Czateria...cd
Nie było okazji się z manualem 
Pomijając kwestię silnika – Legacy miażdży Xeda prowadzeniem.
Pomijając kwestię silnika – Legacy miażdży Xeda prowadzeniem.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Beny napisał(a):Jeździsz jeszcze na zloty to moze była by okazja Ryki?
Ano jeżdżę – na Rykach raczej będę, ale przyjadę najprawdopodobniej Klijakiem o ile uda mi się kupić dobre stopery do uszu
Beny napisał(a):A o co chodzi z ta wajchą między siedzeniami nie wszystkie modele maja?
Xenocyd napisał(a):Reduktor się kiedyś tam pojawił

Z tego co kojarzę to był spotykany w przedliftach, w polifta z reduktorem nie widziałem.
Czemu Wrocław tak wcześnie się obudził?? Podejrzane
Brii – sprawdzone – http://www.dj-sklep.pl/akcesoria-i-czes ... rplux.html
Poleciłbym Ci coś co mam, ale Ciebie raczej nie interesuje wygłuszenie kilku pasm tylko
Poleciłbym Ci coś co mam, ale Ciebie raczej nie interesuje wygłuszenie kilku pasm tylko
PeKa napisał(a):Brii – sprawdzone – http://www.dj-sklep.pl/akcesoria-i-czes ... rplux.html
Podziękował
BTW – masz trochę pojęcia o audio – powiedz czy istnieje jakaś farba albo coś co będzie estetycznie wyglądać (w sensie żona nie będzie się pastwić) i da się przyczepić do karton-gipsu a będzie miało dobre właściwości wygłuszające? Chciałbym sprzęt grający wsadzić na poddasze ale niestety pogłos tam jest prawie jak w studni
Xenocyd napisał(a):Bo nikt nie przybył wczoraj, więc tylko do 1:00 piłem
Dzisiaj spróbujemy to zmienić ale nie ręczę, że uda się jakoś specjalnie wynik poprawić – od 6:00 jestem na nagach a wczoraj w poduchę walnąłem koło północy po ostrej orce...
Teoretycznie są specjalne tynki/farby, stosowane w budownictwie do izolacji dźwięków, ale to nie pomoże Ci się pozbyć pogłosu i ogólnie kupowatego odsłuchu, a jedynie wyciszy samo pomieszczenie.
Kiedyś kładło się wytłaczanki z jajek. Teraz daje się wełnę akustyczną i panele akustyczne. Ważne by same panele kłaść z kimś kto ma pojęcie o tym, jak rozchodzi się dźwięk. nieumiejętne rozłożenie paneli pogorszy tylko odsłuch.
Najrozsądniej, moim zdaniem, będzie położyć tapetę akustyczną lub tynk akustyczny (to juz droższa opcja) i rozmieścić sensownie kilka paneli lub zamiast paneli piankę akustyczną (ona już jest średnio estetyczna)
Pamiętaj, że podłoga też odbija dźwięk, więc zdecydowanie nie może to być panel/parkiet/terakota.
W rogach kładzie się pułapki basowe – ale nie sądzę by były Ci potrzebne do domowego odsłuchu.
Jest jeszcze możliwość położenia pianki akustycznej płaskiej i paneli i ja osobiście do domu wybrałbym takie rozwiązanie.
https://www.wyciszamy.net/Pianka-gladka ... sic/p24/k0
Kiedyś kładło się wytłaczanki z jajek. Teraz daje się wełnę akustyczną i panele akustyczne. Ważne by same panele kłaść z kimś kto ma pojęcie o tym, jak rozchodzi się dźwięk. nieumiejętne rozłożenie paneli pogorszy tylko odsłuch.
Najrozsądniej, moim zdaniem, będzie położyć tapetę akustyczną lub tynk akustyczny (to juz droższa opcja) i rozmieścić sensownie kilka paneli lub zamiast paneli piankę akustyczną (ona już jest średnio estetyczna)
Pamiętaj, że podłoga też odbija dźwięk, więc zdecydowanie nie może to być panel/parkiet/terakota.
W rogach kładzie się pułapki basowe – ale nie sądzę by były Ci potrzebne do domowego odsłuchu.
Jest jeszcze możliwość położenia pianki akustycznej płaskiej i paneli i ja osobiście do domu wybrałbym takie rozwiązanie.
https://www.wyciszamy.net/Pianka-gladka ... sic/p24/k0
Ostatnio edytowano 10 cze 2016, 10:19 przez PeKa, łącznie edytowano 5 razy
brii napisał(a):Xenocyd napisał(a):
Reduktor się kiedyś tam pojawił
Z tego co kojarzę to był spotykany w przedliftach, w polifta z reduktorem nie widziałem.
Kumpel ma właśnie 2.0 150 km polifta i jest tam reduktor
slisman napisał(a):Kumpel ma właśnie 2.0 150 km polifta i jest tam reduktor Więc też się pojawiał
Czyli nie ma reguły.
PeKa napisał(a):Najrozsądniej, moim zdaniem, będzie położyć tapetę akustyczną
Nad tym tematem się zastanowię, dzięki za sugestię
Dzięki, ale jakbym wydał jeszcze jakąś większą kwotę na wykończenie po remoncie to Kasia by mnie wykończyła 
Ehhhh, że ja zawsze muszę mieć takiego pecha. Wczoraj zrobili mi zabudowę szklaną i drzwi. Wygląda super. Ale oświetlenie się od razu spitoliło i niektóre sekcje taśmy Led świecą inaczej. A do tego jedna z szyb ma skazy i muszę czekać na nową.
Jadę na wakacje – dzieciak dostaje gorączki, na wakacjach klima padła, teraz zamiast się cieszyć ostatnimi dniami urlopu siedzę z chorym dzieckiem. Nawet nie miałem czasu skosić trawy.
Acha – dziś impreza, ale oczywiście opiekunka nie może przyjść.
Jadę na wakacje – dzieciak dostaje gorączki, na wakacjach klima padła, teraz zamiast się cieszyć ostatnimi dniami urlopu siedzę z chorym dzieckiem. Nawet nie miałem czasu skosić trawy.
nemi napisał(a):Ehhhh, że ja zawsze muszę mieć takiego pecha. Wczoraj zrobili mi zabudowę szklaną i drzwi. Wygląda super. Ale oświetlenie się od razu spitoliło i niektóre sekcje taśmy Led świecą inaczej. A do tego jedna z szyb ma skazy i muszę czekać na nową.
Życie to nie bajka, nie podrapie Cię po jajkach.. a na poważnie po kiepskim okresie przychodzi dobry. Klima będzie chłodzić, dziecko wyzdrowieje, ledy wymienisz urlop sie skończy

zigu18 napisał(a):Życie to nie bajka, nie podrapie Cię po jajkach..
No nie kracz – nemi ma kota, jeszcze go podrapie po jajkach i to rzeczywiście nie będzie bajka – to będzie horror
Ja jade w sobote a od poniedziałku same przypadki
zatankowałem lipny gaz i mazda nie chciała jechac.Podmieniłem aparat,kable wszystkie filt i nic.Zalałem na shelu i śmiga az miło.Zonie przyszły buty a ze ma rozmiar dziecięcy to 36 za duże
musze zasiać jakieś 230m2 trawy oczywiście pazczkomatem 5 dni szła własnie odebrałem (zanosi sie na burze)a jeszcze trzeba zelastwo nawoskować coby bardziej opływowa była 
Poka nemi te drzwi

Poka nemi te drzwi
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT