Czateria... 2021
JohnnyB napisał(a):A przeglądy masz w Seacie czy w Cuprze?
Wczoraj z ciekawosći złożyłem formentora.......200+ za 2.0 TSI 190KM.......grubo.
Oglądaliśmy (2x), jeździliśmy Formentorem dla ojca. Kupiliśmy Atece

Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Ja używam sprzętu Candy, już od kilkunastu lat. Ładowana od góry ma już 15 lat i z tego co wiem nadal lata. Teraz mam od przodu bo miała być szersza niż dłuższa. Malutka tylko na 4 kg prania, bo na 2 osób wystarczy. Ogólnie solidna prosta pralka i z tego co widzę bedzie również najtańsza.
..::Born To Rise Hell::..
Dokładnie. Prawie całe wyposażenie AGD do domu w tamtym roku dobierałem wg kryterium ceny (może nie najtańsze, ale gdzieś z niższej półki zdecydowanie). Pralkę akurat mam z Whirpoola, bo taka się trafiła
Suszarkę wziąłem "lepsiejszą" z Samsunga i po miesiącu miałem już serwisanta na chacie bo łożysko padło...
Pralkę to akurat dobierałbym do potrzeb miejsca/ergonomii, a potem ewentualnie patrzył na producenta
Pralkę to akurat dobierałbym do potrzeb miejsca/ergonomii, a potem ewentualnie patrzył na producenta
Moja pralka od czasu do czasu szwankuje i drzwi jej gniją jak każdy japończyk
jeśli będę kupował to taka która ma jak najmniejszy wyświetlacz lub jest po prostu najprostsza w budowie, fajnie żeby nie jadła też za dużo prądu. Też mam ładowana od góry jakis Whirlpool. Przez rdzę Whirlpoola już nie kupię 
Dominator napisał(a):Przez rdzę Whirlpoola już nie kupię
U moich dziadków to samo, zardzewiałe pół pralki.
Z Samsungiem AGD też mam raczej słabe doświadczenia – piekarnik za ponad 3k z dualcookiem chciał mi spalić chatę. Sam się włączał na pełny ogień, palił bezpieczniki. Naprawa z serwisu, a tydzień po serwisie to samo. Oczywiście nie słuchali panowie jak mówiłem, że poza lampką, która zwiera i wywala bezpieczniki piekarnik też się sam włącza, więc pewnie przełącznik zespolony jest zwalony.
Roczny piekarnik śmietnik.
Polecić ze swojego doświadczenia mogę sprzęty Electroluxa. Mam pralkę, suszarkę, płytę, piekarnik i u rodziców płyta też z 15 lat ma, wszystko działa, nigdy nie było problemów.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Dzisiaj to jest chyba po prostu loteria. Dlatego przy tańszym sprzecie mniejsza strata
W poprzednim domu miałem wszystko z nieistniejącego już chyba mastercooka (tanie to wtedy było). Działa do dzisiaj (13 lat). Lodówka tylko wymagała naprawy sterownika, gdzie koszt części zamknął się w 5zł.
Dlateg oja biorę Candy, chyba w PL niczego tańśzego nie idzie dostać. Do tego wiem ze działa.
W Hiszpanii jest dużo więcej opcji zakupienia chinoli. Stąd tam biore co akurat się trafi. Mam zmywarke Saubera a pralkę kupiłem Benavent, która ma dziesiątki odpowiedników z różnymi bardziej kszaczkowymi literami w nazwie.
Mam nadziej ze podziałąją jeszcze kilka lat. Niestety musze jeszcze w tym roku zainteresować się lodówką, działa ale korozja ją dość mocno zrzera. Grunt że to niezabudowa i nie musze się martwić o zamrażalnik, standardowy mały na górze w zupełności wystarcza na codzienne potrzeby, przynajmnije w ES.
W Hiszpanii jest dużo więcej opcji zakupienia chinoli. Stąd tam biore co akurat się trafi. Mam zmywarke Saubera a pralkę kupiłem Benavent, która ma dziesiątki odpowiedników z różnymi bardziej kszaczkowymi literami w nazwie.
Mam nadziej ze podziałąją jeszcze kilka lat. Niestety musze jeszcze w tym roku zainteresować się lodówką, działa ale korozja ją dość mocno zrzera. Grunt że to niezabudowa i nie musze się martwić o zamrażalnik, standardowy mały na górze w zupełności wystarcza na codzienne potrzeby, przynajmnije w ES.
Mój piekarnik Samsunga tez czasem się włączy samoistnie i lubi zmieniać tryby pracy podczas pieczenia a stary nie jest. Również winny ten przełącznik zespolony. Dziadostwo te sprzęty obecne i tyle. Jak Łukasz wspomniał loteria. Czyli najlepiej brać coś z dłuższa gwarancja lub ubezpieczac dodatkowo o ile warto.
Mi się właśnie electrolux wysypał, puścił bęben od strony nienapędzanej. Chyba kupimy znowu EL. Co do lodówki to moja działa ale chyba nie do końca dobrze bo cały czas ciągnie 100W a na tylnej ściance praktycznie cały czas robi się lód
Stała pod ścianą prężąc kakao
Mi lodówka chyba siada 12l whirlpool, co jakiś czas muszę ją podkręcać by utrzymywała temperaturę, chyba będzie jej koniec.
U mni erównież podobnie. Muszę regulować temperature co kilka dni, bo albo prawie nie chłodzi albo lód mam na ścianie. Lodówka z wyposażenia mieszkania od 2007 roku......
A ja właśnie jadę auto odebrać z serwisu, to nie są tanie rzeczy
. Serwis DSG jest zdziebko drogi, może mogłem podzwonić najpierw po innych serwisach. 390 sama robocizna.
W każdym razie płyny nowe, łącznie z hamulcowym, nowe świece, nowe wszystkie filtry. Klocki jeszcze 7 mm, a bałem się, że będę musiał wymieniać co 30 kkm. Może nawet na 100kkm starczą i to mimo jazdy ze wszystkimi systemami włączonymi.

W każdym razie płyny nowe, łącznie z hamulcowym, nowe świece, nowe wszystkie filtry. Klocki jeszcze 7 mm, a bałem się, że będę musiał wymieniać co 30 kkm. Może nawet na 100kkm starczą i to mimo jazdy ze wszystkimi systemami włączonymi.