Czateria... 2021
Beny napisał(a):Mówisz że pogoniłes Renatę
nie za prędkość, wyprzedzałem samochody w korku bo był zamknięty przejazd i miałem lód na oknach, dziś pogada nie rozpieszczała, samochody oblodzone są mocno.
Padał dziś marznący deszcz, dużo lodu na samochodach i drogach, teraz sam śnieg padał a od jutra spada temperatura i będzie ostry mróz.
Witajcie Moi Drodzy!
W związku z Nowym Rokiem zatęskniłam za dawnymi czasami.
Chciałabym rozpocząć dyskusję o organizacji Zlotu w Rykach w 2024r.
Bardzo proszę o zgłaszanie się chętnych osób do organizacji Zlotu.
Wstępnie napisałam wiadomość do Moto Parku w Ułężu. Jeśli ktoś posiada świeże kontakty do właściciela toru to chętnie przyjmę owe namiary. Potrzebuję także aktualne kontakty do ośrodków wypoczynkowych znajdujących się nad pięknym Firlejem
Piszcie kto chętny do pomocy, kto w ogóle chętny na zlot.
Chciałabym by odbyły się próby torowe i 1/4 mili oraz pojawiły się inne atrakcje. Dajcie znać jak podoba się Wam pomysł na zlot MazdaSpeed po tylu latach niebytu.
Pozdrawiam
Sylwia
W związku z Nowym Rokiem zatęskniłam za dawnymi czasami.
Chciałabym rozpocząć dyskusję o organizacji Zlotu w Rykach w 2024r.
Bardzo proszę o zgłaszanie się chętnych osób do organizacji Zlotu.
Wstępnie napisałam wiadomość do Moto Parku w Ułężu. Jeśli ktoś posiada świeże kontakty do właściciela toru to chętnie przyjmę owe namiary. Potrzebuję także aktualne kontakty do ośrodków wypoczynkowych znajdujących się nad pięknym Firlejem
Piszcie kto chętny do pomocy, kto w ogóle chętny na zlot.
Chciałabym by odbyły się próby torowe i 1/4 mili oraz pojawiły się inne atrakcje. Dajcie znać jak podoba się Wam pomysł na zlot MazdaSpeed po tylu latach niebytu.
Pozdrawiam
Sylwia
Ja z kolei mam pytanko a może i kilka. Czy ktoś z was przerabiał ostatnimi czasy stłuczkę? Moje auto zostało dziś klepniete przez innego użytkownika. Wgnieciony i przetarty błotnik przedni plus przetarty zderzak. Coś tam na feldze jakiś ślad ale raczej pomijalny.
Pewnie jakiś rzeczoznawca z MTU ( ubezpieczyciel sprawcy) obejrzy wyceni wylicza kasę. Czy mogę oddać do naprawy tam gdzie mi pasuje. Zakład wystawi fakturę i ubezpieczyciel mi zwróci?
Nadmieniam że błotnik był oryginalny z 1lakierem a drugiego takiego nie dostanę;)
Pewnie jakiś rzeczoznawca z MTU ( ubezpieczyciel sprawcy) obejrzy wyceni wylicza kasę. Czy mogę oddać do naprawy tam gdzie mi pasuje. Zakład wystawi fakturę i ubezpieczyciel mi zwróci?
Nadmieniam że błotnik był oryginalny z 1lakierem a drugiego takiego nie dostanę;)
Ja zgłaszałem szkodę przez internet, wypisałem co jest uszkodzone i dostalem wycenę. Nie zgodziłem się z kwota to stwierdzili ze wyślą rzeczoznawcę, ten uznał ze mam rację i wtedy zrobili lepsza wycene.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Jak chcesz mieć zrobione, a nie zarobić to postaw gdziekolwiek gdzie wezmą szkodę na cesji i będzie to jakiś sprawdzony serwis, aso, cokolwiek. Z OC sprawcy oddajesz tam gdzie uważasz.
Uważał bym jednak z płaceniem za usługę a potem szarpaniem się z ubezpieczalnią o zwrot, bo to znając życie nie będzie już takie kolorowe, będą podważać kwotę itp. Cesja i elo.
Uważał bym jednak z płaceniem za usługę a potem szarpaniem się z ubezpieczalnią o zwrot, bo to znając życie nie będzie już takie kolorowe, będą podważać kwotę itp. Cesja i elo.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Zostaw to w warsztacie na bezgotówkową niech się warsztat szarpie bo inaczej wypłacą grosze...
Niech ci wyślą rzeczoznawcę i podadzą ile kasy chcą cu wypłacić.
Pierwsze wycena bez rzeczoznawcy niska, nie zgadzasz się, Wysyłają rzeczoznawcę i podają drugą. W międzyczasie sprawdzasz ile części i serwis lokalnie.
Jak będzie mniej ,bierz kasa. Jak będzie więcej, rób bezgotówkowo. Jak chcesz szybko wstawiaj do warsztatu niech się fakturują z ubezpieczalnią.
Pierwsze wycena bez rzeczoznawcy niska, nie zgadzasz się, Wysyłają rzeczoznawcę i podają drugą. W międzyczasie sprawdzasz ile części i serwis lokalnie.
Jak będzie mniej ,bierz kasa. Jak będzie więcej, rób bezgotówkowo. Jak chcesz szybko wstawiaj do warsztatu niech się fakturują z ubezpieczalnią.
..::Born To Rise Hell::..
Jak tam u was temperatura, obecnie -15 u nas na mazurach.
Najzimniej ma być w nocy z poniedziałku na wtorek -20.
Tak że uważajcie na te swoje benzyniaki bo mogą nie odpalić 

Beny napisał(a):Bardziej się martwię żeby mi uszczelki w drzwiach nie przymarzły i zamek od kierowcy
Ja uszczelki potraktowałem na grubo wazeliną bo mi zawsze przymarzały tylne drzwi, teraz jest ok a co do zamka to nie miałem jeszcze w Renacie sytuacji że nie otworzyły się któreś drzwi, podchodzę, przecieram klamkę ze śniegu i otwieram bezkluczykowo. Zgasiłem Renatę w piątek o 16:30 dziś o 12 odpaliłem bez problemów. Akumulator wskazywał 70% naładowania a przez ciągłe napięcie 14,5-15V ładuje się dość szybko. Profilaktycznie wyłączyłem hamulec ręczny na noc (nigdy nie miałem z nim problemu) no i zaparkowałem tyłem do bloku żeby w razie padnięcia aku można było zrobić szybką akcje i odpalić z kabli. Jutro podepnę może prostownik na wszelki wypadek ale i tak pewnie Renata stwierdzi że to zbytek łaski i wydoi mi go do 80%.
loockas napisał(a):W garażu +16
Spadaj