiatrak ponoć zniszczony.
Masakra.
Po ulicy fruwało wszystko. Gałęzie, blachy, takie wielkie banery reklamowe razem z betonowymi obciąznikami, jakiś połamany parasol ogrodowy mi przemknął przed autem. Oczywiście drogi zablokowane połamanymi drzewami.
Skansen w Tokarni miał mieć jakąś imprezę teraz w weekend i czytam że jest odwołana bo są duże zniszczenia tych chałupek, wiatrak ponoć zniszczony.
Masakra.
nemi napisał(a):Niestety ważną była do 19.09.2015
Jeśli to była śmietana UHT to nic nie powinno się z nią stać ale jeśli tylko pasteryzowana to, zmieniła się w Xenna Extra
Zalezy jak trafisz i gdzie bedziesz kupowal. Nie ma na to zlotej rady. Jak kiedys tam kupowalem do mazdy to ceny byly podobne w sezonie i po, tyle ze to byl nowy model opony i trzymal cene. Jezeli sledzisz rynek od jakiegos czasu to dostrzezesz roznice cenowa.
kiedyś mówili że najlepszy czas na kupowanie opon zimowych to wiosna a najgorszy to jesień/zima. Myślę że teraz nie ma to znaczenia bo konkurencji jest tak duża że nikt nie podnosi cen na ,,sezon" aby sprzedać ich jak najwięcej.
Wiekszos sklepow oponiarskich sprzedaje tez opony starsze niz z biezacego roku produkcji i sa to produkty uwazane jako nowe, stad nie przeszkadza im trzymanie tego na magazynach na kolejny sezon.
Ja obserwuje jak caloroczne drozeja. Zaczynaja miec coraz wiecej fanow i wyglafa to dosc malo sympatycznie. Na wrzesien planuje zakup opon do Mini. Chce caloroczne wlasnie.
..::Born To Rise Hell::..
Zimy są słabe, lata nie takie tropikalne więc całoroczne to dobry wybór jak ktoś nie robi mega dużo kilometrów bo jak tu ktoś wspomniał często jest tak że dwa komplety opon prędzej się zestarzeją niż zużyją.
ESP zakłada, że na wszystkich kołach masz takie same opony...
Tak się właśnie złożyło, że też szukam zimówek właśnie teraz
Najtaniej jest na wiosnę w temacie zimówek, teraz też nie jest drogo ale wybór jest mniejszy.
Tak się właśnie złożyło, że też szukam zimówek właśnie teraz

Najtaniej jest na wiosnę w temacie zimówek, teraz też nie jest drogo ale wybór jest mniejszy.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Za godzinę mazda idzie do handlarza, niech jej szpachel lekką będzie
Ja dostałem do Signum stalówki z oponami zimowymi w bardzo dobrym stanie, ale myślę że gdyby nie to też rozważałbym zakup opon całorocznych.

Ja dostałem do Signum stalówki z oponami zimowymi w bardzo dobrym stanie, ale myślę że gdyby nie to też rozważałbym zakup opon całorocznych.
Po 7 latach z Mazdą nasze drogi się rozeszły, kurde dużo wspomnień...
No ale teraz już jestem pełnym członkiem czaterii bo nie mam Mazdy
No ale teraz już jestem pełnym członkiem czaterii bo nie mam Mazdy

nemi napisał(a):Jednym autem 7 lat?
Tak wiem, już tego błędu nie popełnię
nemi napisał(a):Nie uważam tego za błąd. Ale ja 4 maksymalnie dałem radę. Gdybym miał więcej kasy, to zmieniałbym minimum raz w roku. Szybko mi się auta nudzą. Po pół roku mam ochotę na zmianę.
Ja czesto nawet częsciej. Już wymieniłbym Mini i Volvo na coś innego.
..::Born To Rise Hell::..