Czateria... 2021
Panowie potrzebuje modem LTE na kartę SIM z Wi-Fi nie za miliony i z w miarę dobrą wbudowana antena bo miejscowość z kiepskiej zasięgiem. Nie potrzebuję super transferu po prostu kasa fiskalna będzie połączona po Wi-Fi i wysyłała dane do US. Macie jakieś propozycje?
Mobilny czy stacjonarny?
Stacjonarny kiedyś kupiłem znajomym TP-Link TL-MR6400 i widze że jeszcze działa
Kosztuje rozsądne pieniądze (ok 300zł)
Mobilny, miałem kiedyś Huawei E8372H-153. Bardzo fajny bo wpinasz w dowolne gniazdo USB i masz wifi z LTE. W razie czego można było dopiąć zew antenę. Siostra mi go zabrała do nowego mieszkania i używa jako główny modem do neta (Nju). Widzę że wciąż do kupienia za trochę ponad 300zł. Pewnie są już nowsze modele.
Jak w lokalu jest kiepski zasięg to wtedy trzeba coś zewnętrznego, w takich sytuacjach najcześciej pcham Mikrotiki ale to już grubsza kasa (od 500zł w górę).
Stacjonarny kiedyś kupiłem znajomym TP-Link TL-MR6400 i widze że jeszcze działa
Mobilny, miałem kiedyś Huawei E8372H-153. Bardzo fajny bo wpinasz w dowolne gniazdo USB i masz wifi z LTE. W razie czego można było dopiąć zew antenę. Siostra mi go zabrała do nowego mieszkania i używa jako główny modem do neta (Nju). Widzę że wciąż do kupienia za trochę ponad 300zł. Pewnie są już nowsze modele.
Jak w lokalu jest kiepski zasięg to wtedy trzeba coś zewnętrznego, w takich sytuacjach najcześciej pcham Mikrotiki ale to już grubsza kasa (od 500zł w górę).
Ma to być stacjonarny sprzęt, też właśnie w oko rzucił mi się TP- Link, taki może być? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i- ... 100-4g-lte
Kasa, (Novitus Next) będzie co około 2 godziny wysyłać jakieś dane do US. Kasa to tak na prawdę tablet z androidem, drukarką i modułem zapisu paragonów na kartę SD.

Kasa, (Novitus Next) będzie co około 2 godziny wysyłać jakieś dane do US. Kasa to tak na prawdę tablet z androidem, drukarką i modułem zapisu paragonów na kartę SD.

Zawsze możesz na szybko zrobić HotSpot z jakiegoś starego telefonu. Jeśli będzie zasięg sensowny, taka stacjonarka na pewno da radę jeszcze lepiej.
..::Born To Rise Hell::..
@nemi w Niemczech trzeba mieć tą naklejkę eko jakąś legitną czy z allegro wystarczy?
Rozrzut cen widzę od 10zl do 30 eur.
Próbowałem ogarnąć te strefy eko ale to nie trywialne. Na szczęście Szwajcaria ma tylko dwie (lub trzy) w regionach w których nie będziemy, ale Włochy to jakaś masakra. Każde miasto ma inne regulacje.
Rozrzut cen widzę od 10zl do 30 eur.
Próbowałem ogarnąć te strefy eko ale to nie trywialne. Na szczęście Szwajcaria ma tylko dwie (lub trzy) w regionach w których nie będziemy, ale Włochy to jakaś masakra. Każde miasto ma inne regulacje.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Na allegro da się imho kupić legalną.
Ja brałem za 45 zł, żeby mieć darmową przesyłkę. I tak drożej niż na miejscu
.
Brałem u sprzedawcy, który ma różne naklejki i niektóre oznacza jako kolekcjonerskie i od razu pisze, że nie są legalne. A niemiecką zapewnia, że jest.
Mam nadzieję, że tylko rzucają okiem czy jest na nowym aucie
Ja brałem za 45 zł, żeby mieć darmową przesyłkę. I tak drożej niż na miejscu

Brałem u sprzedawcy, który ma różne naklejki i niektóre oznacza jako kolekcjonerskie i od razu pisze, że nie są legalne. A niemiecką zapewnia, że jest.
Neonixos666 napisał(a):TP- Link, taki może być?
Nie używałem, ale myślę że do tego co potrzebujesz się nada w zupełności.
Fajna ta wyspa Pag, polecam. Wrócę tu na pewno. Jutro Istria

Beny napisał(a):Podrzuć namiar tam gdzie nocowałeś.
Link niżej. To był ślepy strzał, bo jak widzisz to nie ma żadnych ocen na bookingu i myślę że tylko dlatego było wolne. Znalazłem to jeszcze chyba na airb&b i tam były jakieś 2-3 opinie. Lokalizacja genialna. Pomiędzy plażami, w 1 linii. Taras robi najlepszą robotę. Niestety dość drogie, ale brałem co było i nie marudziłem
https://www.booking.com/hotel/hr/sunset ... bility_msg
nemi napisał(a):Na allegro da się imho kupić legalną.
Ja brałem za 45 zł, żeby mieć darmową przesyłkę. I tak drożej niż na miejscu.
Tutaj masz legalną za 5,95€ z darmową przesyłką.
https://www.berlin.de/labo/mobilitaet/k ... 595.en.php
Kupiłem TP-LINKA do tego kartę za 5zł z Orange. Instalator od kasy mi to już skonfigurował i działa jak trzeba. Kasa łączy się przez wifi z komputerem i do tego ma Internet, więc dwie sprawy ogarnięte jednym urządzeniem. Baza danych przesłana, kasa po fiskalizacji, skonfigurowany port do wagi i jutro mam nadzieje że już zaczniemy na niej pracować. Dali moim zdaniem gorszy czytnik niż mieliśmy no ale darowanemu się nie zagląda 

loockas napisał(a):Trzeba przyznać że to faktycznie zniechęca do wjazdu do miast
Dla mnie szkoda, czasem w trasie można coś fajnego zobaczyć, a staje się to mniej lub bardziej problematyczne.
Ale też przyznam, że nie wszędzie chce mi się jeździć osobiście. W tym tygodniu stwierdziłem, że mam to gdzieś i wziąłem ubera. Przy cenach parkingów niewiele drożej to wyszło, a ja kompletnie nie radziłem sobie z jazdą, więc niech ktoś inny się martwi